Přejít na obsah

TomasZel

Členové_50
  • Příspěvky

    113
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Fortis

Návštěvy profilu

4 425 zobrazení profilu

TomasZel's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Zdar, kdybyste někdo chtěl, tak já prodávám Muhle R89, koupený před pár týdny, použitý tak 7-8krát. Bohužel, na krku mám po holení s ním hodně podrážděnou kůži a na rady odborníků z fóra o břitvách, tak jdu do agresivnějšího strojku s odkrytou lištou (technicky náročnější holení, ale snad se zbavím podráždění).
  2. Přátelé, existuje nějaké pravidlo etikety, nějaký morální kodex nebo prostě nějaká zvyklost, která by vylučovala hodinky s lunetou od obleku?? :-) Znám lidi, co jsou imrvére kraváťácí a mají sporotvní hodinky s lunetama... Milhauszi, já řešil před měsícem to samý, taky občas nosím oblek, jinak causual a nakonec jsem se rozhodl pro B42 professional day/date bez lunety, ale je to čistě estetická záležitost. mně se u těch mých líbí ty sportovnější ručičky, čistý fliegrovský mi až tak naživo nesedly... Takže kluci mají pravdu, ber to, co ti padlo do oka!!! Hodně zdaru při tomhle krásným rozhodování! :-)
  3. Pánové, všem díky za rady a tipy, dnes jsem se zařadil mezi Fortisáky! :-) Oficiálně sice ještě nejsem vlastník, to je zatím moje žena, ale za pár dní na mě hodinky bafnou z narozeninovýho dortu :-) PS: Všem doporučuju návštěvu Chronoshopu! Supr pokec s panem prodavačem, parádní přístup a hlavně nádherný hodinky, který na fotkách ani zdaleka nevypadají tak skvěle jako naživo!
  4. Paráda, díky moc za tipy! Už se na to zítra těším! :-)
  5. Kluci, čeká mě s manželkou příjemný výlet do Prahy po hodinářstvích, poraďte mi prosím do jakých obchodů bychom se v Praze měli podívat a naživo si prohlédnout hodinky typu Certina, Tissot, Junkers, Fortis,...prostě standardní nabídku automatů 15-25 tisíc. Zatím bych to viděl takto: - Brož (pasáž Alfa - letecké hodinky - tam si chci prohlédnout ty Junkersy) - Koscom - Dušák (Arkády) Díky za každou radu :-) T.
  6. Pánové všem díky za tipy! Nicméně, tím jak se víc a víc začítám do tohodle fóra, tak zjišťuju, že jsem víc a víc v pr...li! Nejenom, že se nalomila moje rozhodnost, co se týče designu hodinek (pilotky, divery, oblekovky, causual, nebo nějakej mix mezi tím vším dohromady), ale začal jsem zabředávat do technickejch limitů automatů a narazil jsem na fakt, jak moc ovlivňuje elektromagnetické pole přesnost mechanických hodinek (občas se pohybuju kolem větších elektro zařízeních). Z tohoto pohledu jsem našel odolnější akorát hodinky Damasko, nevíte jestli jsou i nějaké jiné?
  7. Zkusil jsem dat poptavku do vlakna koupim, prave na Fortisy, ty, co jsem pred lety chvili mel na ruce...tak uvidime. Jinak mas pravdu, je to o kompromisu... Milos: Fotis B-42 Flieger day-date, procpak?...prodavas?:-)
  8. No ty jo, z nich mě zaujaly jedině tyhle... http://www.orient-watch.com/products/category/item/?category_id=159 a na ně jsem tu nečetl zrovna chvalozpěvy...
  9. díky, napsal jsem PM... O Steinech jsem taky uvažoval (ne o tomhle modelu, ten nemá datumovku, zaujal mě spíš model "Steinhart ocean two"). nicméně dík. Díky za tip na Německo, trochu jsem se jim projel po ebay-i a našel ty Golany, co mi padly do oka, poměrně levně (433EUR+40 doprava).
  10. tomek a karlosek: diky za tip, ale me na nich vadi ta mimostredna vterinovka...glyciny jsou super trida hodinek, mam v oblibe Glycine Lagunare L1000, ale to uz je jina cena... Bacero: diky za tip na Longinesy, ale opet, kdyz pominu cenu a divam se, co se mi libi, tak jsou to spis Conquesty v automatu a tam narazim...jak jinak...na cenu :-) Kde si ty Golany kupoval? Pres ten web usa-hodinky.cz nebo jinak?
