Přejít na obsah

Aldo

Členové_50
  • Příspěvky

    338
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

O uživateli Aldo

  • Datum narození 28.11.1988

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Boskovice/Brno

Aldo's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. a. Bugatti Type 51 s uložením klikovky do kluzných ložisek místo původních válečkových. To aby se s tím dalo i něco najezdit. Vlastně by mi ani nevadila replika od Pur Sang. b. C63 AMG Break jako rodinné auto, Aston Martin V8 Vantage v manuálu pro radost c. Renault Thalia, přitom Clio je docela sympatické malé auto.
  2. F.B.: Jestli neumí otec anglicky, tak mu to můžeš převyprávět.
  3. Pokud by ses řídil tou světelností, bylo by asi potřeba trochu přitlačit. Za 6 tisíc se teď dá koupit Buď Olympus XZ-10 nebo starší XZ-1, což je odcházeící vyšší třída, má větší snímač, ale taky je míň kompaktní. Oba mají počáteční světelnost f/1,8 Když píšeš, že je to pro člověka amatéra asi bych doporučil tu xz-10. Pro takového člověka může být velkým plusem i intuitivní focení přes dotykový displej, kde to funguje podobně jako na smartphonech, kam se dotkneš prstem, tam zaostří a vyfotí. Na druhou stranu se dá i slušně manuálně ovládat otočným voličem kolem objektivu v poloautomatických nebo manuálním režimu, pokud tomu uživatel hoví a ví co dělá.
  4. Díky za podporu Tobě i ostatním. Člověk by se měl smířit s věcmi, s kterými nemůže nic dělat a soustředit na ty, které ovlivnit může. Jde se dál. Teď budu na nějakou dobu nepejskařem a časem se uvidí...
  5. Taky jeden příspěvek z neveselého konce, dnes odešel náš společník, pětiletý dobrman v plné síle. Zřejmě náhlé selhání srdce, u tohoto plemene poměrně časté. Byli jsme odpoledne na vycházce, choval se jako obvykle, pak se zastavil a bez jediné hlásky padl na bok, zkoušel jsem v zoufalosti masáž, ale už jsem nezmohl nic. Ten pocit bezmoci je hnusnej, nikomu bych to nepřál. No aspoň to měl rychlý, předchozí dobrman nám umíral na rakovinu, ale bylo mu 12, u mladýho psa s tím člověk tak nějak nepočítá. Holt život už je takovej a i ta smrt k němu paří. Poslední zasněný pohled z okna před dvěma dny...
  6. Tak na prvním místě mě taky napadli ti sousedi. ad kontrola krovu: Všechno by mělo být suché, bez výkvětu hub či plísní, vizuálně bez otvorů po škůdcích, ale ti nemají na životnost tak zásadní vliv jako ta vlhkost. Zaměřit se zejména na spoje prvků, zejména na hřebeni a osedlání na pozednici/vaznici, tím více na úžlabí a nároží. Tato místa odcházejí nejdřív, současně bývají nejméně přístupná, takže posvítit si baterkou, případně osahat dřevo jestli není v těchto místech vlhké. ad energetický štítek: Dle mého osobního názoru legislativně daný nesmysl. Teoretický výpočet, i u novostavby se může realita spotřeby zásadně lišit, vychází z projektu, nezohledňuje realitu skutečně zabudovaných materiálů a pečlivost při řešení detailů, které mohly být ošizeny za účelem finančních úspor/obohacení se. U starších objektů bez dokumentace je pak přesnost téměř vyloučena. Představu o potencionální energetické náročnosti si lze udělat o hodně přesněji na základě účtů za energie předchozích obyvatel.
