Přejít na obsah

milomac

Členové_50
  • Příspěvky

    1 151
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Plzeň jih
  • Fanoušek značky
    Longines, TAG Heuer, Ball, Eterna

Návštěvy profilu

6 222 zobrazení profilu

milomac's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Někdy se někde občas vloudí chybička .... Potraviny na pranýři | nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny | PICK UHERSKÝ SALÁM v dárkovém obalu (potravinynapranyri.cz) České obchody prodávaly příšerný salám. Lidé ho kupovali ve velkém. Sníst ho ale nesmíte, jinak skončíte bledě - AAzdraví.cz (aazdravi.cz)
  2. @Zmrzlinar @Pozorovatel Nechci polemizovat s jinými názory, je to o osobním pocitu a hlavně, jak tu někdo napsal, musí si hodinky nejlíp zkusit na ruku než něco koupí. Ty nové conquesty mají nožky kratší než ten předchozí model, já mám ruku něco přes 18 cm, měl jsem pouzdra většinou 42, 41, 40 a 38 mm (bez lunety) a u těchto jsem s velikostí pouzdra 41 na ruce spokojený. Původně před časem jsem chtěl tyhle, ale po zkoušce na ruce a díky černému cifru jsem řekl, ty ne, ty jsou na mě malé ...
  3. Něco málo ke conquestům, když je tu o nich řeč a pár poznatků pro tvoje další rozhodování. Já je mám díky jednomu chronokolegovi asi 3 měsíce a jak píše kolega @Vorel, tyhle se Longinům povedly. Ciferníky v zajímavých barevných odstínech, velikost 41 mm je na ruku akorát (menší to už by prostě nebylo ono), pouzdro je hezky tvarované a zjemnělé, ne robustní jako u předchozího modelu s elegantně zapuštěnou korunkou. Zdařilou zeštíhlující proměnou prošel taky tah, který je elegantní a tak je u těchto automatických hodinek celková hmotnost krásných cca 135 g, což je, jak píšeš, i pro tebe podstatný faktor. Prostě se nosí fajnově. Já je poprvé zkusil na ruku v Plzni u Altmana a už na první dojem přeskočila jiskra.
  4. Taky jsem ho tam jednou kupoval a myslím, že si to dobře vybavuji. Buď byl volně nebo v takové ošatce, možná, že právě ten z Billy byl tuhý tak, že nešel ani ukrojit (ten byl vhodný ke konzumaci podle kolegy Prizáka, ale zase musí mít člověk v pořádku zuby). Já ho dřív kupoval v Kauflandu, pak jak tu někdo psal, že vždy je OK v Globusu a nakonec ho beru u řezníka v Luně ve Skupovce, kde bere ty štangle okolo 1 kg. Tam jsem zatím jakž takž spokojený.
  5. Je to poznat, oproti 42 mm sedí na ruce perfektně. Koukám na ně v Koscomu a i uvedená hmotnost je dobře nositelná.
  6. Vím, že jsi přes PICKa odborník a letitý fajnšmekr, ale třeba záleží taky na tom, kde ho kupuješ. Některé prodejny ho mají volně v nechlazeném regálu, některé zavěšený, některé ho chladí mezi ostatními salámy, někde je volně v košíku (BILLA). Myslím si, že než se dostane od výrobce na pult prodejny, záleží i na tom, jak je skladovaný. Proč by na něm někdy, to už jsem psal minule, narostla místy černá plíseň a byl znatelně jako navlhlý (příklad malé šišky Kaufland Plzeň-Bory). Nebo pak já mám smůlu a natrefím na nějakou horší várku ....
  7. Celkově a zvlášť na tom tahu příjemné hodinky . Hafan je taky fajn (setr?), my měli mahagonové irčany.