  11. Ahoj pánové, před lety jsem si slíbil, že k 30-tým narozeninám si pořídím lepší hodinky. Do té doby jsem měl tu čest nosit pár dní Fortis B-42 automatic, které u mě byly jen na návštěvě, nicméně to byla paráda. Takže teď nastal čas, 30 se kvapem blíží a snažím se vybrat si to nejlepší s cenovou hladinou max 15.000,-Kč (zmíněné Fortisy jsou tím pádem mimo dosah, ale snažím se jim aspoň přiblížit). Ideální by bylo sehnat: - automaty s manuálním nátahem, - s indikátorem rezervy-není podmínkou, - se safírovým sklíčkem, - datumem, - WR 100m a víc, - dostatečně robustní, abych je nemusel při každé aktivitě sundavat, ale aby byly zároveň i do obleku (sice chodím v obleku poměrně často, ale nepohybuju se v prostředí, kde by chlapi řešili, jestli se typově hodinky hodí ke kravatě nebo ne a i kdyby, tak tohle je to poslední, co by mě trápilo) - ne chronografy, ne lunetu To je zadání za všechny prachy co? Prošel jsem zdejší vlákna, zkouknul snad vše, co doporučujete od firem Hamilton, Seiko, Sinn, Archimende, Mido, Tissot, Certina, Steinhart, Edox, Epos, Longines, Victorinox, Poljot, Vostok, Davos atd., ale nic mě z toho nezaujalo designem. Resp. ne v kategorii automatů do 15-ti tisíc (krom Vostoků - GAZ, ty se mi líbí, ale nechci ruské hodinky). Až jsem narazil na značku Golana a Junkers, které propadly do nejužšího výběru....a tady bych potřeboval Vaši pomoc... Z Golan jsem si vybral tyhle: http://www.usa-hodinky.cz/hodinky?detail=B005BMXJU0 ... ptám se, nemáte je někdo? nějaké zkušenosti z jejich chodu? Na netu jsou na Golany rozporuplné názory (na quartzové modely, k automatům se nikdo moc nevyjadřuje); měla by v nich být ETA 2824-2. A od Junkersů mi padlo do oka toto: http://www.junkers-shop.de/Junkers-Watch-6666-2-Automatic-Watch-Miyota-9100-with-power-reserve-indicator kde je miyota 9100, ale bohužel WR jen 5atm anebo toto: http://www.junkers-shop.de/Junkers-Watch-6654-2-Automatic-Watch-ETA-2826-2-with-Big-Date kde je ETA 2826-2 (což jsem se zde dočetl, že je 2824-2 jen s větším datumem), ale opět bohužel WR jen 5atm ...tady bych potřeboval vědět Váš názor na porovnání mezi Miyota strojkem a ETA strojkem (jestli je tam tedy v těchto základech vůbec nějaký rozdíl). Jestli při rozhodování slevit z WR bude stejně na mě, na to se vás ptát nebudu, ale jen pro klid duše - pokud byste někdo věděl o nějaké jiné další značce hodinek, řekněme ne tak profláknuté, tak mi ji sem prosím napište, a´t mám o čem přemýšlet, ještě mám nějaký ten pátek čas :-) Díky všem předem za názory. Tomáš
  12. Dobrý den, rád bych koupil sportovní hodinky a rozhoduji se mezi Seiko 5 sports (zabarvené červeno bílé) nebo TIMEX http://www.hodinky.cz/timex-men-s-style-t2m759.html Můžete mi prosím napsat zkušenosti s používáním jedněch či druhých hodinek? Neočekávám extrémní výdrž v náročných podmínkách. Max. aby vydržely běžně při sportu ve vodě, jinak běžné nošení. Oboje jsou ve zhruba stejných cenových relacích. Díky moc za postřehy!
  13. Dobrý večer pánové, co říkáte na tyhle Orisy, jestli v nich není nějaká zrada...zdají se mi levný v porovnání s tím, že nový stojí desítky tisíc.... http://cgi.ebay.com/Oris-Divers-Titan-Date...=item20ae085a2b
  14. Dobře, díky předem! Na ty motorce to jsou peckoidní fotky :-) Uaaaaa...jsem nalomenej..že bych si udělal radost pod stromeček?hm,hm,hmmmmm! :-) A co jejich váha? Není to "překážkou" při nošení?
  15. Nebyly by prosím fotky, jak vypadají na ruce nejen s motorkářskou bundou, ale taky s oblekem (košilí)?
×
×
  • Vytvořit...