Přejít na obsah

Boris

Členové
  • Příspěvky

    17
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Poljot, Denissov, Raketa, Vostok

Boris's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Opět jsi ukázal, jak málo víš. Doufal jsem, že nebudu muset nikdy psát v tomto duchu, ale nemohu jinak. Bláboly, které píšeš, jsou duševní zvratky vyprodukované chorým mozkem nevzdělaného hlupáka. Předesílám, že málokdo je tak náruživý antikomunista a pravičák jako já. Málokde ve světě se najde tak vysoké proporcionální množství antikomunistů jako v současném Rusku. Nikomu na světě totiž komunisti neublížili tolik, jako právě Rusům (i když bezpochyby drasticky ublížili i mnohým jiným). Jsem ruské národnosti a moji předkové trpěli v gulagu, byli komunisty pronásledováni, mučeni a mrzačeni. A jiní předkové v mé rodové linii bojovali za Druhé světové války v Československu. Je mi smutno z toho, že pravděpodobně někdo z mých předků položil v Druhé světové válce život za to, aby žil takový dement, jako jsi ty. Znakem komunismu je srp a kladivo, nikoliv hvězda. Jsi jen slabomyslný Čobol (nikoliv Slovák - Slováci jsou inteligentní a vážím si jich), který má potřebu neustále všechny kolem sebe poučovat o svých nevzdělaných a stupidních představách, kterými se jen shazuje. Tvé žvásty jsou stejně debilní, jako kdyby někdo tvrdil, že jsi fašista, protože dodnes používáš slovenštinu, která byla kdysi jazykem klerofašistů. Je mi líto, že mi zákony nedovolují najít si tě a dokopat tě na ruský způsob. Nedovedeš si představit, jakou by mi taková příležitost udělala radost.
  2. Zřejmě Vám uniklo, že Sovětský svaz už 26 let neexistuje. Hodinky jsou vyrobeny letos, takže v žádném případě nejsou sovětské, nýbrž ruské. Pro drtivou většinu Rusů by bylo označení "Sověti" hrubou urážkou. Ostatně Vás také snad nikdo neoznačuje za "Čechoslováka". Vaše poznámka ve mně evokuje vzpomínku na vyprávění mého kamaráda, který před dvěma lety dokopal ve Španělsku jakéhosi Španěla za to, že ho označil za komunistu, protože prý je z Československa. Přiznám se, že zmíněné jednání svého kamaráda chápu. Strojek je skutečně in-house, tedy původní ruský.
  3. Myslím, že krabici mají taky parádní. Vyhráli si s tím, kluci ruští.
  4. Děkuju :-) Průměr pouzdra je 42 mm bez korunky.
  5. Krásné ráno všem, tak jsem neodolal a koupil jsem si tyhle skvostné VOSTOKy. Něco málo o nich: Z hodinek VOSTOK K-34 jsem nadšený. Jde o velmi zajímavý kousek, neboť má všechny atributy typické pro hodinky luxusní, ačkoliv jejich cena (v přepočtu 2600,- Kč) je naprosto směšná. Hodinky se vyznačují těmito pozoruhodnými vlastnostmi: - mechanický in-house strojek 2416B s oboustranným automatickým nátahem a možností manuálního nátahu (datumovka a středová vteřinovka) - rezerva nátahu nejméně 40 hodin - nárazuvzdorný mechanismus - strojek zdobený gravírováním a modrými šrouby - průhledné zadní dýnko - brandovaná seřizovací korunka - vnitřní otočná luneta kalibrovaná pro countdown a nastavitelná vnější korunkou - luminiscenční ručičky a indexy (čitelné celou noc - vyzkoušeno) - plášt z ušlechtilé oceli v kombinaci lesk + jemné kartáčování - vodotěsnost 100M - pásek z kvalitní kůže s červenou suturou - brandovaná spona typu motýlek z ušlechtilé oceli s povrchovou úpravou jemným kartáčováním Sklo je minerální a nikoliv safírové, což je jediná vlastnost, která by mohla být považována za neluxusní. Je to však otázka přístupu, neboť i některé velmi drahé hodinky mají sklo minerální či dokonce akrylové. Chod je velmi přesný, zaznamenal jsem pravidelnou odchylku +6 vteřin denně. Za velmi málo peněz velmi hodně muziky. Myslím si, že z hlediska poměru výkon/cena jde o nejlepší možnou volbu vůbec.
