Přejít na obsah

Wargod

Členové
  • Příspěvky

    10
  • Registrace

  • Přítomen

Wargod's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Mně to ve FF taky funguje jak má Těším se na něj, černé trifold pouzdro Cross už mám, takže teď vyměnit vnitřní výbavu (limitku Pilot M90, kterou chci dát k prodeji) za tu správnou W.
  2. Tak jsem dnes po týdnech práce odevzdal rigorosum, a uznáte sami, že to si zaslouží odměnu. Tady je: ODMĚNA! Mimochodem, cena je výborná, ani v UK a v US na MontgomeryPens jsem nenašel levnější W.
  3. Nevím přesně jak tento, ale obecně platí, že dokumentní inkousty jsou výrazně lepivější, kyselejší a použité pigmenty mají větší sedimentaci, takže s časem u nich nedochází k fotodegradaci (neblednou ). Je jedno, jaký koupíš (Diamine, Quink, cokoliv), jakmile je dokumentní, zalepí časem hrot dokonale. Většinou se doporučuje do dokumentního pero namáčet anebo použít v bombičce a pak pořádně hlavu pera vymýt. Jinak já používám inkousty Diamine a Parkerův Quink a maximální spokojenost W.
  4. Kupujete někdo pera z Ameriky, kontkrétně máte zkušenost s Montgomery Pens? Minulý rok jsem nakupoval u Fahrney's Pens limitku od Pilota M 90, ale nesedne mi (je to velmi jemné pero s hrotem F, spíš pro ženskou ruku a já se bojím za to vzít ), takže půjde s těžkým srdéčkem z domu a její místo zaujme něco pořádnějšího a robustnejšího Mám tři tipy: Cross Apogee Black StarWaterman Carene Black Sea w. SilverMercedes Performance Black Nejvíc se mi líbí Apogee a pak ten Mercedes, ale auta té značky mi nic neříkají, tak proč mít jejich pero, hmm? Co vy na to? W. BTW, kam jít, když chcete prodat pero do dobrých rukou a na Chronomagu vás za to honí Spiderer jak nadmutou kozu?
  5. Naprosto souhlasím. Propiska může být krásná, stylová, ale jen plnicí pero vede ruku k preciznosti, odlehčí ji a člověk si začne s psaním hrát. S propiskou nikdy nevytvoříš tak vzdušný a lehký podpis jako s perem, ryješ písmena na papír. Dobré pero je nástroj dotažený k dokonalosti funkce i designu, který při péči poslouží jednou i Tvému synkovi/dceři. Navíc platí, že dobré pero a jeho výrobce mají příběh a jméno jako záruku kvality. To ti písadlo za pár korun nedá a stejné je to i s hodinkami. Taky můžeš mít naprosto přesné digitálky, ale pocitově jsou zpravidla o ničem (prostě to ukazuje čas). Automaty, ze kterých v tichu slyšíš strojek, rozehrají v srdci jiné tóny
  6. Hodinky, pera, káva (a v poslední době golf) jsou moje vášně drobného luxusu v rámci cenové přijatelnosti Bohužel nemám energii číst celou diskusi, ale posledních 15 stránek jsem poctivě přelouskal. Je skvělé vidět, kolik jiných má stejné postižení krásnými věcmi, nad kterými někdo přemýšlel a vyladil je do posledního detailu. První pera jsem dostal k narozeninám od bratránka - nerezový Parker Pilot F v kolekci s mikrotužkou. Obojí používám dodnes a mám je strašně rád - i pro historky ztrát a nálezů. Pero jsem zapomněl jednou u klienta a dokonale ho oplakal Měl jsem obrovskou radost, když jsem se náhodou s tím člověkem po půl roce setkal a on mi ihned hlásil, že na mě čeká u něj v kanceláři. Pak jsem objevil náhodou Penshop.cz a s dostupností drog začala růst závislost. Ochod znám a doporučuji už skoro pět let. Pan Vacík je vynikající salesman a už několikrát jsem si s ním skvěle poklábosil, jsem fakt rád, že se jim daří a rostou. Díky Penshopu přibyl do kolekce Parker Sonnet Steel CT (za první státnice), tehdy za jinou cenu než dnes k němu nádherné pouzdro Cross z řady Autocross, sada konvertorů a lahvička černého inkoustu Parker Quink (ta mimochodem drží doteď) a první zápisník Moleskine. Bohužel, pouzdro i s perem mi ukradli