Přejít na obsah

carpaccio

Členové_50
  • Příspěvky

    1 318
  • Registrace

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

19 409 zobrazení profilu

carpaccio's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Zdravím vespolek. Po letech jsem nahradil svůj daily driver, vrcholný model Toshiba Portégé X30-E-157. Ve velekompaktním těle s 13,3" dotykovým displejem o hmotnosti jen lehce přes 1 kg se ukrývá víc než výkonný hardware. Procesor Intel i7 8550U, 32 GB DDR4 RAM, 512 GB M.2 SSD, reproduktory harman/kardon, Thunderbolt 3, SIM slot s 4G modemem, čtečka otisků prstů,... Součástí je i čerstvá instalace Windows 11 Professional. Notebooku nic není, jen jsem ho prostě nahradil novějším kouskem. Stav je podle mě na 4 roky denní práce výborný. Baterka už samozřejmě není jako nová, ale funguje a nějakou dobu notebook udrží. A kdybyste toužili po výdrži, dá se koupit nová náhradní. Prodávám ho samozřejmě již bez záruky, ale rád dám týdenní záruku na vyzkoušení veškeré funkčnosti. Cena za notebook s originální nabíječkou je 11.900,- Kč. (Původní cena 58.000,- Kč) Předání osobně v Praze má jednoznačně přednost, s posíláním mám ty nejhorší zkušenosti. Díky za pozornost, c.
  2. Jo, co jsem zapomněl... Pokud dojde k nějakýmu náznaku vrčení nebo něco... Proto jsi mezi nima... Okamžitě na to reagovat jako na vyhlášení války. "Na koho teď aktuálně vrčíš, frajere?" Starej nevrloch rychle pochopí, že páníčkovým směrem je vrčet neradno... A čas obrousí hrany i na toho šmejda, co se za páníčkem schovává. Snad jsem to napsal srozumitelně.
  3. Jestli můžu poradit, tak mně se na tohle osvědčily společný procházky. Když pes maká, nemá čas přemejšlet nad píčovinama. Takže novej k levý noze, starej snese výjimečně chodit u pravý... A pěkně pochod smrti s občasnejma pořadovejma... Na konci procházky, kdy Ty necejtíš nohy, maj' většinou svejch starostí dost a na nějaký zabíjení spoluputovníka nejsou moc myšlenky... Z tohohle když uděláš rituál, tak se Ti pak po prochajdě poskládaj' do pelechů... A ty bych cíleně postupně pomalu přibližoval... Až po pár dnech frajeři usnou bok po boku. A já dlouhodobě tvrdím, že první společná noc řeší všechny tyhle excesy. Každopádně držím palce a přeju hromadu srandy se soudruhem přírůstkem.
  4. Jestli se s tímhle ksichtíkem rozvedeš, seš nelida!
  5. Rychlej a spolehlivej sympaťák. Doporučil bych ho na 100 %, ale dorazil na obchod bez hodinek. To se nevodpouští. Na druhou stranu, já dorazil se smartwatchema. Takže můžu bejt rád, že na mě neplivnul. Každopádně moc příjemnej chasník. Doufám, že příště zvolíme místo vhodné k delšímu pokecu.
  6. Nedovedu posoudit, jinou jsem nikdy neměl, vážil jsem se předtím na váze za pětibábu z Ikey. Takže komparaci můžeš provést jedině tak, že se ke mně přijdeš zvážit.
  7. Já mám tuhle - a musím říct, že jsem spokojenej. Samozřejmě, některá data je nutné brát s rezervou. Třeba to složení těla je trochu věštění z kávový sedliny. Ale komfort aplikace, 6svodové EKG a schopnost měřit třeba zdraví nervovejch zakončení v nohou (detekce neuropatie) jsou podle mě na topu. Můžu srdečně doporučit. A jinak platí, co tu psal kolega - je dobré nepoužívat váhu jako indikátor momentálního stavu, ale spíš si udělat z vážení každodenní rituál (s ohledem na EKG nedoporučuju měření "hned po probuzení", kdy je srdeční činnost zvýšená, ale spíš něco jako "ráno vstanu, dojdu se vyčůrat, vypiju sklenici vody, zvážím se") a sledovat trendy v čase. Protože i tam, kde jsou nominální naměřené hodnoty třeba lehce nepřesné, Ti napoví změna trendu v čase...
  8. Oukej. Jsem ouchylnej, nehodnej členství v lidstvu, špatnej člověk... Ale zaslintal jsem. #guiltypleasure
  9. Nedělali, ale včera to padlo, takže mě to čeká při příštích náběrech.
  10. @Moty Bolí mě už dva měsíce klouby. Velký prakticky furt a malý někdy. A nikdo moc neví proč, podle krevních rozborů jsem zdravej jak zdravice. Takže se hledá, co se mnou. Aktuálně mířím za neurologem a revmatologem. Nicméně jsou to všude čekačky v řádu měsíců... Tak jsem spíš hledal, jestli někdo někde neumí otevřít zadní vrátka třeba k uvolnivšímu se termínu. Ale tak třeba mi Diclofenac čekání zpříjemní, no. Fetovat za státní je jistě radost - a takhle na prahu čtyřicítky je na čase si to vyzkoušet.
  11. @Moty Jo, o Diclofenacu jsem už od kamarádky-obvoďačky slyšel taky... Takže mě nejspíš budou klouby bolet dál, ale alespoň si hezky zafetuju.
  12. Chápu, že je to asi střelba do tmy, ale kdo se nezeptá, nic se nedozví... Nemáte náhodou někdo šikovnýho revmatologa, co by mě vzal na vyšetření...? Ideálně asi v Praze, ale v rozumné vzdálenosti nemám problém dojet i mimo Prahu. Standardní cestou mají revmatologové dost smrtící čekačky... Což se člověku s chronickou bolestí poslouchá dost blbě. Předem dík všem.
  13. Tak to zkusím ještě tady, jestli se mezi Vámi nezjeví chytrá IT hlavička, která mi rozlouskne můj problém dřív, než zahájím debugging metodu "postupně všechno odpojovat a připojovat". Kdysi jsem si benchmarkoval svý primární SSDčko, M.2 NVMe. Mělo v sequential writes něco kolem 3 GB/s. Spolu s ním byly připojené dva SATA disky. Od té doby jsem připojil další dva SATA disky a druhou M.2 NVMe. Teď když ty M.2 disky benchmarknu, oba stropujou na 900 MB/s. Nevím, kdy přesně se to zpomalilo, ale skoro tipuju, že s přidáním tý druhy Mdvojky. Všechno disky Samsung EVO, deska Asus Prime Z490-P, CPU 10600K. Zatím tipuju buď na vyčerpání PCIe lanes (možná tomu nepomohla 3070 GPU), nebo na nějakej bottleneck řadiče (víc disků se už připojit nedá). Ale furt připouštím, jestli to nemůže bejt třeba nějaká featura, co se dá nastavit v BIOSu, nebo něco... Předem děkuju všem za nápady.
  14. Velkej sympaťák a spolehlivej obchodní partner. Srdečně všem doporučuju!
×
×
  • Vytvořit...