  6. Pokud byla otázka směřována na mě, rád odpovím; pokud ne, omlouvám se. Jde o nové moderní hodinky POLJOT osazené mechanickým budíčkovým strojkem Poljot 2612.1. Tento strojek má dvě nezávislá péra - jedno pro chod času, druhé pro budík. Nátah je manuální, což mám nejraději (jsem konzervativec :-) ). Frekvence nepokoje je 18000 A/h, strojek má 18 rubínů. Správný (reverzní) směr nařizování budíkové ručičky je cháněn ráčnou. Indexy a ručičky jsou luminiscenční. Vodotěsnost je velmi slabá (30M). Sklo je minerální, speciálně tvrzené, velmi čisté (vypadá jako safírové, ale není). Rezerva nátahu je výrobcem garantována nejméně 46 hodin, naměřil jsem 62. Subjektivně: Přestože mám mnohem dražší kousky té nejluxusnější úrovně, mám tyhle hodinky asi nejraději. Jsou to miláčci.
  7. Pochybuji, že se v EU dají sehnat. Zahlédl jsem je na ebay, ale nejméně o deset tisíc dražší. Znám se s Iljou a lítám pro ně do Moskvy. Jestli chcete, mohu Vám přivézt. Otázka je, jak to smluvně ošetříme. Nemohu Vám například na ně poskytnout záruku, protože nejsem obchodník a nepodnikám v hodinařině. Mohu je prostě pouze dostat do ČR.
  8. Je kladen obrovský důraz na detail. Zadní dýnko se skládá ze tří pečlivě nakombinovaných úrovní povrchového zpracování: hladké, kartáčované a pískované. Pískovaná část je zdobena téměř neznatelnými nápisy, čitelnými pouze lupou. Hladká část má na sobě vyryté dobře čitelné nápisy včetně sériového čísla (všechny kolekce DENISSOV jsou limitované edice, max. 999 kusů). Hodinky jsou masivní, těžké. V ruce vyvolávají dojem hodinek za desítky tisíc dolarů, což je příjemné při jejich směšné ceně (23 000,- Kč pro standardní zákazníky).
  9. Jsem rád, že jsem se těsně vešel se svými milovanými budíčkovými Poljůtky, co jsem dostal qánocům od své spanilé ženy. POLJOT Alarm Traveller.
  10. Ilja je hlavně současný designer rodinné firny DENISSOV :-) Hlavní designér Poljotu a hlavně spoluautor strojku 3133 byl jeho tatínek Vladimír, který je v současnosti majitelem firmy DENISSOV Watch Company. Ovšem málokdo ví, že vynikající hodinář byl také Iljův dědeček. Mají skutečně obrovskou rodinnou tradici. Ilja je velice slušný člověk, výborný manažer a velmi vzdělaný muž. Co se týče té časové rezervy, je to minimální časová rezerva uváděná výrobcem. Také jsem naměřil mnohem více :-)
  11. Neodolal jsem a koupil jsem si tyhle krásné tikťaky ;-) Strojek samozřejmě Poljot 3133 (nárazuvzdorný, 23 rubínů, poctivý manuální nátah, rezerva 42 hodin). Stříbrný ciferník, plášť z ušlechtilé oceli, vodotěsnost 100M, safírové sklo, antireflexní vrstva, brandovaná korunka, brandovaná spona, řemínek ze žraločí kůže. Zatím se mi při běžném nošení předbíhají o 4 vteřiny denně.
  12. Zajímavé. Nejsem žádný expert, ale není novější produkce vyrobena z oceli? Tyhle jsou mosazné, chromované.
×
×
  • Vytvořit...