Přejít na obsah

Mountain chicken

Členové
  • Příspěvky

    17
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

798 zobrazení profilu

Mountain chicken's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Ahoj, Poprosil bych znalejší o pomoc. Jedná se o Longines cal. 345, výrobní číslo na stroji odpovídá roku 67. Našel jsem spoustu podobných hodinek, často ale z řady Admiral. Našel jsem i stejné na nějakém UA "aukru" - v popisu nic. Zezadu na dýnku nic není - už se mi velikostně nevešel obrázek . Také originalita dílů je velký otazník - jedtli to není nějaká skládačka. Zkoušel jsem to přes Longines a jejich archivní službu - tam na mě už 2měsíce pečou a na mail jsem odpověď nikdy nedostal. U Bechyněho jsem zkoušel také, výsledek byl, že hodinky pošlou za 5k do Švajcu, což se mi moc nelíbí. Díky moc za pomoc!
  2. ahoj ahoj, už jsem se zde na fóru na něco ptal, tak mě napadlo, že bych se mohl taky dodatečně trochu představit. Je mi čerstvě 18, k hodinkám jsem se dostal přes tátu - chtěli jsme si koupit starýho bawora, bohužel na další auto nemáme dost místa, tak jsme se dostali k hodinkám. Momentálně vlastním Seiko SDGM003 (akvizice k 18nám), pár starých poljotů (učíme se opravovat), jedny Longines cal. 345 (rozbité, dárek od přítelkyně), klasiku - casio a164w, jedny obyč, asi 20 let starý automaty od orientu a moje první hodinky - nějaký Caterpillar. Miluju "vintage" hodinky všeho druhu a značku Seiko.
  3. Ahoj, Osobou blízkou mi byly věnovaný staré Longines. Je to kalibr 345, typoval bych tak rok 66-67. Jsou "funkční", jen : automatický nátah moc nefunguje, domnívám se, že ložisko rotoru je k.o. Ale když je natáhnu ručně, tak se rozběhnou. Bohužel přesnost taky pokulhává - měřil jsem hodinu a i během té nabraly cca 5 min zpoždění. Nevěděl by nekdo nekoho šikovného v Praze, kdo by se mi na ně koukl? Samozřejmě za rozumnou cenu. Dekuju moc. Odesláno z mého LG-H815 pomocí Tapatalk
  4. před měsícem jsem přesně tyhle kupoval z japonska, konkrétně odsud http://www.shoppinginjapan.net/sdgm003 ,zaplatil jsem, přišla zpráva o odeslání, za tejden byly na celnici...se všim všudy za 24k a uplně v pohodě se všim. Certiny s PM80 jsem taky zvažoval, byl jsem si je prohlédnout v helveti a musim se přidat, působí i o proti levnějším modelům z řady presage od seika dosti laciným dojmem.
  5. nevíte prosim kde je koupit? chci novy, zatim se mi moc nedari je nikde najit....jinak tu certinu jsem si prohlizel v helveti a celkem bida oproti seikam za min penez.
  6. dik moc, cetl jsem tu o tom takovou vasnivou diskuzi, moc moudrej jsem z toho nebyl.
  7. jezis sorry, koukal jsem na c65 mk2...jaký je rozdíl mezi cellitou a etou?
  8. jsem z Buštěhradu, ale denně jsem v Praze ve škole (Praha 6)
  9. ty jsou pěkné, když jsem odpoledne projížděl jejich stránky, narazil jsem na ně Ale už jsou malinko větší. Průhled není podmínka, spíš bonus..asi jsem to tam nenapsal, sorry, moje chyba
  10. už jedny orientky mam, sice ne star (úplně obyčejné, asi 30 let staré), chtěl bych něco jiného, ale díky moc
  11. určitě je to osobní preference - vvšechny hodinky co jsem doposud měl a nosil byly menších rozměrů, největší mám quartzové 38mm..asi je to o zvyku, ale koukal jsem se v obchodě do zrcadla a vypadalo to divně. jinak se zeptám - CW má jen online obchod? Není nějaká možnost si je prohlédnout i u nás?
  12. byl jsem se na hodinky od steinhartu podívat v chronoshopu (zajímaly mě jejich fliegery). provedení je za tu cenu super, ale přijde mi, že všechno kopírujou, v podstatě jsem tam nenašel jediný hodinky který bych už někde neviděl - rolex gmt/subs, fliegery od stowa atd... takže spíš ne, ale děkuju
  13. tissot hodinky se mi až na velmi málo výjimek moc nelíbí, přijdou mi děsně neosobní, takový umělý (jen můj názor). Certina - určitě se kouknu, díky moc.
  14. zkoušel jsem 40mm, byly fakt veliký, ale spíš šlo o vizualní efekt který dělají ty zvláštní stěžejky, navíc mě celkem zklamaly - myslel jsem že ta luneta je otočná. CW - nikdy jsem neviděl na živo, ale slyšel jsem na ně chválu. Máte s nimi zkušenosti? Nejsem moc na divery, ale ten ciferník je fakt bomba...i ta cena není špatná
×
×
  • Vytvořit...