Přejít na obsah

Blackofee

Členové
  • Příspěvky

    24
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Blackofee

  • Datum narození 22.3.1983

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Čajka

Blackofee's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dobrý den, Taky bych se chtel zeptat na jedny Citizeny. Na ciferníku mají uvedeno 21 jewels ale na oscilačním rotoru je uvedeno 17 jewels. Přikládám i foto. Chci se zeptat jestli se je oplatí je koupit nebo se raději poohlédnout jinde. Děkuji za odpověd.
  2. Děkuji za nabídku. Je to určitě jednodušší jako pokusit se pouzdro odchromovat. Můžeme se domluvit přes ss.
  3. Dobrý den, Chci se taky podělit se svou zkušeností s pochromováním. Kolega mi daroval Primky pavouk cal. 50 z dost odřeným pouzdrem, viz. foto. Nechal jsem si je pochromovat cena cca 300,- kč. Přikládám i foto po pochromování. Z pouzdra je tak trochu "ocucaný bonbon" strojek nejde vložit do pouzdra a ani nejde nasadit Dýnko a Luneta. Už jsem jsem se domlouval z jedním pánem že by to věděl zbrousit a zkompletovat ale neodepsal kolik by to stálo. V Eltonu by stálo pochromování 1800,-.
  4. Zkusil jsem udělat lepší foto strojku. A všimnul jsem si že korunka, kterou hodinář vyměnil nebyla původní (je menší a ze žlutého kovu). Tak ji vyměnil asi z estetických důvodů.
  5. Mám je doma jen pár dní, a hodinky se spíš opoždují cca. za 24h o 3min.
  6. Skusím udělat lepší fotku bez blesku. Spravovány už asi jednou byli, na letované ložisko mně upozornil i hodinář u kterého jsem se byl poprvé zeptat na opravu. Ozubené kolo vypadá při bližším pohledu jako by byla odřená vrcní vrstva kovu.
  7. Jsem rád že jsou hodinky funkční ale zajímá mne i názor na provedenou opravu. Ale asi by to chtelo i víc detajlů.
  8. Pouzdro jsem skoušel ješte čistit s leštenkou na stříbro ale na nekterých místech je ta černota vritá do oděrků (jako čistit tetování mýdlem). Hodinky byli dlouho hozene ve starém chlévě bez ladu a skladu a zadní pouzdro bylo ohlé a nedoléhalo. Jsem rád že jsou funkční a na to jak byli skladovány vypadají "docela k světu". Starou korunku mám k dispozici. Pokud máte zájem můžu udelat foto.
  9. Proč byla vyměnena korunka nevín, ale prikládám aspon foto strojku po opravě.
  10. Omlouvám se, ale bližší informace moc nemám. U hodináře, kde jsem se byl zeptat na opravu, mi byl doporučen jiný hodinář p. Varaďa ze Želechovic který se zabývá opravou starožitných hodin. S p. Varaďou jsem pak komunikoval jenom telefonicky. Domluvili jsme se, že hodinky nechám u hodináře ve Zlíne, kde jsem se původně ptal na opravu. Vím jenom že se musela vyměnit korunka a spravit pérko a samozřejmě vyčistit. Vím, že trochu problém byl sehnat správnou korunku. A jak jsem psal výše oprava stála 1000,- kč.
  11. Tak hodinky jsou již spraveny, a fungují. Mám radost. Byla vyměnena korunka a myslím i setrvačka. Oprava stala 1000,- kč.
  12. Děkuji všem za reakce. Dnes jsem byl hodináře a řekl to to samé, taky mi trochu osvetlil i problém s vláskem. Ale mám ješte jedny a ty už jsou vlepším stavu.
  13. Bohužel co týče čepu na vteřinovce to nevím. Ani nevím kde se mám podívat.Pokud je to (kolík) který na kterém je ucýcena vteřinova ručička tak ta tam je.
×
×
  • Vytvořit...