Přejít na obsah

vicko

Členové
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli vicko

Profile Information

  • Fanoušek značky
    B26

Návštěvy profilu

482 zobrazení profilu

vicko's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Vše v pořádku, rychlá domluva, moc fajn osobní setkání. Děkuju a doporučuju.
  2. Vše v nejlepším pořádku; super-rychlá a bezproblémová domluva. Děkuju a doporučuju.
  3. vicko

    Tissot PRX

    Takže, s extra objednaným kusem jsem konečně mohl být spokojen a už si hodinky užívám. Co se týče kvalitativních standardů značky Tissot jsem spokojen méně, ale to mě v podstatě netíží, jiný jejich model jsem v hledáčku neměl, a teď si prostě jenom dám pozor, abych se asi tak do konce tohoto života do žádného omylem nezakoukal. Mluvil jsem tentokrát s jiným prodejcem, a i ten mi řekl, že ty rozcházející (a pak zase scházející) se ručičky jsou zřejmě "v normě". "Každej to vnímá jinak, vy jste na to třeba citlivější." (Řečeno nicméně zcela zdvořile, aby to nevyznělo špatně.) Každopádně se obávám, že tento kus šel zase normálně do prodeje, tak snad se aspoň skutečně potká s někým, kdo na to citlivý nebude...
  4. vicko

    Tissot PRX

    @Pepino777 Zatím je průběh takový, že přímo ze Švýcarska se (ještě??) neozvali (což mě nepřekvapuje), hodinky jsem začátkem minulého týdne přinesl ukázat prodejci, objednal mi ještě jeden kus, s poznámkou "zkontrolovat", který si snad stihnu vyzvednout dnes. Zajímavější ale je, že tentokrát jsem se jen tak mimochodem dozvěděl, že tento kus s předbíhající minutovkou (natožpak ten s ciferníkem nakřivo, což ale asi teda ok) jim "zpátky nevezmou". Ve smyslu že toto distributor/výrobce neuzná jako vadu. Když jsem se prodavače zeptal, jestli to myslí vážně, a jestli opravdu dobře viděl ten problém (bylo u toho víc prodavačů a primárně jsem to řešil s jiným ), tak si to ještě jednou prohlédl, potom možná zněl trošičku váhavěji, ale že by svá slova bral zpět, to se říct nedá. Každopádně se na to ještě zkusím více či méně nenápadně doptat a pak dám vědět.
  5. vicko

    Tissot PRX

    No kdyby to šlo, tak přesně tohle bych preferoval, už bych od toho chtěl mít klid (a hodinky na ruce ) a nemuset se bát, co zas případně bude křivě na dalším kusu, ale viděl jsi to video? Kdyby se srovnaly ručičky "v šest", tak se zas rozejdou ve dvanáct. A dát to na nějakou střední hodnotu? No, nevím, obávám se, že i pak to bude pořád dost viditelný. Ale právě že nejsem hodinář, tak možná o tom přemýšlím špatně. Třeba jde nějak seřídit i ta "geometrie", nebo jak to nazvat?
  6. vicko

    Tissot PRX

    Díky za reakce, pánové. Napřed, abych se striktně držel tématu: asi se inspiruju příběhem @kolky87 a zkusím napsat rovnou do Tissotu. Sice bych si nemyslel, že se budou moct přetrhnout, aby mi někdo extra kontroloval "obyčejný" quartzový hodinky (teda, těžko si člověk odpouští poznámku, že by je taky možná prostě mohli trochu kontrolovat i normálně ), ale za e-mail nic nedám, a třeba se chytí za nos a aspoň něco navrhnou. Obecněji k tomu vracení, přehodnocování volby hodinek, psychologii apod.: Nechal jsem si je dát jako dárek, takže je v tom už i taková trochu symbolika atp., ale jo, nepřekonatelný problém by to zas nebyl, dárci bych to holt vysvětlil, takže mě taky napadlo, jestli tedy nejít o dům dál. Přemýšlel jsem i, jestli už jsem si vlastně k tomu modelu/značce nevytvořil negativní asociace. Víme, jak to je, první dojem jde udělat jenom jednou, a já už získal druhý špatný první dojem... Ale ne, když jsem se vžil do situace, že konečně držím v ruce ten svatý grál, bezvadné PRX, tak jsem si uvědomil, že bych pořád dokázal tohle všechno hodit za hlavu. Navíc mě moc nenapadlo, co jiného bych si vybral.
  7. vicko

