Přejít na obsah

Kcharel

Členové
  • Příspěvky

    13
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Luminox

Návštěvy profilu

366 zobrazení profilu

Kcharel's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak jo, vyřešeno. Všem děkuji a ano, měli jste pravdu, jsou to baterkáče
  2. Nevím, na Berkuse to je málo zdobené a moc modeerní. Tu druhou značku neznám
  3. To fakt nejsou Ten pán nosí nejčastěji Breitlingy za bratru 200k, takže tohle asi nebudou "reklamní baterkáče". Myslel jsem na Tag Heuer Monaco, ale ty vypadají jinak, takže hledáme dále
  4. Našel jsem jedny hranaté hodinky (viz foto), ale ať hledám, jak hledám, nemůžu přijít na to, co je to za značku. nejprve jsem si myslel na Monaco, ale tyhle jsou v detailech jiné a taky trochu mate ta pojistka korunky (nebo co to je). Zvětšená fotka je nekvalitní, ale neukazuje ani žádné logo nebo nápis. Patrně půjde o trošku dražší hodinky (podle majitele)
  5. Ahoj, možná hloupý dotaz, ale koupil jsem Steinhart One 39. Jsou super, ale štve mě, že vteřinovka není synchonizovaná s minutovou ručičkou. Možná to jen neumím správně poštelovat, ale minutovka je přesně na minutě, když vteřinovka prochází pozicí 6, tj. cca o půl minuty rozdíl. Je to na reklamaci nebo se s tím musím smířit nebo se to dá nějak nastavit? Díky za radu.
  6. To není zač, naopak díky za fajn blog a inspiraci :-)
  7. Já našel cenu 6.990 jako standardní. Pak dvě ceny za 5.xxx, ale to u eshopů, u kterých nemám důvěru. Jeden má sídlo někde mezi Olomoucí a Šumperkem a druhý je Timestore, o kterém se tady už dlouho diskutovalo. Jestli nabízí nějaký eshop dodání zboží za 2-3 týdny a o tisíce nižší ceny u celých řad hodinek, tak buď má bezovou hůlku nebo jede s minimálními maržemi, což je také jisté riziko. Třetí možnost je pak ještě děsivější, ale tu tady bez důkazů nechci ani zmiňovat. Já už kolem hodinek slintám pár let a za tu dobu mám 2 vytipované eshopy. Helveti a Hodinky-365. U helveťáků cením supr osobní přístup, vlastní fotky, parádní blog atd. Je vidět, že s tím žijí a že je hodinky baví. U Hodinky-365 jsem byl v kamenné prodejně a ti zase mají mrtě hodinek skladem, takže se dá vše vyzkoušet a prohlédnout. To jsou pro mě seriozní firmy a u těch dvou utratím peníze. obě mi za ty roky daly hodně informací, fotek a inspirace, takže jim to tímhle vrátím Na ty seika jsem se díval na více zdrojích a máš pravdu, ale kamarád je má a věřil bych těm 40ti mm.
  8. Tak jsem to dořešil/nedořešil. Za současného stavu financí buď starší model quartz Wengerů sea force se safírem (105) nebo Seiko SNZF17K1 (bohužel jen hardlex a 100M, ale s průměrem 40 mm a lákavým bonusem ve formě průhledného dýnka) - cena pod 7K nebo, a to vypadá nejrozumněji, došetřit a jít do štejnů One 39, které mají komě průhledného dýnka všechno, co chci, a to za 11K. Rozdíl 3K mezi Seiko a Steinhart, resp. mexi 100M s hardlexem a 300M se safírem a antireflexem se pro mě přiklání k Steinhartovi. Jestli někde najdu za rozumnou cenu ty Wengery, rozhodne cena a stav. Jedny mi utekly před nosem na Aukru.
  9. To mám taky tak, 38/39 je ideál. Jenže Steinharty jsou už cenově někde jinde. Tisell jsem tady pečlivě sledoval a fotky vypadaly většinou supr, ale také byly nářky nad kvalitou zpracování některých kusů a psalo se i o výměně tahu.
  10. To jsme na tom stejně. Mých 17 cm je taky málo na větší hodinky, ale u Wengerů s černým ciferníkem a černou lunetou se to opticky trochu srovná. Ne moc, ale něco málo ano.
  11. Děkuji sice za lákavou nabídku, ale po dnešku jsem trochu vyměkl. Když mi kamarád ukázal Seiko 5, tak jsem se málem zamiloval do plynule plující vteřinovky. To je jak koukat na rybičky v akváriu :-) Moje původní přesvědčení, že quartzky budou stačit, se trochu rozmlžilo. Vzpomněl jsem si na svoje první natahovací Primky a budu si to muset celé ještě nechat projít hlavou. Současný rozpočet mi nějaké drahé automaty sice neumožňuje, ale koukal jsem na Váš web, co tam máte nejblíže mým potřebám a došel jsem k tomu, že jedny stačit nebudou, na dvoje nemám a kompromisy nejsou nic, co by mě chytilo za srdce. Chodím často v obleku, ale teď nutně potřebuji vodotěsné a s vyšší luminiscencí a datumem. Ty wengry to celkem splňovaly. Seiko 5 jsou klasika, ale jen 100M a bez safíru. Samuraie bez safíru a obrovské. Na Davosy nemám a nějakou Čínu nechci, Orienty se mi nelíbí. Těžké rozhodování. Za kolik by ty Vaše byly a v jakém jsou stavu? Můžete třeba SZ?
  12. Ahoj, taky zvažuji tyhle Wengery, ale trochu mě štve, že ten nový model nemá safír a nelíbí se mi ani ta hladká korunka. Dala by se korunka vyměnit za tu původní (s vyraženým křížem) a kolik by to asi tak stálo? Někde tady na chronomagu jsem četl, že se dají vyměnit i sklíčka za safír. To děláte taky? Já už nějakou dobu hledám hodinky, které by šly i k obleku, měly kovový tah, 100+ vodotěsnost, datumovku a suprovou luminiscenci. Takže něco jako bondovky Omega seamaster za 1/10 ceny Blbě vidím, takže potřebuji především přehlednost a aby toho nebylo málo, tak mám tlapičku jako holka a zápěstí 17 cm. Zkoušel jsem nové samuraje od Seika, ale ty byly už moc mohutné. SeaForce jsou trošku méně brutální (velikostně), ale kdybyste někdo věděli o zajímavé alternativě, tak budu vděčný za radu.
×
×
  • Vytvořit...