  8. No, on takhle na řezu vypadá i uherák Pick v současné době, už jsme jeden čas tady o tom polemizovali a myslím, že se to potvrzuje stále víc a víc - že se i kvalita uheráku zhoršuje (nedělají nám to Maďaři záměrně? ). Přestal jsem ho kupovat v řetězcích v akcích po opakovaném zklamání z kvality, přesněji chuti a chodím k jednomu řezníkovi, který bere ty asi půl metrové štangle a říká, že jedině on má ten "pravý" uherák .... No a je to fakt o něco lepší, ale někdy ....
  9. Tak jsem to přečkal, oprava zubu na cca 20 minut. Vrtání, broušení, temování a zabrušování ... nevím přesně, jak se těm úkonům správně říká - chybějící kus zubu byl nahrazen a je ve stavu jako před destrukcí (a to jsem ten odlomený kus měl pro jistotu zabalený v ubrousku v kapse, kdyby snad mělo dojít na lepení vteřinovým lepidlem ). Odcházel jsem celkově spokojený s pocitem, že mám dobrého zubaře. A musím si přiznat, že takovému bych ty některé prohřešky proti hygienickým pravidlům, klidně odpustil (hlavně, že u toho v přestávkách třeba nesvačí mastnou sekanou apod. ).
  10. Zítra zubař, už teď jsem z toho špatný - ulomený kus zubu, stoličky. Mimochodem, všímáte se někdo toho, jak jsou na tom vaši doktoři/doktorky při práci v úrovni dodržování tzv. hygienických zásad? Jedna moje kolegyně např. mně řekla: Jo, ty chodíš k tomuhle doktorovi? Tak tam jsem přestala chodit, když jsem se opakovaně přesvědčila, jaké to je prase. Jedny rukavice, v kterých chmatá na všechno, od propisky přes peníze a konče třeba prohrabáváním špinavých návleků v čekárně, no a samozřejmě potom se hrabe ve vaší pusince .... Máte někdo podobnou zkušenost? Nebo tohle neřešíte a nakonec, dovolili byste si v případě, že si myslíte, že už to překračuje nějakou mez únosnosti, něco namítnout?
  11. Krásné azuro a nález jedné koruny pro štěstí na polní cestě
  12. Žena a mobil - nakonec auvajs, tohle už hóóódně zabolelo.... Z kamionu na dálnici za jízdy vypadla žena - aktualizováno | Krimi Plzeň (krimi-plzen.cz)
  13. Já jsem paní Janu Dolákovou znal čtyři roky, když jsme byli studenti mlékárenské školy v Kroměříži. Byli jsme tam z Čech a Moravy, Slovensko za nás už mělo svoji školu v Nitře. Je to opravdu něco, celý život se věnovat tomuto řemeslu. Plno lidí od toho uteklo, málo peněz, plno problémů, v sýrařině docela tvrdé podmínky pro ženy, po roce 1990 plno mlékáren a sýráren skončilo (některých je škoda) a plno lidí šlo do jiného oboru. To byl i můj případ. Rád vzpomínám na kola sýru Ementál, později Primátor, která vážila okolo 75 kg a zrála pak zabalená ve fólii Acofilm. Výrobcem sýru byla sýrárna Kruh u Jilemnice. Tenkrát se expedovalo do prodeje nakrájené jen na cca 5 - 6 kg výseče, líp jsme to tenkrát neuměli a na prodejně se krájelo nožem dle přání zákazníka .... Ale sýr to byl výborný.
  14. S tím dozráváním sýru Niva by to mohla být pravda, protože jestli si to dobře pamatuji ze školních dob, kdy jsme jezdili v rámci praktické výuky na praxi do mlékáren a sýráren, byla výroba sýru Niva v obci Otinoves, která je nedaleko ... Tak jsem si pro jistotu výrobce Nivy vygooglil a mám radost, že v Otinovsi výroba pokračuje (já měl v hlavě jen Madetu a Dolní Přím). Na jejich stránkách mají i pěkné video o výrobě, mají to tam moc pěkné, čisté, na provoze snad i nerez paleťáky .
×
×
  • Vytvořit...