Přejít na obsah

Simon Alexander

Členové_50
  • Příspěvky

    228
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

O uživateli Simon Alexander

  • Datum narození 15.4.1989

Contact Methods

  • Website URL
    stromovapece.cz

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Na severu u hranic asi 25km od České Lípy.

Návštěvy profilu

1 334 zobrazení profilu

Simon Alexander's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. No ja bych tu tophandle ("jednorucku") nedoporucoval pro rezani na zemi. Ta je pro stromovou chirurgii a je k tomu dost duvodu. Bez zadniho madla je rezani v jednom kuse dost narocne. Slachy a karpaly ti za chvili podekuji.
  2. Si říkám, odkud ty hodiny znám..
  3. Nejsou takhle nahodou tyhle hodiny ve Hrensku?
  4. Díra hrozná, ale dost se tu změnilo. Žiju tady 29 let a mám to tady rád. Ne tak varnsdorf jako české švýcarsko
  5. SCIFI, Axel: Tak tak, dospel jsem k tomu, ze sice jsem mel celkem dobrou praci i slusne placenou, ale na druhou stranu tech nervu.. Uz mi ta prace za to nestala. Nejvetsi demotivace byla ta, pracovat pro nekoho a plnit mu sny, to ne a proto jsem sel delat co me bavi a na sebe. Plno z nas tu maka pro sebe a tak to urcite zna.. Arboristika je tak rozmanita prace, ze bych nemel mit snad nikdy pocit, ze me to prestava bavit. No a kdyz uz nebudu schopen litat po stromech, budu se tomu dal venovat, ale uz jen z kancelare.. Nekdy se to lehce rekne, ale mit svuj cil je motivace mondeo2: Chlape, ja jsem z Varnsdorfu (tu vesnici na severu zna snad kazdy ). Takze pozvani na kafe prijimam! Pokud byste meli nekdo zajem se podivat na stromolezeni a praci arboristy zblizka, tak 15. zari v Brne v Luzaneckem parku poradame zavody Treeathlon 2018. Velka akce, spousty atrakci i pro deti. Jestli to mate do Brna kousek, klidne dorazte .
  6. Děkuju, je to vlastne tak jak pises. Takovy dream job, ktery te zajosti, ale neudela te bohatym na penize. U me je to spis vec presvedceni a uvedomeni si, ze stromy jsou dulezitou soucasti ekosystemu. Kazdy to mame v zivote jinak
  7. peace. Arboristika me zivy. Jaro az podzim osetrovani stromu a kaceni havarijnich stavu a v zime jen kaceni. Takovy muj dream job kvuli kteremu nezbyva na hodinky cas a penize ne ze by to bylo spatne placene, ale priority jsou jinde.
  8. Kdybych jednou za rok neobnovoval tri certifikace a neposilal vybaveni na revize tak bych pochyboval, ale dohadovat se nechci.
  9. Paska je tam jen jedna a to kvuli tomu, aby volnej konec lana netrcel za uzlem. Navic tohle lano je jen druhe jisteni. A o nejake poceni bych se nebal, tohle lano menit 4x do roka, navic kdyby to bylo spatne, vyrobce nedava gumove cepicky pres šití lana. Co se BOZP tyce, na fotce je vse v poradku
  10. Kazdy mame na pilu jiny narok, ale tak je to nazor vid jsem uchyl, nechal jsem se unést.
  11. Jeste me napadla jedna pilka, japonska Echo cs501. Lehka farmarka, 3,5 kone, 0.325", srovnatelna se stihl ms241. Echo casto nevydim a kdyz uz tak neslysim nic spatnyho. Vic se dozvis na forech. Ja to treba beru z pohledu flexibility servisu a znacky, navic mam prodejce stihl ve meste a to je pro mne plus.
  12. V cenovce okolo 10k vychazi nejlepe stihl ms251. Lehka pilka na domaci solich. Urcite bych nebral 170 a 180, jsou to jebliny z Brazilie a vic stravi v servisu nez v robote. Ted je 251 v akci za 10k. S huskou jsem pilil jeste se starou poctivou 353 a ta stacila, jenze huska se dnes neradi mezi spolehlive pily a elektronika mtune uz vubec. Jinak co se tyce hechtu, dolmaru atd.,to bych nebral vubec. Sice zaruku mas, ale vykon o nicem a vibrace takovy, ze se vecer po celym dnu nenajis. Stihlka je spolehlivost i vykon. Ceny dilu jsou smesny a vetsina dilu je kompatibilni ve stejne rade. Osobne pouzivam denne 193, 362 a 660. Nechci hanit ostatni znacky, ikdyz to tak vypada, ale kdyz se nechces nadrit a nemit problemy s rukama, kup si dobrej vercajk.
  13. Pokud by nekdo chtel vyzkouset retez od oregonu speedcut tak mi tu jeden novy zbyl. Lista 38cm, 1,3mm, 64x zub, stoupani 0.325 palce. Novy je za 350, necham za 250.
  14. Popravdě ani nevím jak takový kyklop aplikují na sklo a třeba se i mýlim. Nejlepší bude metoda pokus omyl
×
×
  • Vytvořit...