Přejít na obsah

Mareken

Členové
  • Příspěvky

    4
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    PRIM, ale mám doma i pár Accutronů

Mareken's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Vytáhnout korunku nepomůže, ba naopak - skrz díru u korunky bzučí ještě více.
  2. Dobrý den, mám nepatrný problém se starším původním ladičkovým accutronem 218. Dokud jsem hodinky nosil nebo je dával na stůl/podložku, bylo vše ok. Jenže sbírka se rozrostla a pořídil jsem si větší box na hodinky - problém je v tom, že kvůli Accutronům ta krabička velmi hlasitě rezonuje, tak moc, že se nedá spát. Funguje jako ozvučný prostor u kytary, takže to lehce rozladěné F# rozeznívá celý pokoj. Utěsnit krabičku jsem zkoušel, nepomáhá, dotáhnout dýnko jsem zkoušel, nepomáhá. Nevíte někdo co s tím? Nechávát Accutrony venku/pořád na ruce nebo je dávát do dalšího obalu? Doufám, že nejsem jediný kdo tohle řeší..
  3. Dobrý den, našel jsem na bleším trhu tyhle obyčejné Primky, uvnitř je kalibr 68, ale chybí jim nápis Czechoslovakia a 17 jewels. Co mě spíš zajímá, jestli někdo neví původ "Projekce 1965-72" ručně vyrytého na dýnku. Díky!
  4. Nedávno jsem sehnal Televize kal.96, nicméně, rotor samonátahu trochu drhne o strojek. Pročetl jsem si pár topiců na fóru, takže je to asi docela častá vada neservisovaných hodinek, nicméně, kolik by taková oprava stála? Je to ložisko nebo upevnění rotoru. Je takováhle součástka běžně k dostání, nebo musím sehnat celý strojek? Hodinky jdou přesně, sklíčko jsem vyleštil a pouzdro má jen pár malých škrábanců. Koupil jsem je ve velmi hezkém stavu od zdejšího člena, bohužel samonátah nestíhá a já je nechci ještě více ničit manuální nátahem. Ad: Kdyby se to dalo nějak lehce opravit, je v Praze a okolí nějaký dobrý hodinář? Znám pana Wildta z hodinářství u Kavalírky, máte někdo víc zkušeností?
×
×
  • Vytvořit...