Přejít na obsah

Tesař

Členové
  • Příspěvky

    5
  • Registrace

  • Přítomen

Tesař's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Kdybych věděl, že je celý problém v baterce tak do toho snad i těch 22$ vrazím a vyměním si jí sám, ono to +- vyjde nastejno jako cesta do servisu a ztráta času celou tou operaci. Jinak i na těch odkazech na Ebay je krásně vidět jak Citizen mlží většina prodejců to označuje jako Citizen Ecodrive Solar Battery Replacement Capacitor , Podle fotky a čísla na baterii lze naštěstí dohledat, že jde o běžný chemický dobíjecí článek, čili akumulátor přesněji Titan Lithium Iontový článek. je to modifikace Lithium Iont baterie, u které je místo uhlíku na anodě použit monokrystalový lithium-titanát, čímž má anoda cca 30x větší plochu a snese tak větší nabíjecí proudy než stejná Li-Ion baterie. Tahle konkrétní má kapacitu 5mAh. Sečteno a podtrženo je v tom chemický akumulátor a osobně typuji, že je to podstata problému u mích hodinek.
  2. Z uznávání nevyplněného záručáku jsme je snad ani nepodezříval,.. spíše šlo o to že nevyplněný lze vyplnit . To že neuznávají záručáky neautorizovaných českých prodejců na stránkách píší, protože ti neautorizovaní jim kazí ceny, které jsou v ČR o dost vyšší než v zahraničí. Čistě právně by to pro ně mohl být problém, protože oni nejsou nositeli záruky, tím je Citizen a oni jsou jen uvedeni jako servis. V každém případě já je mám od autorizovaného prodejce mimo ČR tak snad problém nebude. Jinak hodinky jsou od rána na "slunci" a zatím žádná změna, nereaguji a píší ERR. Tak to vidím dost bledě. Mít klasické šroubovací dýnko tak bych je snad i cvičně otevřel a zkusil odpojit baterii, ale mají lisované a vzhledem k solidní vodotěsnosti ukojím svou zvědavost a půjdou do servisu a asi poděkuji přímo Citizenu za výjimečnou kvalitu, fakt jsme je měl na ruce tak 10x,letos max 2x. Mimochodem, co je uvnitř, podle mého, klasicky chemický dobíjecí akumulátor, někdo zde psal, že kondenzátor, ale to se mi moc nezdá na hýbaní ručičkami je třeba více energie než na LCD a tak nějak si nedovedu představit kondenzátor který by zvládl energii uchovat a vešel se do hodinek. Čistě logickou úvahou, na baterii velikosti LR44 zvládnou hodinky jít řekněme 4 roky , baterie má cca 200mAh při 1,5V tzn. za měsíc hodinky sežerou cca 4mAh. Dovedu si představit, že do hodinek narvou 0,5F kondenzátor, při 3.3V se na něj dá uskladnit ekvivalent 1mAh na 1,5V což je energie na cca 1 týden chodu hodinek. , Citizen tuším vyhrožuje rezervou na 60 dní to by vyžadovalo cca 4F kondenzátor a to je věc výrazně větší než celé hodinky.
  3. Proč by měli, záruka je od Citizen a je mezinárodní oni jsou v zaručáku uvedeni jako servisní středisko nevidím jedinou něžnost jak a proč by mohli odmítnout. At to zkusí jsem právník a rád si je vychutnám Na stránkách ale píší že s tím nemají problém, Uvidíme, ale ještě si říkám, že se třeba umoudří a rozejdou se
  4. Dik za odpověď´, na první pokus finta s vytaženou korunkou a dvojstiskem nezafungovala, Dnes už asi moc světla nenachytám,ale zítra je dám ven a uvidíme, To že by to mohl být nedostatek světla mě napadlo, ale vzhledem k tomu, že je ukazatel stavu nabiti na max. tak spíše odešel akumulátor uvnitř. Slušný výkon, mám je asi rok a za tu dobu jsme je měl na ruce max 10x a pořizoval jsem je, abych nemusel řešit baterku Hodinky jsme kupoval v Emirátech, mám k nim ještě i visačku a bude tam i mezinárodní záručák , záruka je tuším 5 let ale už teď se těším na to jak se budou tvářit v české servisu Citizen na zaručák s arabským textem. I když Arabové záručáky moc neřeší tak možná není ani vyplněn ....
  5. Mám titanové Skyhawk Eco-Drive a jsou ve stavu kdy ručičky stojí, na LCD je ERR a hodinky nereaguji ani na tlačítka ani na korunku. Ukazatel stavu nabiti je na maximu a vzhledem k tomu, že hodinky ležely cca měsíc na parapetu u okna tak by nemělo jít o klasický problém kdy hodinky nemají na co jit. Vzhledem k tomu, že hodinky nereaguji na tlačítka nejde ani udělat klasický RESET. Porodí někdo v čem by mohl být problém a jak ho řešit?
×
×
  • Vytvořit...