Přejít na obsah

petr.hofi

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli petr.hofi

  • Datum narození 13.2.1963

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Starý Plzenec
  • Fanoušek značky
    Eterna, Movado, Zodiac

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

petr.hofi's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díky za tip, napsal jsem mu, tak snad se ozve a ujme se toho.
  2. Ahoj, víte o nějakém hodináři, který by uměl namodřit ( nejlépe žíháním ) a pak znovu potáhnout nějakou kvalitní luminiscenční hmotou ručky do pilotek ? Hledal jsem na internetu nějaké orig.vyrobené, ale nic jsem neobjevil - pouze na AliExpresu, ale byly na jiný typ strojku ( ETA-UNITAS ).
  3. Moje oblíbené na denní nošení ( oba jsme retro ).
  4. Ahoj,mohl by mi někdo ze zdejších kompetentních odborníků vysvětlit,proč když si v kterémkoliv e-shopu (včetně StrapShopu) objednám kožený řemínek k pilotkám s nýtky u stěžejky,nejsou tyto nýty nikdy v řemínku usazeny rovně (symetricky k ose)? Zkoušel jsem kupovat tyto řemínky v různých e-shopech - českých,německých,amerických a samozřejmě jsem zkoušel i Ebay a AliExpress. Stály mne (v ekvivalentu) mezi dvaceti a 100 dolary,ale asi mám smůlu. U všech byly nýtky více méně nakřivo. Nebo jsem to špatně pochopil a tato nepřesnost má vzbuzovat dojem ruční práce? Přeci si nebudu k pilotkám za 12 t. kupovat originál IWC strap za dvacet tisíc (a nikdo mi stejně nezaručí,že ty nejty nebudou taky nakřivo). Odpověď nečekám, jen jsem si potřeboval pobrečet.
  5. AliExpressu se vůbec neboj,už jsem si tam objednal několik pásků,hlavně kožené (k pilotkám),ale i silikonové na potápky a kvalita byla vždy velice dobrá a odpovídala popisu. Ty nejlevnější jsem neobjednával,protože někdy jsou ty ceny až podezřele nízké. Platil jsem většinou okolo 20 Dolarů za kus,za chudáka Krokouše jsem dal 40 Dolarů. Je dobré sledovat recenze u jednotlivých prodejců,to ti hodně napoví o kvalitě a solidnosti. Jediné mínus je doba dodání,která je běžně měsíc i víc. Alibaba teď koupil všechny volné skladovací prostory v Česku a chystá ohromnou expanzi do Evropy. Doby, kdy tam prodávali jen levnej šmejd už jsou asi definitivně pryč. V současné době mají asi nejlepší poměr cena x výkon. Někdy je to až legrační když zjistíš,že zboží (např.ochranné sklo na displej mobilu) stojí v českém e-shopu několik stovek a to samé na AliExpressu 2 Dolary i s poštovným.
  6. Sice také trochu přes limit, ale jinak přesně to co hledáš - Tourby Watches Pilot Automatic ( Blue ) 40 - 1250,- ( 1350,- ) Euro.
  7. Neměl jsem na mysli dotahovat to "na krev", ale s citem nadoraz. Když má být u vodotěsných hodinek utažená šroubovací korunka tak by asi mělo být utažené i dýnko,ne. Obojí s citem, ale pořádně.
  8. Ahoj, v tomto vlákně se píše hodně o otevírání hodinek, ale mne by spíš zajímalo, jak je to se správným zavíráním, resp.jak moc utahovat šroubovací dýnko. Manuál jsem na to nikde nenašel. Nedávno jsem si přinesl od hodináře quartzové, do 200 m vodotěsné Movada (výměnu baterie u vodotěsných hodinek svěřuji odborníkům kvůli následné kontrole vodotěsnosti) a protože jsem puntičkář, zkontroloval jsem si dotažení dýnka. Nejsem ignorant a mám profesionální nářadí (plastový hodinářský svěráček a nástroj na otevírání šroubovacích dýnek). Velice mě překvapilo, že bez vynaložení větší síly jsem dýnko utáhl ještě o půl závitu, šlo to úplně lehce. Nechci se porovnávat s vědomostmi profesionálů, ale myslel jsem si, že alespoň vodotěsné hodinky by měly být utažené nadoraz. Co si o tom myslíte?
  9. Mám na motorce nějaký NO NAME palubní hodinky, stály asi 500,- Kč, takže to bude určitě nějaká Čína. Vždy na jaře, před začátkem motorkářské sezony, do nich necham dát novou baterii za 50,- Kč a seřídím je přesně podle radiobudíku. Koncem podzimu, když motorku zazimuju, hodinky sundám a pro kontrolu porovnám rozdíl v čase - opět podle radiobudíku. Již několik let po sobě je tento rozdíl cca 2 sekundy ( za 9 měsíců! ). Takže tolik k vašemu měření.
×
×
  • Vytvořit...