Přejít na obsah

Jiří9

Členové_50
  • Příspěvky

    930
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Jiří9

  • Datum narození 1. června

Contact Methods

  • Website URL
    opravyhodin.eu
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Mechanika,elektrika,elektronika,modelářství a astronomie.




    http://astrofotky.cz/~Jirka


    https://www.facebook.com/jiri.spilka99

Návštěvy profilu

8 891 zobrazení profilu

Jiří9's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Svařit laserem je super nabídka . Když je kde a jde to. Nechával jsem si svařit zlomenou páku do bicích kapesních hodinek. A nešlo to, praskalo to kolem do kola. Prostě kdoví jaká ocel. Nakonec jsem jí musel vybrousit novou. Ten střed ručky tedy futro, vypadá také letované. Osobně bych to slepil než letoval. Někdy to jde letovat opravdu špatně a nic na to nechce chytit i s převařenou kyselinou. Ale víte co, je to minutová ručka.
  2. Tohle Ruhla 100% není . Ruhla měl plotny v celku a ještě měkčí . Nedaly se tam měnit zácele (ložiska) jako u stroje NSR, když je člověk měl , nebo si je nevyrobil. Kdyby jste chtěli, kouknu se jestli tyto stroje náhodou nemám a nafotím to pro zajímavost.
  3. Je to budík z bývalé NSR a bude tak zhruba 40 let starý. Hodně se v něm vydírají ložiska.
  4. Ahoj Všichni. Nevím kam to dát, tak to zkusím tady. Neviděl náhodou někdy někdo tyto hodiny? Koulal jsem na Google, ale nic jsem v podstatě nenašel. Jsou to čtvrťovky. Na bití hodin je početník a na 1/4 závěrkové kolo. Jsou docela malé na číselníku je napsané Bidron Horloger. Dělal jsem jim generálku a docela by mne zajímalo, co je to zač .
  5. Tohle by oprasvit šlo. Ale je fakt, že lepidlo by nepomohlo to je jasné.
  6. To kolo se dá opravit. O jaké kukačky jde?
  7. Klidně bych je opravil. Ručky nejsou originál. Jak jsou na tom měchy? Je tam kyvadlo a obě závaží ? Spíš jde o to, jestli to má cenu.
  8. Prosím vymazat můj příspěvek, nekouknul jsem se na datum děkuji
  9. Baterie by se měla měřit se zátěží. Když to měří někdo jenom voltmetrem bez ní, může ukazovat že je dobrá. Třeba malý hodinář měl lepší nebo upravený měřák , kdo ví.
  10. No jasně . Nejdřív musím najít kolo a pak se uvidí
  11. Jediné co mi je podle nákresu divné je, že to jednou za 24h spadne to je jasné a přesune se to tedy hned, ale pak se to pomalu zvedá a přesouvá. Že to prostě nehodí zase za 12 hodin. Leda, že by tam bylo ještě něco. A nejspíš to tak bude. No uvidíme. Ještě jednou díky.
  12. Děkuji, ano první obrázek je rub. Moc děkuji za obrázky. Nemáš k nim náhodou popis , ? Nebo kde jsi to našel? V základně ze strany číselníku, je pár otvorů se závitem, tam určitě něco bylo. Stroj nemá v pouzdře žádný otvor na manuální posun. Děkuji.
×
×
  • Vytvořit...