Přejít na obsah

bloodsugar

Členové
  • Příspěvky

    18
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

555 zobrazení profilu

bloodsugar's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Jdou, bohužel ale dost nepřesně. Za jeden den o 10 min předběhnou, jindy zase o 10 nestíhají. Sklíčko je opravdu poškrábané a navíc z jakéhosi zažloutlého plastu. Chci ho nechat vyměnit. Zvenku jsem je zvládl vyčistit sám. Řemínek jsem jen ošetřil a teké ho ponechám. K hodináři půjdou příští týden, spolu s těmi náramkovými. Kdyby jsi mi mohl sepsat podobné info ke každým z nich, byl bych ti vděčný.
  2. Jak říkám, záleželo by na situaci i na člověku. Pořád mě mrzí protože pořád sklouzáváš jen k ceně. Že jste špatní jsem neřekl . Máte svůj postoj a já řekl, že to respektuji. Po našem rozhovoru mi i dává víc smysl. I tak jsou z toho ale cítit předsudky a to právě kvůli tomu zmínění ceny. Alespoň jsem se poučil pro příště a toto téma vynechám .
  3. Moc děkuji. Vezmu je k hodináři a uvidíme, jak si s tím poradí
  4. Jenže, ty už jsem tu řešil v jiném vlákně. Tak jsem o tom nepsal. Samozřejmě že umyslně bych mu to neudělal. Nebylo by mi ale ani příjemné vědomí, že jsem někoho pěkně "obral". Asi by hodně záleželo na situaci a i daném člověku, jak se k tomu saví.
  5. Děkuji za informace. To je v podstatě to, o co jsem žádal. Nemůžu si pomoci, ale pořád mám pocit, jako by jste si mysleli, že na tom chci vydělat miliony . Přitom mě opravdu spíš zajímalo toto. Staré hodinky se mi celkově líbí. Na ruce mám Primky a k renovaci připravené další staré náramkáče. Ale proto, že mám na profilu napsáno "Začátečník" a 10 přidaných příspěvků mě hned máte za vychcánka co se snaží přijít lehce k penězům . Večer si k tomu ještě sednu, ale vážně jsem nad tím stravil spoustu času a nenašel jsem nic. Hlavně proto, že mě nejvíc zajímají ty bez nápisu. Jediné na co jsem přišel, že to nejspíš nebude origo řemínek a že nápis na dýnku je něco jako chlouba, že už se nenatahují klíčkem. Co ale znamená např značka, která je podobná tomu jak se značí kůže, na to jsem nepřišel. A to je např. to, co mě zajímá. A k té teraristice. Samozřejmě máte pravu s tím typem dotazů. Je to ale přeci jen trochu něco jiného. Narozdíl od hodinek těžko najdete v Čechách ve starém domě v šuplíku stočeného hroznýše. Ale může se to týkat zděděného terária nebo vybavení. Asi bych neměl problém tam poradit s cenou, ale tam je zase daleko snazší ji určit. A k tomu kamarádovi.Chápu, že by jste ho tím určitě rozčílil a radost by mu to neudělalo. Nevěřím ale, že by bylo po kamarádství
  6. Já netvrdím, že je chyba ve Vás. Je to Váš postoj a já ho respektuji (že se mi nelíbí a mrzí mě je věc druhá..). Prostě nechcete někomu zkazit "dobrý kup", kdy by mohl vydělat na neznalosti prodávajícího. Budu se opakovat, ale pro mě je cena opravdu až v druhé řadě. Zajímala mě identifikace - o co se vlastně jedná, z jakého asi období atd.. Podle mě nemá cenu vést nadále tuto debatu. Já už bych se jen opakoval. Pokud mi k tomu nechcete nic říct, nemusíte. Nikoho nenutím, jen jsem žádal o pomoc.