    Tissot PRX

    No, tak se zas hlásím. Myslel jsem, že už dám jenom vědět, že prodejce byl velmi vstřícný, že jsem se sice nedozvěděl tu technickou stránku věci, nebo jestli na tohle výrobce má nějakou normu, ale že to prostě nějak dopadlo. Přinesl jsem si tedy domů vyměněný kus, u nějž jsem si na prodejně rovnoběžnost osobně zkontroloval, seřizuju čas... A hádejte co? Hodinová ručička "trefuje" hodinové indexy už (resp. "právě") zhruba 7 minut před tím, než se na dvanáctý index dostane minutovka. Jinými slovy, hodinová ručička už je dost značně za příslušným indexem ještě před "celou" (konkrétně je tedy už cca za desetinou své cesty k další "hodině"). Co vám budu povídat, byl jsem z toho otráven, až jsem si řekl, že už na to asi nemám, zas to řešit a dělat QC u dalšího kusu (který by mi navíc už prodejce asi musel extra objednat), a že to prostě pár let přežiju, a pak, po záruce, si ručičky přestavím nejspíš sám. Jenže potom jsem na to koukal, a zhruba v horním půlkruhu ciferníku se ručičky trefují (aspoň +/-) správně! Takže když to bude sedět "dole", zas se rozejde synchronizace "nahoře"... Pro velké zájemce nabízím odkaz na video: https://sendvid.com/a3kiefjo , a případně i podněty k diskusi: Přijde tohle někomu akceptovatelné? Třeba mám zase přílišné nároky, ale fakt jsem se takovýmhle problémem nesetkal snad u žádných hodinek v kategorii "nad 39 Kč". Jak se to mohlo stát? To snad už musí být nepravidelné nějaké ozubené kolečko, ne? Nebo je šance, že to půjde snadno opravit? Co s tím dělat, to se asi ptát nebudu. Teď jsem z toho vážně zklamaný. Vzhledem k výše uvedenému nakonec asi nebude zbytí a budu to muset zase řešit s prodejcem, ale radost z toho nemám. Hodinky jako takové se mi líbí, ale...
  8. vicko

    Tissot PRX

    @A@AÚplně přesně jsi natrefil hned na několik věcí: (Ne)lícující vteřinovka - přesně, na to jsem se hned zaměřil, vlastně i proto jsem si je chtěl napřed prohlédnout, a dokonce mi tam kvůli tomu prodejce ochotně nachystal ty dva kusy. Vteřinovka paradoxně na obou lícovala velmi pěkně, aspoň v rámci toho, co jsem viděl u jiných kusů PRX. Zároveň ale musím říct, že jakkoliv to možná vypadá, že jsem vážně hnidopich, tak ta vteřinovka by mi zrovna vadila fakt asi jen kdyby šla hodně "mimo". Ta se aspoň hýbe, tohle je křivý pořád stejně. Kontrolovat index na trojce vůči korunce bylo tak nějak první, co mě v obchodě napadlo, ale nakonec jsem naopak dospěl k tomu, že tehle test je naprd, protože právě korunka má na sobě vroubky, které výrazně hodí stín/světlo jednou tak, jindy jinak. "Určitě se mi to jenom zdá, a jestli ne, tak na ruce to přece stejně vůbec nepůjde poznat." - jo, to jsem si říkal. Je to rozhodně pod 1 mm, bohužel skutečně platí i to, že "viděné nelze 'odvidět'".
  9. vicko

    Tissot PRX

    V pohodě, není proč se omlouvat. Měl jsem to i nějak líp označit v těch náčrtcích. Každopádně asi už to tak bude, já bych to tam hrozně rád neviděl, ale ono to tam je, a já to bohužel vidím. A přesně jak říkáš, taky si myslím, že ten tvar pouzdra, s téměř "vodícími linkami", je vůči tomuhle příšerně nemilosrdný, v "normálním" pouzdru bych si takhle drobné odchylky nikdy nevšiml (naštěstí ).
  10. vicko

