Přejít na obsah

RadekL

Členové
  • Příspěvky

    13
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli RadekL

  • Datum narození 5.6.1962

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    military - historie, technika, zbraně, hodinky, zapalovače atd.

RadekL's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. No, s tím létáním nad Anglií to nebude tak horké. Wellington KX-B při svém 16. operačním letu dne 28.12.1941 musel po náletu na Wilhelmshaven nouzově přistát na hladinu Severního moře. Posádka strávila na moři ve člunu šest dní než je vyplavilo moře na pláž u holadského Pattenu. Přežil pouze první pilot Alois Šiška, přední střelec Pavel Svoboda a radiotelegrafista Josef Ščerba. Po dlouhém pobytu v nemocnici skončili ve Stalag Luft 3 v Saganu. Po válce strávil Alois Šiška skoro dva roky po různých rehabilitacích v Anglii při léčbě omrzlin. V roce 1947, po návratu do vlasti, létal u LNP 1 dislokovaném nejdříve v Praze - Kbelích a od září 47 v Kujebinách (Vysoké Mýto) jako pilot C-106ky a z této doby hodinky pochází. Mám je již nějaký ten pátek. Nic jsem s nimi nedělal a nechal na nich z piety i ten starý (hodně starý) řemínek. Jen je občas vyndám, seřídím, natáhnu a oni pak spokojeně dva dny tikají a krásně i po těch letech drží čas.... Jen tak na okraj, tchán je starý pilot, který létal v padesátých letech ještě na Avii S-199 (BF109 s motorem Jumo 211) a ten je měl také. Říkal, že mu byly později nabídnuty i k prodeji, ale nějak si je nekoupil. Také říkal, že fasovali i Lemanie. Z létáním skončil na MiGu 21 s Primkami.... R.
  2. Přidávám i své Longines MVS do databáze. Jsou poválečné po gen. Šiškovi, 311. peruť, Wel. KX-B. číslo MVS: 1998 Kalibr 15.68Z číslo strojku: 7426725 číslo pouzdra: 23647 další dvě čísla pouzdra: 529 číslo pouzdra (zvenku u stěžejky): 529 Omlouvám se estétům, foceno telefonem pouze pro dokumentační účely.
  3. Koukám, že's je nakonec vzal i bez prohlídky. Škoda, měl jsem připravené i originální předlohy (Longines MVS) na porovnání, ale stejně bys neodolal. Mám je osm měsíců a stále se jich nemohu nabažit. Myslím, že Eddie odvedl fakt dobrou práci. Takže gratuluji a užívej.... R.
  4. 030/11 kejklik 031/11 Vít 062/11 RadekL 064/11 Stýf P.S. Mám je sice ještě v krabičce a dostanu je až k narozeninám příští měsíc. Mé druhé lepší Já vykomunikovala s Eddiem číslo 62 (rok mého narození)
  5. RadekL

    Waltham

    Co se zlatého pouzdra týče - měla by na něm být značka (pravděpodobně) K18 nebo K14 na vnitřní straně horního nebo dolního víčka - liší se typem pouzdra a rokem výroby. Značka by měla být pod logem a číslem pouzdra a kolem by mohl být nápis "WARRANTED U.S. ASSAY" (K14 je logicky 14tikarátové a K18 je 18tikar.). Zde je jeden odkaz, zde a zde další i s fórem (momentálně nefunkčním) o hodinkách Waltham (awco.org). Zde je stránka sběratele, také s obrázky některých modelů a zde je historie fabriky. Zde je ještě dokumentární film Waltham's Watch. Přidá-li někdo více informací, popřípadě je upřesní, budu rád... R.
  6. ...tak mi právě také dorazily...
  7. Také odesláno. Jak říká NIGHTinGALE, poslat pár korun je strašně jednoduché... Pánové, smekám.
  8. Souhlasím s názorem JDenvera a jsem připraven splnit svůj slib...
  9. Přeji všem členům vše NEJ... do nového roku
  10. Zdravím, při listování prvním dílem Knirimovy knihy jsem narazil na tyto, které byly fasovány před válkou v letectvu. Určitě by to mohly být jedny z nich. Problém je, že dnes těch pilotů už moc není..., aby se člověk mohl zeptat. Ahoj Radek
  11. Zdravím, platí to ještě? Mám stejný problém, potřebuji vyměnit lunetu na 6309-7040, paypal mám, na E-bay jsem jich pár našel (třeba zde), ale cena je poněkud vyšší, kolem 20 USD. Kolem 5 USD jsou malé lunety na dámský model. Přiznám se, že si nejsem jistý, který ze tří typů lunet tam patří (malý, střední, velký), myslím, že velký, ale když někdo poradí, budu rád.... Radek
×
×
  • Vytvořit...