Přejít na obsah

Roi001

Členové
  • Příspěvky

    21
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

343 zobrazení profilu

Roi001's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. díky za odkazy. Jsou tihle prodejci spolehliví. Už dřív jsem si všiml, co jsem na internetu četl, tak tu byla jak chvála, tak si lidi stěžovali. Což může být problém, někdy prostě jen konkurence se snaží pomluvit.
  2. Díky za příspěvek, sám jsem uvažoval, že to ruční natahování bych asi neužíval, u Orientů mám šroubovací korunku a pak jak píšeš, nemá se to užívat moc často, má se to užívat zejména jako automat. Zastavení vteřinové ručičky mi jde, když jsou hodinky málo natáhnuté, tak pokud lehce zatlačím zpět, ale bez pohybu, tak zastaví i vteřinovku. Akorát je s tím trošku piplání. Nicméně aby vteřinovka odpovídala přesně minutám není zas tak podstatné, využívám ji k měření krátkých časových úseků, jinak sleduji minutovku. Asi je pro mě víc rozhodující vzhled těchto hodinek, než ty technické detaily. Taky je zajímavé, že při koupi v zahraničí to vyjde docela levněji 120USD mi vychází zhruba 2600Kč, v českých obchodech ta cena je obvykle přes 4 nebo i přes 5 tisíc.
  3. Tady by bylo zajímavý přeměřit tu baterii, zkusit jestli funguje nabíjení. Případně se kouknout i na rozměr, možná by hodinky dál fungovaly s nenabíjecí baterií, jestli je vadné jen to dobíjení. I když u takovýchto hodinek tato životnost v zásadě stačí, jen u mechanických by člověk chtěl, aby vydržely daleko déle.
  4. Nebyl jsem si jist, z psaní mi to přišlo, že to tak je, jak oba píšete, ale jak jsem někde četlo o té baterii, tak mě to spletlo.
  5. Díky za odkazy, nechám si projít hlavou, stejně bych kupoval až po novém roce. U těch Orientů je do vody teď neužívám, víc mi vadí, že tam neukazuje ukazatel rezervy. Přitom hodinky bez natažení vydrží jít asi dva dny. Při koupi mi říkali, že to má mít pravidelně servis. Obávám se, že tím rozebráním by se zatratila ta současná přesnost. Tím myslím, že po týdnu se snad předejdou o 15 vteřin. Nějaký čas ležely, předtím se začaly zpožďovat, jak jsem je nějakou dobu nenosil, zas chodí přesně. Nevím, asi se zmagnetovaly a postupně ten magnetismus se ztratil, nevím, neumím si jinak vysvětlit. Jinak vzhledově se mi nejvíc líbí ty Seiko, co jsem uváděl, tady u těch orientů taky nemám hacking. Ani to ruční natahování není nutné. V podstatě taková blbost, aby si člověk mohl zkusit ručně natáhnout hodinky, jiný velký význam by to nemělo. I když hodinky jsou spíš taková hračka, případně krása pro potěšení, pro užitek by stačily quartz a byly by přesnější.
  6. Mně zaujalo několik značek se strojky Seagull, četl jsem srovnání jejich kopie strojku s původní ETA 2824-2. Přesnost číny slušná, jen trošku horší materiál, nějaký škrábanec, byly promazané, ale snad někde nějaké smítko. Takže riziko, že se můžou zadřít. Pro prvním servisu u hodináře by ale toto mělo pominout. U švýcarských nebo pro mě spíš japonských strojcích ale vidím větší záruku, že kus bude povedený. U té číny se bojím, že některý kus může šlapat skvěle, jiný ne. Dávat nové do servisu, tak to pak je lepší rovnou koupit lepší strojek, práce hodináře bude dosti drahá.
  7. Myslíš jako baterii? Koukal jsem na ty solární pohony, oni se liší názvem, ale princip je stejný, malý solární článek a baterie. U jedněch uváděli nějakou baterii s titanem. Obyčejné NiCd při malém užívání vydrží přes 15 let, takže baterie v hodinkách by mohla vydržet 15-20 let, reálnou hodnotu z praxe asi nikdo nezná.