    Tissot PRX

    Díky, hezký příspěvek. Asi tedy trošičku off topic, ale abych vysvětlil metodiku: Především opravdu nedělám tuhle proceduru preventivně s každými hodinkami. K "měření" došlo až když jsem právě okem pořád viděl ten samý problém, z různých úhlů a za různých světelných podmínek. Je to foceno Nikonem D3100 se setovým objektivem 18-55 mm na nejdelší ohnisko, ze vzdálenosti asi 4 m (úmyslně jsem tedy preferoval co největší vzdálenost, abych minimalizoval relativní odklon od kolmice a optické problémy, byť to bylo na úkor kvality obrazu ve výřezu). Myslím, že zrovna tenhle "problém" na různé optické vady apod. až tak extra náchylný není. Schválně jsem zkusil ověřit kruhovitost, to je fajn nápad. A kruh v Tissotu umí, tam nemám námitek. Jak bych na vyndaném cifru poznal, jestli je správně vůči pouzdru?
  11. vicko

    Tissot PRX

    Díky za názory. Možná to teda opravdu přeháním... Problém je, že já to tam viděl v první minutě (i když samozřejmě nejistě, jinak bych je ostatně nebral), fotky a čárečky jsem začal dělat až potom, když jsem se toho dojmu nemohl zbavit, a strašně jsem si přál se jimi moct uklidnit, že ve skutečnosti je všechno v pořádku... Chápu, že jakmile to člověk nevidí naživo, těžko se to odhaduje. @Kamil.K Ona to je pořád jedna a ta samá fotka (focená pořádně z dálky a co nejvíc zpříma), jenom s různými vodítky. Foto 1 jsem schválně zarovnal tak, aby byl ciferník vůči obrázku "správně", ale podívej se, jak potom ustřeluje pouzdro.
  12. vicko

    Tissot PRX

    Ahoj, stala se mi taková nemilá věc. Pokusím se do toho moc nezabrušovat. Relativně na poslední chvíli jsem potřeboval sám sobě sehnat dárek. Tissot PRX (T137.410.11.041.00) se zdály být skvělou volbou. Když jsem je pak v hodinářství přebíral, tak se mi ale zdálo, jako by na obou tam dostupných kusech (na jednom možná víc) byl ciferník vůči pouzdru opticky (??) trochu pootočen "proti směru hodinových ručiček". Paní prodavačka byla moc příjemná, různě jsme na to koukali, věnovala mi hodně času, ale výsledek byl ten, že ona si tím jistá nebyla (resp. neviděla to tam, ale s tím, že na to moc nemá oko), a já asi přesvědčil sám sebe, že se mi to musí jenom zdát, že to bude světlem, asymetrií kvůli datumovce, nebo čímkoliv jiným, prostě že to přece není možné. No, a teď mám hodinky doma, a vidím, že se mi to nejspíš nezdálo. Jak to vyřešit s prodejcem vyřeším s prodejcem, to je mi jasný, ale zajímalo by mě: Vidíte to tam taky? Zdá se vám to "přes čáru"? Jsou známy nějaké tolerance tohoto natočení? Nejsem jenom blázen a nechci moc, když to nejsou Vacherony? Pokud je tohle mimo toleranci (viz předchozí bod), jak to mohlo opustit továrnu? Chápu, že v téhle třídě hodinek nemůžu čekat, že každý kus bude na konci výrobní linky několik hodin prohlížet lupou rodilý Švýcar, ale s vhodnými nástroji jde přece tohle odhalit za pár sekund. Jak se to vůbec stane? Všechno (pozice data v okénku, postavení ručiček) na mě působí, jako by byl pootočen celý strojek vůči pouzdru, ale dovolila by zas takové natočení hřídel? Budu rád za každý názor.
  13. Všechno v nejlepším pořádku, rychlá komunikace. Děkuju a doporučuju.
  14. Super komunikace, všechno zcela bez problémů a tak, jak bylo domluveno (nebo lépe ). Moc příjemné osobní předání. Děkuji a doporučuji.
  15. Perfektní komunikace, super-rychlé odeslání, prostě vše 100%. Děkuju a mohu jedině doporučit.
×
×
  • Vytvořit...