Přejít na obsah

Hiryu

Členové
  • Příspěvky

    20
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Seiko, Orient, Stowa

Návštěvy profilu

1 146 zobrazení profilu

Hiryu's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díky všem za rady, je pravda, že kupovat ty pilotky jen proto, že jsou hezký (ale ne dokonalý) a levný, je blbost...i když Alpinisty na svém seznamu taky nějak nemám. Alpinisty ještě zvážím. Mimochodem netušíte někdo, jak dlouho by ještě mohly být v prodeji?
  2. Díky za odpověď. V jiném vlákně jsem narazil na tenhle eshop. http://www.gemnation.com/watches/Alpina-Startimer-Pilot-AL525G3S6-43921.html Tohohle bych se z hlediska křiklavosti/možnosti vzít třeba i k obleku bál míň, než Alpinistů, na druhou stranu...pokud bych se pak chtěl zbavit tohohle nebo Monsterů, skoro jistě půjdou Monstery, že ano?
  3. Zdravím místní diskutéry. Dostala se ke mně možnost pořídit Alpinisty z USA (bez cla), tj. poměrně levně. Momentálně mám černé Monstery...a jsem kapku bezradný. Monster je přeci jen docela masivní kousek, který se tak úplně nedá vzít ke košili, neb se pod ní prostě nevejde - místo nich by se hodilo něco univerzálnějšího. Teď dotazy: Kdo máte s Alpinisty zkušenost, fakt je to takový jaw-drop jak ,,všichni" píšou? Kolik to chce odvahy, aby si člověk takovou kaskádu barev vzal k obleku? Máte někdo zkušenost s výměnou prvních automatů (navíc ani ne rok starých) za druhé s tím, že ty, které budu po třeba měsíci míň milovat, se prodají (jako ,,ještě furt student" si sice můžu dovolit dvoje hodinky, ale svědomí mi to nějak nedovolí)? Je správný můj pocit, že nebudu chtít dát z ruky ani jedny?
  4. No, já jsem právě na Matfyzu. Do roka snad Mgr. A nemám pocit, že by jakýmikoliv mými spolužáky bylo na trhu práce opovrhováno...je však pravdou, že peďáci jsou...peďáci
  5. Samozřejmě souhlasím s tím, že uvádět tituly mimo CV (a možná akademickou sféru) je nevkusné. Cítím však jistý despekt k titulu Mgr. Smím se zeptat, co je na takovém titulu špatně, než si ho dodělám? Samozřejmě PhD. to není...ale i tak mě zajímá, co je špatně
  6. Ve stříbrné barvě na tahu, jasný vítěz. Ale proboha proč 44 mm? To ještě není nějaké nařízení Evropské Unie, že alespoň 40 % hodinek musí být do 42 mm a že slunce má svítit nejméně každý druhý den?
  7. Když už Daniel Wellington, tak Lorus dělá úplně stejný model. Je to prachsprostá kopie DW...a DW jsou zas prachsprostá kopie Nomos. Lorus patří Seiku, čili bych možná čekal i lepší kvalitu. Nicméně cena je určitě mnohem lepší, viz třeba http://www.helveti.cz/lorus-rh883bx9 .
  8. Fejkový Invicty? A příště někdo udělá fejk MPM-Quality?
  9. Hiryu

    Nomos Tangente - název

    Hehe, zcela offtopic mi to připomnělo paradox, že se u nás ve vnitrozemí jako pozdrav používá zrovna ten námořnický . A ten argument je tak nějak obráceně. Ať by to bylo jakýmkoliv jazykem, "Ahoy" je námořnický pozdrav pro námořnické (nebo aspoň vodotěsné) hodinky. Tu spojitost tam vidím. Ale tohle je spíš jako kdyby se potápky jmenovaly Flieger... A tangent nemá moc jiný význam, než tečna.
  10. Zdravím, smím se zeptat, zda někdo tušíte nějaký princip názvu Tangente u asi nejznámějšího modelu Nomos? Jako matematika mě tak trochu irituje, protože tangent je tečna, což by mohlo mít co do činění s tím, jak jsou na Tangente indexy - jediný problém je, že jsou přesně obráceně (pravý úhel s tečnou hladké křivky svírá polára). Jo a jsem celkem zvědav, dočkám-li se objasnění nebo hejtu
  11. Jsem tu (na fóru, mezi magory,...) nový a mám naprosto vážně míněnou otázku, na kterou hrozně chci znát odpověď: Jak poznáte, že nejsou autentické? Jak poznáte, že mají ciferník z kopírky? Poznám méně zdařilé fake hodinky, ale tady jsem trochu mimo a jediné, co mě napadá, je fakt, že pilotky Luftwaffe vypadaly...no prostě jinak, společné s těmito mají akorát takové ty detaily, že oboje mají řemínek, oboje mají ručičky, oboje jsou více méně kulaté atd.
  12. Dík za odpovědi. Právě to pouzdro se mi, až na tu asymetričnost, líbí. Hodináře mám přes ulici, tak si s kyklopem snad poradí. Všeho všudy dík, už je rozhodnuto, Stargate vyhrály, když jsou navíc levnější. A kdyby se mi nelíbily, aspoň bude ve zdejším bazaru dost položek
  13. Dík, ještě mě napadají dvě otázky: Dá se sundat ten kyklop? Pouzdro je nesymetrické, že ano (napravo jakoby větší)?
  14. Dík za nápad, jdu je prostudovat.
×
×
  • Vytvořit...