  8. Ano, to je velmi dobrý postřeh, jde spíš o dobíjení pro větší odběry. Plastové hodinky dlouho nevydrží, ale s kovovým pouzdrem ano. Zač. 90. let jsem pořídil hodinky Quartz, fungují stále, akorát je už nenosím. Párkrát se zastavily, když byly zcela ve vodě, buď jsem špatně chápal vodotěsnost, nebo při lijáku. Obyčejné levné hodinky Q Q, tehdy stály přes 400, což v té době bylo daleko víc jak dnešních 400kč. Spís z pouzdra hodinek slezlo pokovení, víčko je snad nerez, ale ostatní asi mosaz něčím pokovené, to zčásti slezlo dolů kvůli potu.
  9. U té desetileté baterky může být problém, jestli opravdu vydrží. Pokud by prodali nějaký kus, co byl déle na skladě, tak ty hodinky budou mít třeba už pár let z té baterie vyčerpaných. Ale u plastových hodinek, tak asi baterie vydrží déle jak ty hodinky. Měl jsem quartz hodinky do vody, když mi do mých Orientů začlo téci, tak se si pořídil tyhle. Hodinky sice drží, i jsou vodotěsné, ale plastový řemínek popraskal, nový neseženu, nebo pokud ano (složitě hledat), tak cena toho řemínku se blíží ceně nových hodinek.
  10. Než jsem narazil na ty Invicta, tak jsem uvažoval o Seiko SNZG13K1. Vzhledem se mi líbí, jen si mi přijde proti těm Orientům menší lesk, jak hodinek tak i kovového tahu. Snad lépe vydrží svítit po nasvícení, ale není tam hacking vteřinové ručičky a možnost ručního nátahu. Invicta, ty verze do vody je sice napodobenina Rollexu, ale vzhledem se mi líbí méně.
  11. Jistě, když se kouknu na hodinky Rollex, tak těžko poznat, co je Invicta a co Invicta. Ale takových napodobenin je celá řada. Nicméně je tam jejich značka, jako Rollex se netváří. A vevnitř je kalibr Seiko, kalibr, který je i v nějakých evropských hodinkách, ale není nikde v hodinkách Seiko. Myslím ten, co jde zastavit vteřinová ručička a jdou ručně natahovat. Do svých hodinek v této cenově kategorii to Seiko nedělá. Já prostě uvažuji i nad Seiko podobného určení, ale tady bych měl jednak lepší vodotěsnost, dále zastavení ručičky a ruční nátah. Sháním spíš levnější hodinky, co se nebudu muset tolik bát, že je poškodím. V současnosti mám Orient, v ceně 6500kč. Invicty by za tuhle cenu měly už švýcarský strojek, ne ETA, ale něco podobného, s frekvencí 28tis/min.Ty Orient mi chodí velmi přesně, ale neukazuje mi rezerva chodu. Taky už ztratily vodotěsnost, ve vodě se zamlží. Než servis za 1500Kč, tak sem si řekl, že zkusím koupit nějaké levnější hodinky.
  12. proč? Já se ptám, nezpochybňuji to. Jen jsem hodiny v levnější verzi automat viděl v podstatně nižších cenách než to je u nás. Uvnitř je kalibr Seiko s možností zastavení ručičky a ručním nátahem, to mi přijde zajímavé. Současně mi jde o hodinky, co budou užitkové, tohle to splňuje.
  13. Tak v Americe jsou ceny u této americké značky výrazně nižší než v Evropě. Japonské hodinky tam stojí srovnatelně. Japonské hodinky člověk sežene levněji někde v Asii, ale pak se spíš nabízí otázka, jestli někdo neprodává nějaké čínské napodobeniny a japonská produkce to fakticky není. Případně těžko pak hodin nějakou reklamaci, ten asijský šop ale má ceny řekněme o 30% nižší, kdežto v USA ty Invikta stojí pomalu třetinovou cenu. O dopravě to není, ti Američané zas dovážejí japonské strojky Seiko, co jsou uvnitř. Hodinky nejsou objemné, drahá je doprava individuálního kusu z obchodu do Evropy, to ano, ne ale pokud někdo kupuje ve velkém.
  14. Díky za info, takže vynásobit 1,21 abych i zde platil DPH. Tu mi v Americe pochopitelně neodečtou, potom clo a ještě za zprostředkování cla poště.
  15. Teď jsem se mrknul, docela nechápu, jak je možná že americký Amazon nabízí hodinky za 52,49USD a německý Amazon za 143,03EUR? Přitom u japonských hodinek ty ceny v USA a Evropě nejsou výrazně jiné, v USA možná i malinko dražší.
×
×
  • Vytvořit...