Přejít na obsah

Randy

Členové_50
  • Příspěvky

    68
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Seiko, Omega, Steinhart, Wenger

Randy's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Ahoj, stále je mám a měnit jen tak nebudu . Hodinky jsou pohodlné, přesné, poměrně odolné, nedávám je z ruky. Pokud využiješ GMT, tak nejlepší poměr cena/výkon. Další fotky netřeba, na netu je jich hromada a zde jsem také pár dal, vypadají stále dobře . Na to, že jsou titanové mě až překvapilo, že na nich nejsou žádné viditelné škrábance (kromě tahu, kde samozřejmě mikroškrábance vidět jsou). Jediná nevýhoda, kterou jsem objevil časem a kterou budu reklamovat je, že se postupně odlupuje část vrstvy luminiscence z lunety. Za světla to je vidět jen při podrobném zkoumání, v noci je vidět, že na některých místech nesvítí. Nijak mě to neobtěžuje, ale dokud jsou v záruce, tak to zkusím. Holt hodinky nikdy nesundávám, ani ve sprše, bazénu atd. Ale není to důvod, proč bych se jich chtěl zbavit.
  2. Domluva i obchod proběhl naprosto bez problémů, doporučuji.
  3. Ano, asi to je tím, jak moc se kopírují a člověk ty kopie pak vidí často, píšu jen, jaký jsem z nich měl dojem, proti hodinkám samotným nic nemám, jen mě tyto oslovily více. Jinak děkuji za velice přínosné a bezpochyby nadmíru vtipné komentáře k tématu . Pokud by se objevil nějaký zájemce o povedené a cenově dostupné GMT hodinky, rád zodpovím věcné dotazy.
  4. V chronoshopu říkali, že je prý v rámci kulance i vyměňovali za ETU. Já proti němu nemůžu nic říct, půl roku slouží naprosto bez problémů a hlavně s úplně stabilní odchylkou -3s/den. Ale je pravda, že původní majitel měnil strojek v záruce, tak asi už tam dali odladěnou verzi.
  5. No ona to byla taková láska na první pohled a koupil jsem je skoro ihned poté, co jsem na ně úplnou náhodou na chronoshopu narazil . Ale jak říkám, původní model půjde do světa. Ta lumi na starých není vyloženě špatná, v rámci hodinek bych řekl i dobrá (z toho, co jsem měl možnost vidět), ale já začal na Seikách (SKX009 a pak hlavně Monstery) a tam si těmi hodinkami mohl v noci člověk svítit na noční stolek... Takže při přechodu na Steinhart jsem z toho prostě byl zklamaný. Zde to sice stále nedosahuje na Seika, ale je to skutečně výrazně lepší. Mě prostě baví přejít do šera a dívat se na ty zářící indexy . Jinak ještě jedna drobná výtka - strojek od Soprodu je v průhledu o něco hezčí .
  6. Ahoj, ještě zde není téma o těchto podle mě velice povedených hodinkách, proto bych rád podal nějaké první dojmy . Přecházím na ně z klasických Titanium 500, takže se to bude nést spíše v duchu srovnání. S Titanium 500 jsem byl velice spokojený, přesné a pěkné tool hodinky, ale čím dál více jsem se díval po nějakých GMT z důvodu občasných cest do zahraničí. Jelikož stále nejsem ve fázi, kdy bych za hodinky byl ochoten dát více, než průměrný plat, byla nabídka velice omezená. Delší dobu jsem pokukoval po Ocean One GMT, ale pak se objevila tato novinka. Bral jsem to tedy jako přirozenou evoluci. Oproti Titanium 500 na první pohled přidávají pouze GMT ručičku, ale změn je trochu víc. Zpracování, celkový dojem i pocit na ruce je identický. Za co ale musím Steinhart pochválit je, že skutečně značně vylepšili luminiscenci (v zásadě jediná věc, která mi na původních trochu vadila). Hodinky nyní krásně svítí, když se přejde do šera a není naprosto žádný problém z nich odečítat čas po celou noc (chválím luminiscenci i na lunetě). Další změnou je barva čísel na obvodu ciferníku, z modré na bílou, což určitě pomohlo čitelnosti. Na původních Steinhartech byla vteřinová ručička modrá ve tvaru šipky, nyní tato ručička ukazuje GMT čas a vteřinovka je ve tvaru tenké linky, na světle je výrazně lépe čitelná. Naopak modrá šipka nyní funguje jako GMT ručička, což v noci člověk více ocení Asi poslední změnou je pak šířka tahu u spony, kde se mírně zúžil. Původní tah se mi líbil o něco víc, ale jde jen o detail. Často lze na internetu nalézt nářky nad různou barvou titanu na tahu a hodinkách. Ano, rozdíl zde je, ale upřímně nijak mě neruší a při používání není nijak moc znatelný (i když se to tak nemusí na fotkách zdát). Stejně tak se objevují nářky nad náchylností titanu k poškrábání. To mohu potvrdit, titan se poškrábe i když se na něj zle podíváte, ale i přes to to hodinkám neubírá na kráse a upřímně jeho barva se mi zamlouvá víc, než ocel. Když jsem hodinky kupoval, rovnou jsem se podíval i na Ocean One GMT, nad kterými jsem přemýšlel. Jsem rád, že jsem si je nepořídil. Upřímně při pohledu na ně mi připadalo, že vypadají, jak čínská napodobenina Rolexů z dhgate... Titanium GMT jsou dostatečně odlišné a jdou si trochu vlastní cestou. Celkově si myslím, že jde o vydařený kousek a přesně to, co jsem hledal. Stejný strojek jako v těchto hodinkách se nachází i ve skoro řádově dražších kusech (Panerai, ...). Kdo hledá cenově dostupné GMT hodinky a chce mít něco alespoň trochu odlišného od kopií Rolexů, toto je rozhodně dobrá volba. Strojek jde po pár dnech cca 4 sekundy do plusu, pokud to tak zůstane, budu spokojený. Přikládám pár porovnávacích fotek, kdyby byl zájem, mohu nafotit další. Rovněž na závěr zmíním, že se původní Titanium brzy objeví v místní inzerci .
  7. Jak se to podařilo, jestli to není tajný ?
  8. Není třeba nic řešit, stačí neposílat přes DHL .
  9. Jj, přesně tak, za pár dní to bylo v pohodě a přesnost stejná jak předtím.
  10. Randy

    Seiko SKX 007/009

    Já pepsi měl a když vidím, jaká vylepšení na ně jsou, tak si je snad pořídím znova, škoda jen že nejsou malinko větší.
  11. Díky za tip, hodinky na ebay se zatím trochu bojím nakupovat a ta cena za černé už je vyšší než bývala normální . Budu to hlídat.
  12. Randy

    Seiko SKX 007/009

    Teda ta svítící luneta na SKX007 co nabízejí na CrafterBlue je fakt super, vůbec jsem to neznal, díky za tip .
  13. Ahoj všem, o těchto hodinkách jsem tu zmínku nenašel, tak zakládám nové téma. Nevíte někdo prosím, zda se tyto hodinky ještě vyrábí/budou vyrábět? Marně hledám po internetu a nemůžu je nikde sehnat, všude vyprodáno... https://www.skywatches.com.sg/reviews/orient-excursionist-automatic-watch-fe06001b-ffe06001b.htm
  14. Na takové ty věci okolo jsou ideální zatahovací sáčky z IKEY .
×
×
  • Vytvořit...