Přejít na obsah

tweek

Členové
  • Příspěvky

    23
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha 5
  • Fanoušek značky
    Arsenal

tweek's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díky. Asi tak, samozřejmě bych radši Stowy, ale vzhledem k tomu, že to jsou mé první mechaniky, tak jsem cítil, že tohle bude rozumnější rozhodnutí. Ještě před měsícem jsem si kupoval quartz Festina (viz http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/92151-prosim-frantika-o-pomoc/?hl=festina ) Se vším se teprve seznamuji a jednou si určitě hodinky, jak říkáš, s "duší a emocemi" pořídím. Zatím jsem s Tisellama nadšený a to je přece nejdůležitější, ne?
  2. http://shop2.tisellkr.cafe24.com/product/TISELL-40mm-Pilot-MIYOTA-90S5-Automatic/31/?cate_no=1&display_group=2 Přímo u výrobce za $180 + DPH, clo a nějaký poplatek české poště za doručení v Čr. Takže mně to celkově vyšlo na 5 500,- CZK. Dají se koupit i na nejpanskehodinky.cz, ale za 7 000,- CZK, takže se vyplatí ty dva týdny počkat.
  3. Přesnost je zatím skvělé +3 s/den.
  4. Tak jsem se po 17 dnech čekání od objednání konečně dočkal. Čím dýl je mám, tím víc se mi líbí. Zpracování je fakt moc hezké. A za tu cenu hodně muziky. /Za fotky z mobilu se omlouvám/ - průměr pouzdra 40 mm - kalibr Miyota 90S5 Automatic movement - safírové sklíčko - WR 5 ATM - super-luminova-C1 - tloušťka pouzdra 9.5 mm Cena: 5 500,- (i s clem a poštovným) Modré ohraničení ručiček je nádherné. Ciferník je jemně matný a černý. Čísla a čárky jsou naneseny bez jediné chybičky. Průhled pod dýnko přes minerální sklo. Pouzdro z ušlechtilé oceli 316L. Diamantová korunka s hezkým rýhováním. Zkosení "lunety" je rovné. Pásek je kožený a na ruce sedí dobře. Lumi je podprůměr. Po nasvícení je to super, ale už za několik minut výrazně zeslábne. Nicméně odečíst čas je možné i za několik hodin. Tloušťka hodinek se sklíčkem (které je velmi mírně vypouklé) je cca 11 mm. Na ruce (175 mm) mi sedí perfektně a nosí se pohodlně.
  5. Tak už jsou doma. Jak bude příležitost, tak nafotím. Mám jeden amatérkský dotaz /podotýkám, že jsou to mé první automaty. jiné mechanické hodinky jsem nikdy neměl/: Jak poznám, že jsou hodinky plně natažené? (předpokládam, že se natahuje po směru hodinových ručiček)
  6. Já je objednával přímo v e-shopu Tisellu ( http://shop2.tisellkr.cafe24.com/product/TISELL-40mm-Pilot-MIYOTA-90S5-Automatic/31/?cate_no=42&display_group=2 ). Měly by dojít cca za 2 týdny (stejně jak uvádějí na nejhodinky) od objednání a výjde tě to asi o litr levněji než na nejhodinky.
  7. A jak je to s přesností strojku? Jakou ti vykazuje chybu za den? Dík. Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. Právě po přečtení diskuze na watchuseek jsem se pro ně rozhodl.. No lumi si tam někteří pochvalovali a někteří ne. Dokonce tam jeden borec psal, že mu tam lumi zapomněli úplně nanést, takže nesvítilo vůbec. Ale při reklamaci se zachovali profesionálně a vrátili mu peníze. Otázka je, jak dlouho to vydrží svítit. To jsem se nikde nedozvěděl. Strojek je Miyota 90S5. Nevím jaký je rozdíl mezí tímto strojkem a 9015, ale myslím, že to bude hodně podobná kvalita. Už se na ně fakt těším. Snad se to na celnici moc nezdrží. Pak něco nahodím do chlubírny.
  9. Skvěle, díky moc všem, objednávám Tisell Pilot 40mm. Adios. Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. OK, díky za názory, ještě bych sem teda do výběru přidal Junkers 6150-2 Cockpit Ju 52 ( http://www.timeup.cz/panske-hodinky/junkers-cockpit-ju-52-6150-2/ ) a Laco Flieger Trier teda vyloučil. Mohl by mi tu někdo znalý posoudit i kvalitu těch strojků? - Tisell Pilot 40 mm - Miyota 90S5 Automatic - Tisell Pilot 44 mm - Asian 6497 Hand Windind Movement - Junkers 6150-2 Cockpit Ju 52 - Citizen/Miyota 821A Který z těch strojků byste označili za nejkvalitnější?
  11. Ahoj, chtěl bych se zeptat místních odborníků, které z mnou vybraných hodinek by vzali raději. Podotýkám, že to budou mé první mechaniky a proto kupuji tuhle "levnější verzi" - http://shop2.tisellkr.cafe24.com/product/TISELL-40mm-Pilot-MIYOTA-90S5-Automatic/31/?cate_no=42&display_group=2 - http://shop2.tisellkr.cafe24.com/product/TISELL-Pilot-44mm-Hand-winding-asian-6497-movement-Super-Luminova/24/?cate_no=42&display_group=3 Mně osobně se více líbí ty s chronem, ale vidím, že mají jiné strojky a taky jsou velikostně jiné (já mám zápěstí 175 mm), tak si nechám rád od vás poradit. Dále jsem ještě uvažoval (dokonce jsem byl už rozhodnutý pro koupi) o Laco Flieger Trier, ale po celodením procházení diskuzí zde, se mi čím dál více zamlouvají vzhledově jednodušší ciferníky a hlavně mě více lákají mechanické strojky.
  12. tweek

    Laco Trier

    Dík za rady. Ještě jsem objevil pilotky od Orientu, typ FER2A004D0. Jen je nemůžu nikde sehnat na českém trhu. Nevíte někdo, jestli se v tuzemsku dají sehnat?
  13. tweek

    Laco Trier

    Dík, ja vím, ale víc se mi líbi tyhle Trier. Jen jsem se chtěl zeptat, protože zkušenosti s nakupováním po netu ze zahraničí nemám.. Koupím si je v chronoshopu.
  14. tweek

    Laco Trier

    Hola, vybírám hodinky a velmi mě oslovily tyhle krásky. Na stránkách chronoshopu je mají za necelých 7 papouchů, nicméně, zde http://www.chrono24.cz/laco/trier--id3442320.htm je mají o něco levněji. Má někdo s tímto e-shopem zkušenosti?
  15. OK, díky za rady, chlapci. Nejspíš je teda zkusím vyreklamovat a uvidím, jak se zachovají.
×
×
  • Vytvořit...