  7. Jak už jsem psal. Šlo mi především o identifikaci. Cena byla až doplňující. Nevěděl jsem, že to tu strhne tohle. Bral jsem to ze svého pohledu. V hodinkách se nevyznám, ale chovam terarijní zvířata. Když někdo přijde pro radu, která se jich týká, tak rád pomohu. A vůbec mi nevadí když se zeptá na cenu. Raději mu řeknu, ze je to za dané zvíře moc, případně je cena podezřele malá a může za tím něco být. Když to jde, tak poradím a je pro mě přínos i to, že jsem někomu rozšířil obzor.. Pokud to tady, ale berete tak, že když mi poradíte a věnujete trochu svého času, tak z toho sami nic mít nebudete, tak vás nemůžu přemlouvat. Je to Vaše rozhodnutí. Jak už jsem psal. Snažil jsem se o nich najít informace sám- bohužel marně. "Noname" hodinky jsem dostal. Je to památka. Nechci je prodávat. Zajímalo mě ale o co se vlastně jedná. Zbylé hodinky patří prarodičům a ti mě požádáli, jestli jsem schopny jim k tomu něco říct a případně zjistit cenu. Myslel jsem že to s internetem nebude problém. Ale nenašel jsem nic kloudneho. Tak jsem psal sem. Chápu, že Vám lezou na nervy "překupníci a vychcánci". Za to já ale nemůžu. Přišel jsem jen pro radu. Váš postoj mě trochu mrzí.. I přesto ale děkuji za čas, který jste mi věnovali.
  8. Neříkám, že se to tady nemůže stát. Chtěl jsem jen odhad a když bych měl identifikaci podle které bych si hodinky dohledal, myslím že bych dohledal i cenu. Příklad: Co jsem se díval po netu, tak jsem našel zlaté hodinky Cyma za 4k, 10k ale zaky za 60k. A jelikož se v tom nevyznám, tak nemám představu kam je zařadit. Aukce jsem prošel, i obrázky a všechno, ale vážně jsem ani jedny z těchto nenašel, jen podobné. Teď si skoro nadávám, že jsem sem něco psal.. Odpověď, kterou jsem čekal jsem nedostal a akorát se dozvím, že je "neslušné" ptát se tu na cenu a že to tu není aukční síň. Přitom mi nepřijde, že bych z toho dělal aukci - ta podle mě vypadá opravdu jinak. Moje prosba byla o pomoc s identifikací a PŘÍPADNÉ určení ceny. Nevadí i tak díky za snahu.
  9. Cena mě zajímala z toho důvodu, jestli se vyplatí renovace hodinek. Přijde mi hloupost renovovat něco co bude mít ve vysledku hodnotu menší než kolik do toho bylo investováno. Citovou hodnotu pro mě mají pouze jedny z nich. A to právě ty "noname". Pokud bych prodával něco u čeho neznám hodnotu, tak by mě mohl kdokoli obrat. Proto rada "jdi do prvního frcu" mi nepřijde jako dobrá. Nevidím důvod, proč by debata o cenách měla být brána jako neslušnost. Pokud jsem tím někoho pohoršil, tak se omlouvám a prosím, aby se tedy do debaty nezapojoval a vlákno ignoroval.
  10. Ahoj, Věř, že jsem to udělal přesně jak píšeš a strávil jsem na tom dost času. Uplnou shodu jsem nikde nenašel. Podobné to ano, ale stejné ani jedny. Proto jsem se rozhodl napsat sem, v domění, že by mi mohl někdo pomoci. Na tom nevidím nic špatného.
  11. Ahoj, Chci si dát opravit tyto hodinky a chtěl bych Vás požádat, jestli k nim někdo nemáte bližší info. Jako např rok výroby, model atd, nacenění... V hodinkách při zatřesení něco chrastilo a po otevření z nich vypadly 2 šroubky. Přesto ale fungují. Předem díky za jakékoli info.
  12. Ahoj, Posílám fotky několika kapesních hodinek v nálezovém stavu.Některé jsou na tom lépe, některé hůř. Chtěl bych Vás poprosit o pomoc s identifikací jednotlivých kousků a případné určení ceny. (Pegasus - nejdou, Cyma - jdou, Virtus - nejdou, Ty posledí bez značky - jdou.) Předem děkuji.
  13. Díky všem za informace. Z toho co jsem se dozvěděl to vypadá, že je opravovat nenechám. K těmto žádný citový vztah nemám. Spíš celkově se mi líbí staré hodinky. Bohužel po tom co jsem se dozvěděl, se mi tyto nejeví jako dobrá investice. Každopádně všem děkuji a až zase něco najdu, tak se ozvu
  14. OK, díky za rady . Doma je otevřu a pošlu další foto. Potom se rozhodnu jestli do toho pujdu nebo ne. Pokud by byla renovace v řádu 1-2 tis tak bych do toho asi šel. Měl jsem spíš strach aby to nebylo za 10k a víc.. Ještě mě ale zajímá jedna věc. Když je nechám zrenovovat za (plácnu) 2000,- , udrží si pak tu hodnotu ? nebo seženu ty samé v podobném stavu za polovic ?
×
×
  • Vytvořit...