nějací chmatáci ve škole a tak jsem musel dokupovat Parker Sonnet Deep Black CT F a trifold pouzdro Cross. Vedle toho jsem měl několikrát vážné záchvaty, kdy jsem už už pořídil nějaký kousek od Stipuly (s vysouvacím hrotem jako je řada DaVinci) Zatím naposledy jsem svoji vášeň ukojil limitovanou edicí M90 F od Pilotu, na který ještě čekám (letí první třídou z Washingtonu, USA od Fahrneye, tady ani v UK nebyl k sehnání). Už na něj doma čeká nový modrý inkoust Diamine OE Royal Blue (hodí se barevně k umělému korundu v krytu pera). Doufám, že to bude taková bomba jak vypadá, protože mě velmi nalomil Jakubisko se svojí prodejní akcí, konkrétně Mont Blanc Meisterstück 144 Dodám fotky. Uvažuju o diáři/zápisníků Autocross, který by dokonale doplnil to pouzdro. Těžká volba. W. PS: Až dorazí M90, bude jeden kousek přebývat. V poslední době zjišťuji, že by mi úplně nevadilo prodat někomu postiženému svůj Parker Sonnet Deep Black CT F. NOS stav (otisky po víčku na konci těla, žádné škrábance ani odřeniny), s DeLuxe konvertorem, plněný jen originálním inkoustem. Bude s ním vše, krabička Parker a jistě bych dohledal i fakturu. Cena k jednání
  7. Zdravím a přidávám se ke chvále na pana Frýdla S mým problémem (jistě, nic zásadního, ale pro mě docela nepříjemná situace) pomohl na jedničku, rychle, levně. Má vynikající přehled a přístup! Pro ostatní hlásím, že na CČM se už nevyskytuje, nyní pracuje jenom na Florenci ve zlatnictví Janka přímo naproti vstupu do metra "B" u zastávek tramvají 8, 24 atd. W.
  8. Zdravím a hlásím, že hotovo Nakonec po dohodě jsem zašel za panem Frýdlem a bylo to vynikající rozhodnutí. Na počkání a za 50 Kč mi hodinky otevřel a šroubek nasadil. Celou problematiku mi dopodrobna vysvětlil a ještě mi dal několik dobrých rad, jak s hodinkami zacházet a co nedělat při otvírání (mají zvláštní typ těsnění). Navíc jsme pokecali i o mých dalších hodinkách (výměna minerálního sklíčka zvláštního profilu, výměna řemenů k oběma hodinkám), takže velká spokojenost a radost! Prosím o zamčení tématu, myslím, že bylo vše podstatné řečeno.
  9. Díky za účast i za rady Zatím mám šroubek "zaparkovaný" v prohlubni u vstupu osy korunky do strojku a s hodinkami nehýbám. Kromě pana Frýdla, doporučíte mi nějakého dalšího dobrého hodináře v Praze? Jak vidno z obrázků, hodinky mají průhledné dýnko a spodní část nemá sebemenší přípravu pro otvírání, takže to bude mým laickým okem docela náročná práce. Služby našich hodinářů jsem zatím použít nemusel, takže se v tom nevyznám. Nerad bych je svěřil někomu, kdo je poničí a poškrábe. Cestu do Nového Města zatím zavrhuji, vláčet se 150 km tam po českých silnicích mi přijde jako velký risk.
  10. Zdravím, včera jsem vyndal hodinky (Junghans Vista Automatic, strojek ETA 2824-2, koupené 22.8.2007 v ČR od internetového prodejce) z watchwinderu a uslyšel divný rachtavý zvuk. Podotýkám, že hodinky jsou až na otěr laku z nošení ve výborném stavu, relativně pravidelně nošené Uvnitř strojku jsem objevil uvolněný šroubek, který hladce klouže po rotoru. Hodinky přitom šly. Docela mě to vyděsilo, strojek jsem hned zastavil a teď přemýšlím, co s tím. Předně mě zajímá, jestli má Junghans servis u nás v ČR nebo je nutné to poslat do Německa?Pokud dopravovat někam dál, jak? Nechci posílat hodinky poštou, zvlášť v okamžiku, kdy v nich je volný šroubek.Můžu současně s touhle záruční opravou chtít, aby mi hodinky vyčistili? Vím, že Junghans to dělá formou pozáruční údržby.Na závěr - mohl vypadnutí šroubku způsobit nový WW? Hodinky v něm byly pár dní a byl nastaven podle databáze Orbity na 650 TPD obousměrně. Díky za všechny komentáře a rady, W.
×
×
  • Vytvořit...