  7. Já jsem si včera udělal radost a pořídil si Olympus OM-D E-M5. Určitě to není foťák pro každého, tabulkově skoro v ničem nevyniká a za ty peníze bych mohl mít nejvyšší třídu nějaké aps-c zrcadlovky s papírově lepší obrazovou kvalitou, ale ne nadarmo se říká, že nejlepší foťák je ten, který máte s sebou. Z těch co jsem zkoušel ve mně právě tenhle vzbuzoval pocit, že mě bude bavit, jej mít při sobě při co největším počtu příležitostí. Navíc Olympus s Panasonicem mají v současné době mezi DSLM pravděpodobně nejzajímavější výběr objektivů. Tady třeba s 20mm/f1.7, který mám v plánu přikoupit jako první.
  8. Abys ještě nebyl nepříjemně překvapený, body nepřiděluje policie, ale úřad. Typická situace: Policista: "Souhlasíte s blokovou pokutou 500,- za (vhodný přestupek si doplňte)." Pokutovaný: "Ano souhlasím. Dostanu za to od vás nějaký body?" Policista: "Od nás žádný body nedostanete" (většinou se u toho ještě potutelně směje) Policista nelhal a řidič se pak diví, protože body se mu přičtou. Ve tvým případě záleží, za co ti ten bloček papírově udělil, jestli se za to body přidělují nebo ne. Další častý omyl je, že se body strhávají ze základu 12, někdo si na výpisu přečte, že má 11 bodů a myslí si že jen jeden ztratil, že je v klidu, ve skutečnosti se přidělují a je jen bod od odebrání. To jen tak na upřesněnou.
  9. Přidám taky jeden tip: Z hlediska architektury bylo v Brně silné funkcionalistické hnutí a na to navazuje velmi kvalitně zpracovaný Brněnský architektonický manuál - průvodce architekturou 1918-1945 http://www.bam.brno.cz/ Rozhodně to není kratochvíle na víkend s rodinkou, ale nadšence architektury by to mohlo zaujmout, případně Brňáky, kteří by chtěli více poznat své město.
  10. ne, takhle to bohužel nefunguje, diktát microsoftu je neúprosný viz http://www.nokia.com/gb-en/support/troubleshooting/?action=singleFAQ&caseid=FA136729_en_US
  11. Otec okna velux a fakro montuje, rozdíly tam jsou, ale nedá se říct, že by bylo fakro nějak horší nebo nedejbože nekvalitní. Sám mám teď 4 plastový fakra od něj nachystaný na půdní vestavbu.
  12. Myslím, že jack jako video výstup nefunguje, některé nokie to uměly, ale lumie neumí. Ruku do ohně bych za to nedal, protože jsem to nezkoušel, ale nikde jsem informaci, že by to fungovalo nenašel. Prakticky to znamená, že nejde připojit hardwarově. Existuje jen možnost připojit se k modernějším zařízením s podporou DLNA a přehrávat tak s pomocí WI-FI sítě.
  13. Děkuju zúčastněným za rady, dnes jsem pořídil Lumii 800, aktualizoval na WP 7.8 a pár hodin si tu hraju k plné spokojenosti. WP 8 jsou zase o kousek dál, ale já bych stejně nepoznal ten rozdíl a za ušetřené peníze, které by mě stály, bude aspoň dřív na nějakou časomíru.
  14. Má smysl ještě kupovat Nokia Lumia 800? Moje stará E51 už dosluhuje a nástup novejch telefonů s WP8 srazil ceny osmistovky na cca 5t, nebo radši koupit lehce dražší přístroj,ale s WP8 - mám na mysli HTC 8S nebo nokia 620 - oba mají tragicy málo paměti, sice rozšiřitelné pamětovkami, ale aplikace musí být přímo v přístroji, oba mají horší foťáky, 620 dokonce nemá ani gorilla glass. Má smysl utratit víc za podle mě horší hardware jen kvůli novějšímu systému? Je WP8 o tolik lepší než WP7.8 ?
  15. Jestli dobře koukám, tak hlava je Redtop z c20xe, je to COSCAST nebo pozdější? Rád na ten motor vzpomínám.
×
×
  • Vytvořit...