Přejít na obsah

lostekos

Členové_50
  • Příspěvky

    63
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli lostekos

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

lostekos's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Podľa redditu a japonskej reklamy by mala cena byť 60500 yenov, čo je cca 380 eur.
  2. Mlha (2007), 74% https://www.csfd.cz/film/227789
  3. Z nehomogizovaného mlieka sa tá mikropena kvôli rôzne veľkým čiastočkam tuku nerovnomerne rozmiestnených v kvapaline robí blbo.
  4. To, čo niekto považuje za pitné sa nachádza na širokej škále a tvrdenie, že kvalitné kávy nemajú krému ukazuje, že vedia o káve viac ako bežná obsluha v reštaurácii.
  5. A čo to bolo za reštauráciu, kde sa obsluha vyzná v káve? By som rád navštívil. Nespomínam si, že by som bol niekedy v reštaurácii, kde by mali niečo, čo by sa dalo piť.
  6. Trend je teraz third wave a teda svetlo pražené a tie naozaj často krému nemajú, alebo len minimum. Navyše kréma ani dobre nechutí, len vyzerá.
  7. Vianočná zmes na konci februára v akcii? To as nebude čerstvo pražené.
  8. Tam nie je moc čo nastavovať. Akurát kam ma gulička ukazovať, keď máš zavretý ventil. Zmeral som si prietok pri rôznych polohách a súhlasí s tým, čo píšu ľudia na home-barista. 0st - 0g/s, 45st - 2.2g/s, 90st - 3.7g/s, 180st - 6g/s, 270st - 7.5g/s, 360s - 10g/s. Prietok bez ihlového ventilu bol nejakých 11g/s. Keď chcem počas predinfúzie udržať tlak v páke okolo 2bar, tak sa pohybujem s guličkou niekde hodne blízko nuly.
  9. Chvíľu sa s tým ECM flow control kitom hrám a na svetlo pražené kávy je to úplne super. Bez profilácie je ťažké spraviť z nich espresso tak, aby hlavná chuť nebola kyslosť. Profilácia umožní dlhú predinfúziu a potom kontrolu prietoku tak, aby extrakcia nebola príliš rýchla a výsledok má celú škálu chutí podobne ako filtrovaná káva. Ovládanie nie je príliš presné, ale nie je to ani tak tou guličkou ako ihlovým ventilom, ktorý tá gulička otvára. Je pomerne ťažké urdžať na uzde tlak počas predinfúzie aby nevyletel príliš hore.
  10. Už sa tu objavil izraelský seriál Our Boys? Nedávno som na to narazil a za mňa jeden z najlepších počinov minulého roka. Natočené podľa reálnej udalosti z Jeruzalema, konflikt medzi Židmi a Arabmi zblízka z ktorého behá mráz po chrbte a pritom bez nadŕžania jednej, alebo druhej strane a s obrovskou dávkou empatie.
  11. Penkný prehľad ručných mlynčekov je tu: .
  12. Podelíš sa o skúsenosti ako funguje? Ja som to už skoro kúpil, ale na home-baristovi sú rozporuplné reakcie, tak váham, či kúpť toto, alebo radšej Cafelat Robot.
  13. Čo sa týka mlynčeku, keby som momentálne kupoval, tak by vo výbere na prvom mieste bol asi Niche Zero. Všade sú naň samé chvály, je uspôsobený na single dosing a teda čo najmenšiu retenciu a práve že zvláda pomlieť kvalitne aj na filter aj na espresso. A vďaka minimálnej retencii a single dosingu nie je problém hrúbku mletia hocikedy meniť.
  14. O pár ríspevkov vyššie sme sa bavili o flow control device na E61 hlavu. Včera som si všimol, že sa dá kúpiť už aj v buna cafe eshope: https://www.bunacafe.eu/e-shop/kavovary/prislusenstvi-a-nahradni-dily/ecme61flcoki-ecm-e61-flow-control-kit-profilovani-tlaku
  15. Ad sous vide steaky: ja obvykle robím na 55C 1-2h a príde mi to úplne ideálne. Dokonalý návod k nim je tu: https://www.seriouseats.com/2015/06/food-lab-complete-guide-to-sous-vide-steak.html
×
×
  • Vytvořit...