Přejít na obsah

JPS

Členové_50
  • Příspěvky

    329
  • Registrace

  • Přítomen

4 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

JPS's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. tohle všechno jsou dýnka od hodinek se strojky 15.68Z, nejmladší z roku 1946 1169 1314 1526 1560 1694 1701 1728 1904 1971 1998
  2. Queen in Budapest 86' Nebyl jsem osobně, ale švagr jo. Taky je to to jediné, co švagrovi závidím
  3. rozpouští se to tzv. debondérem
  4. silná asociace!!! "...Tyhle. Ty hodinky měl na ruce tvůj otec, když ho sestřelili nad Hanoí. Byl zajat a převezen do jejich zajateckého tábora. Věděl, že když ty hodinky u něj Vietnamci najdou, seberou je. Podle tvého otce, byly ty hodinky tvým majetkem. Byl by proklet, kdyby se dědického práva jeho syna zmocnila ňáká žlutá špína, ukryl je. Na to jediné místo, kam mohl. Do konečníku. Pět dlouhých let měl hodinky v konečníku. Než zemřel na úplavici, dal mi je, a já jsem ten kovový předmět nosil v konečníku dva roky. A po sedmi letch mě poslali domů, k rodině. A teď, hochu, jsou hodinky tvoje."
  5. Jo! Prej byl odborník na letecké Longines MVS...
  6. Lamiczka: Gratulace! Velká! a k tématu o baráku plném holek: Kamarád má tři dcerky. Jak často říká: "To moje menstruační komando..."
  7. Tak já to tady trochu vyvážím. Octové brambůrky a pooctované hranolky jsou fakt dobrota. Sice jsem na začátku byl taky skeptik a chuť byla příliš "jiná", ale pak jsem tomu přišel dost výrazně na kloub. Stejné to bylo s Marmite. Je třeba zdůraznit, že ocet je v Anglii něco jiného, než u nás. Používají převážně ocet sladový, jeho chuť je trochu jiná a nalít na hranolky náš kvasný (lihový) by nebylo úplně to samé. A ano, buď ty dvě věci miluješ, nebo nenávidíš!
  8. Ronin13 shrnul otázky, které mám i já. Dataci máš nějak podloženou, z fotky to vyčíst nelze? Zdroj? Předpokládám, že nemáš více fotografií dokumentu? Je zajímavé, že byly dodány útvaru, který nemá s letectvím nic společného, tedy nejsou brány jako hodinky pro letectvo, ale jako hodinky armádní. To je opravdu velmi zajímavé!!! Předpokládám, že za měsíc ty hodinky, pokud ještě nebyly rozdány příslušníkům armády ČSR, padly do rukou WH, nebo armády Slovenského štátu, takže se v armádě ČSR moc neohřály. Za jakým účelem byla inventura dělána? Odpověď se nabízí... Každopádně neznám fotku čs. letce v průběhu WWII, který by měl Eterny na ruce. Ani nikoho z pozemních jednotek. Co nějaký slovenský letec sloužící u LW? Strojek, který v leteckých Eternách tiká se jemenuje 852 a 852S (sek. subdial) a jeho narození se datuje do roku 1939. Tedy je samozřejmě evidentní, že hodinky v tu dobu již existovaly.
  9. Ať už vaše svatba byla jakkoli okázalá, pořád byla o několik levelů níž... https://www.youtube.com/watch?v=g4Pu1iFCCr0&app=desktop
  10. Domácí kimchi hotové. Teď jen alespoň tři neděle vydržet a nesežrat to dřív, než to "uzraje"...
  11. Právě na aukru evrgrínek, tak bacha http://aukro.cz/letecke-hodinky-longines-cs-armada-i6328692346.html
  12. OMG ještě že nesmějí v Little Anglia nosit zbraně, jinak by ho Sájmon asi zastřelil.
  13. Tenhle zápas, mimo jiné, ukázal, jak by byl dobrý posun v modernizaci posuzování přestupků pravidel. Kdyby to fungovalo podobně jako v ragby, dalo by se pomocí videorozhodčího dodatečně řešit spoustu neviděných situací. Třeba gól z ofsajdu, hra vysokou holí s krvavým zraněním, nájezd na brankáře posouzený jako nedovolené bránění, atd. Je to dnes už příliš rychlá hra a není se čemu divit, že to rozhodčí nestíhají. Neberte to jako že bych svaloval vinu na rozhodčí. To není účelem. Kluci hráli pěkně a holt to tam dnes nepadlo, i když šance měli.
×
×
  • Vytvořit...