Přejít na obsah

lumikko

Členové
  • Příspěvky

    11
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli lumikko

  • Datum narození 5.5.1985

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Prim

lumikko's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Nemám. Je to vykrojené z několika vrstev překližky a přelakované. Před tím, než jsem tam dal strojek, vyzkoušel jsem voděodolnost a v poměrech umyvadla těsní :-)
  2. Hlavně jsem zjistil, jak už to nedělat, byla to strašná drbárna :-P
  3. Prosím o shovívavost, je to můj pokus o amatérské bastlení. Měl jsem k dispozici funkční prim kalibr 68 v naprosto zničeném pouzdře, tak s pomocí dřeva, plexiskla a s vykradením díla Tove Janson jsem se pokusil vytvořit něco použitelného.
  4. Pardon, já jen pokračoval v tom, co už tu bylo.
  5. Vždycky jsem měl doma nějaké ošoupané hodinky Prim, které jsem dostal po někom a vždy jsem se na ně mohl spolehnout. Proto, když jsem začal uvažovat o nových hodinkách, mě potěšilo, že hned 2 firmy se vezou na retro vlně a vyrábí modely inspirované starou Československou produkcí. Zarazil mě rozdíl v cenách, Elton byl pro mě nepřiměřeně drahý a v jeho srovnání MPM až podezřele a nebezpečně levné, proto jsem se začal pídit po bližších informacích. Díky této recenzi jsem se přeci jen rozhoupal ke koupi svých Sportů od MPM. Nejprve mne zklamaly, protože se za den aktivního nošení dokázaly předběhnout až o 90 s. V rámci záruky jsem si je nechal seřídit a nyní běží spolehlivě, alespoň z mého pohledu, rozdíl do 15 s za den pro mě není podstatný. Hodinky teď používám k dennímu nošení včetně chození po horách, nebo plavání a jsem s nimi spokojený, jen silikonový řemínek jsem kvůli lepšímu pocitu na ruce vyměnil za velbloudí kůži.
  6. Děkuji moc, pamatuji si, že je otec často nosil, když jsem byl malý. Ten rok mě těší dvojnásob, protože se mi krásně hodí do auta r.v. 1973 :-)
  7. Je to ve skutečnosti tak, že se mi nechce šoupat moje staré hodinky, na které mám pěkné vzpomínky a teď se mi stářím hodí k autu. Quartzové Miyoko, které jsem měl na denní huntování mě už neskutečně štvaly, takže si myslím, že i "čínské primky" budou zlepšení. Doufám, že s tímhle výběrem značek jsem tu někoho moc nepohoršil ;-)
  8. Hezký večer, chtěl bych poprosit o pomoc s určením hodinek, mám je od otce už spoustu let, ale nic bližšího o nich nevím :-/
  9. Díky. Vím k vysvětlení cenového rozdílu mezi Eltonem a MPM jsem se tady dobral snadno, ale tyhle hodinky neberu jako investici, ale snadno dostupný nástroj. Našel jsem zde i recenzi těchto hodinek, která mě přesvědčila, že to snad nebude taková katastrofa :-)
  10. Hezký letní den. Nepovažuji se za velkého fandu hodinek a kvůli tomu je můj přehled značně omezený. Na druhou stranu hodinky nosím na ruce už od mala a jako u všeho co vlastním, snažím se, aby fungovaly co nejdéle a co nejpřesněji. Na tomto fóru bych si rád občas přišel pro radu. Nejraději mám mechanické hodinky, člověk není odkázaný na životnost baterky. Většinou jsem nosil klasické hodinky značky Prim, které někdo z rodiny odložil kvůli něčemu modernějšímu. Nyní jsem se rozhoupal ke koupi vlastních od MPM quality, vím, žádný zázrak to není, ale snad budou běhat spolehlivě.
×
×
  • Vytvořit...