Přejít na obsah

MartinSl

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    PRIM, orient

MartinSl's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Pár fotek z dovolené. S hodinkama jsem se i skutečně potápěl (bez přístroje tedy pouze cca do 12m). Chodí jako víno a pod vodou jsou perfektně čitelné. Mám z tohohle nákupu radost byť mi objednávku ze zahraničí chytili na celnici a musel jsem doplácet.
  2. Ty orienty bych rád ale jsou dlouhodobě nedostupné v ČR jsou za poměrně vysokou cenu. Stührlingy jsem koupil a moc se mi líbí, nelituju toho, že nejsou v automatu =)
  3. Čekám na naskladnění Orient sdk05002d ale narazil jsem na bezva kousek od Stührlingu http://www.creationwatches.com/products/stuhrling-original-watches-364/stuhrling-original-classic-ascot-42-swiss-quartz-date-display-555a-04-mens-watch-8059.html. Upustil jsem od automatu, protože tyhle jsou přesně to co jsem hledal. zatím jsem si koupil bílé Orienty FER2700AW na kovovém tahu =)
  4. @Miro_CZ: Jak jsem psal, zatím jsem do toho neproniknul natolik abych viděl investici do hodinek and 10 jako smysluplnou (vím že chrono nadšenci si asi klepou na čelo). GANTY jsem zmiňil jen proto, že vzhledově odpovídají tomu co hledám a @Jorge prosil ať je ukážu aby měl představu. @Jorge: Tissoty jsou nádherný ale opět malinký (36,6mm) a MOVADo jsou cenově úplně mimo. @JanNovakJan: Odklon od automatů proto, že radši oželím automatický pohon, než modrý ciferník =)
  5. Doplňuji favority za EcoDrive Citizen http://www.citizen-me.com/en/product_details.php?id=157 http://www.citizen.com.hk/?content=895&category_id=121&product_id=1599 - bohužel se mi nezdařilo sehnat kde by byly dostupné
  6. @Jorge: Od gantu toho z pohledu designu a stylu zapadá opravdu mnoho. Ale na ty se moc chvála nepěje že? http://www.gant-time.cz/kolekce/panske/harrison/w70605-harrison http://www.gant-time.cz/kolekce/panske/huntington/w71008-huntington http://www.gant-time.cz/kolekce/panske/park-hill-day-date/w11206-park-hill-day-date http://www.gant-time.cz/kolekce/panske/park-hill-ii/w108412-park-hill-ii @davok: Citizeny opravdu nádherné, prakticky zapadají přesně do požadavků. Ale ten rozpočet překračovat nechci. Stanovil jsem ho an 10 proto, že jsem zatím neodhalil takové nadšení s ním spojenou ochotu investovat více než toto. Za druhé bych si rád pořídil ještě jedny s bílým ciferníkem abych mohl střídat, tedy proto tolik lpím na dodržení budgetu. Nicméně znovu chválím doporučení, trefil jste se skvěle. @Miro_CZ: Na tyto orienty jsem již dříve koukal, ukazatel power reserve se mi an hodinkách zamlouvá. Nicméně s nimi narážím na stejný problém jako u výše zmiňovaných certina, budget mě jednoduše nedovolí. Co říkáte na Orient sun and moon? http://www.seriouswatches.com/orient/automaat/orient-fet0t004d.html http://www.seriouswatches.com/orient/automaat/orient-fet0t002s.html - bílou verzi uvádím proto, že díky struktuře ciferníku bych byl možná ochoten oželet i bílou barvu, což jsem si myslel, že je pro mě jediná podmínka kterou nejsem ochoten oželet... ovšem jen do té doby než jsem uviděl tyhle =)
  7. O seikách vím, a dlouho jsem je měl jako favority, nicméně když jsem se uvědomil jaká je to velikost tak jsem je šel zkoušet osobně a skutečně na ruce zanikají, člověk je musí studovat hodně zblízka aby ocenil jejich design, prostě mi to nesedlo. Favoritem jsou orienty ale bohužel prostě nedokážu sladit požadavky v jednom modelu, tudíž buď půjdu do krásných FEV0V003D a překousnu ukazatel dne a nebo se budu modlit, že se někde objeví ke koupi FER2C005D které skoro vše vážně splňují. A nebo vyzkouším bambina, ty se dají sehnat za velice pěknou cenu poměrně dost pod mým limitem a pak budu moct třeba pořídit ještě nějaké další =) Co do stylu se mi ještě líbí a prakticky odpovídají mým požadavkům hodinky GANT, ale mám pocit, že to bude platba za brand a ne za kvalitu hodinek tak do těch se moc neženu, nicméně nemůžu popřít, že se mi i přes tuto skutečnost nelíbí. Co kdybych upustil od požadavku na automaty a byl bych ochoten jít do quartzu? A co případně říkáte na ECO-drive od Citizen?
  8. Tak dobrý tipy no =D od mého požadavku do 10 tisíc jsme se dostali ke 30 a více. A i když jsem napsal že Seika jsem vyřadil díky jejich velikosti tak tu hned začali lítat. Jsem si vědom toho že asi není úplně lehké poradit ale když člověku doporučíte přesně to co nechce tak to je těžký TO Miro_CZ: Nad těmi Bambino jsem váhal dlouho ale byť teda říkáš že vypouklý krystal není na škodu, spíše naopak, stále mě na nich nepřesvědčují indexy a ručičky, Nelíbí se mi to hranaté zakončení a na můj vkus jsou jaksi moc vintage
  9. Ahoj, již poměrně dlouho se probírám ocbhody na netu a hledám hodinky (nejlépe automaty) které však musí být s modrým ciferníkem, stříbrným tělem. Na modely které jsem narazil měli vždy něco co mi nevyhovovalo. Mělo by se jednat o decentní hodinky formálního stylu, které by však našli své místo i při běžném nošení. 1) Velký výběr hodinek s modrým ciferníkem skýtá Seiko 5 automatic - u těch mi vadí příliš malé tělo hodinek, velikosti okolo 37mm ve mě evokují dámské hodinky, nehledě na špatné odečítání času 2) Nejvíce mě oslovili zatím hodinky orient - určitě budou lidé doporučovat bambino revize 3 - u těch se mi však nelíbí vypouklý krystal, styl provedení ručiček a indexů. Model který splňuje snad výše uvedené je FER2C005D, který jak už to tak bývá když konečně natrefíte na to správné, není nikde k sehnání. Další by připadal v úvahu FEV0V003D, ty mě naprosto nadchnuli svým vzorem an ciferníku avšak ukazatel dne mi tam jaksi nesedí a dle mého názoru kazí dojem z jinak nádherných hodinek. Doufám, že se mi uvedenými modely podařilo alespoň trochu nastínit mé požadavky a styl po kterým se ohlížím. Budu vděčný za všechny rady a doporučení
  10. Bohužel jsou opravdu špatně k sehnání ani na serverech jako dutyfreeisland nebo creationwatches.
  11. Osobně jsem nejdřív holdoval jednoduššímu designu, ale momentálně s výběrem hodinek mě velice nadchly sun and moon konrkténě verze s modrým ciferníkem. Bohužel nejspíš nejsou nikde k sehnání, už jsem psal i na dsitribuci Nemáte někdo info na zdroj tohoto modelu(ET0T004D) ? http://cdn3.volusion.com/htlyr.vuqkj/v/vspfiles/photos/ET0T004D-2.jpg
×
×
  • Vytvořit...