Přejít na obsah

zceyee

Členové_50
  • Příspěvky

    2 302
  • Registrace

  • Přítomen

4 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    .d-f

Návštěvy profilu

3 948 zobrazení profilu

zceyee's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. "Řešením je přece změnit to, a ne porušovat." .. tak tos uhod. Společnost jeden čas volala po zplynování různých menšin. Ty menšiny se nějak ne a ne podřidit ... Měli zajisté bez výhrad uposlechnout .. protože společnost má přece vždy pravdu správný názor .. jestli tohle myslíš vážně ..
  2. Nevim jestli je to od 6 nebo od 8 (zas sem tam nejakou dobu nejel), ale plati to i v nedeli kdyz se tam vubec nic nedeje.
  3. Nejde o perfektni reakce, lidi musej delat chyby za volantem, vsichni .. aby se z nich ucili a ty chyby nedelali. To je prirozeny. Respekt k druhym? Jakej respekt k druhym? Kdyz jedu 92 mezi nicim a nicim .. a zpoza stromu vybehne fizl s placackou .. eh?? Me tvuj nazor na "typickou ceskou vlastnost" neprisel srandovni, me prisel uplne mimo. Prave pri porovnani treba s nemeckem, ktery se tady bere jako dopravni modla. Take jsem nenapsal ze lidi tupe dodrzuji a tim padem nepremysli, upravil sis to. Nekdy a nekde neni ani moznost premyslet sam za sebe a uprednostnuje se provoz jako celek, potom podrizeni se rychlostnim limitum dava smysl. Napr. husty provoz v komplexni infrastrukture velkeho mesta (treba Mnichov), tam by pridavani a ubirani "protoze premyslim sam za sebe" bylo kontraproduktivni. Ale to dojde snad kazdymu. Ale kdyz pojedu pres celou republiku vesnicema a okreskama, melo by to byt na řidiči např. jestli těch 30 značek "50 kmph od 6-18h" .. u kazdyho vyjezdu ze stavby nove D6 mezi Karlovymi Vary a Prahou bude v Neděli v 6:30 respektovat a zadupne to před každou z nich .. když je na silnici sám.
  4. A samozřejmě si uvědomuju že je tu velký procento lidí co přemejšlí úplně jinak, maj jiny parametry v hlave. Jiny zajmy a jiny hodnoty. Nebo jim hlava funguje uplne jinak, treba maji antisocialni poruchu osobnosti (psychopati), z nichz cast jedna impulsivne a nemaji empatii (maji jen tu naucenou), pojedou klidne kilem kolem skolky protoze jim to hlava nebere, neciti to riziko. Ale tyhle lidi tema sankcema nezavrem do karanteny, protoze prave temto lidem je to uplne jedno .. jednat budou vzdycky impulsivne.
  5. Uvažovat za volantem a jezdit podle toho jaká je v danou chvíli realita. Když je namrzlá silnice, jedu podle toho že je namrzlá silnice. Když je hezky a kolem mě sou louky a předemnou rovinka .. nikde nikdo .. přidám. Když mi tam vběhne srna, vyhnu se jak nejlíp umím a jak to daná situace vyžaduje .. a každá situace je úplně jiná. Ta represe je jak centrální plánování, nereflektuje reálnou situaci. Represí lidi volaj po odpovědnosti (viz afri), ale výsledek je přesně opačnej .. lidi přestanou přemejšlet a začnou tupě dodržovat co je někde napsaný .. protože jinak jim hrozí likvidační sankce.
  6. Zda-li je řešením jet rychleji ... mám-li názor takový že nedává žádnej smysl jet pomalu? Ano, to je řešení. Mít za volantem vlastní hlavu která je reálně odpovědná za následky je opravdu řešení. Problémem jsou sankce, jenž prakticky říkají že sice drží volant, ale odpovědnost nemají když neposlouchaj ... Jistě že na dálnici mohu jet 60 kmph. Třeba když nasněží jezdí se i 30 kmph. To co předpokládám myslíš je §35 zák. č. 361/2000 Sb. "Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž konstrukční rychlost2) není nižší než 80 km.h-1." .. ale treba kamion pri stoupani muze mit problem tuhle rychlost dosahnout. Proto je to takto.
  7. Pises zodpovednost za sebe. Ja nevidim zadnou odpovednost v tom ze kdyz nekdo rekl ze tady se jezdi 50, 30, 10 .. ze jezdit 50, 30, 10 by bylo jakkoliv zodpovedne. A uz vubec ne protoze to nekdo (nekdo kdo v tu chvili nedrzi volant) rekl. Sou mista v obci kde je 50 dovoleno a jízda nad 30 je naprosto nezodpovědná. Jsem zodpovědný když dodržuju 50? A nahoru to neplatí proč? Když to vezmu do extrému, když budu na dálnici jezdit 60 (protože zákon mi ukládá zastavit před překážkou nenáhlou .. je studie že při potkávacích světlech je ta schopnost rozpoznani a zastaveni adekvátní těm 60ti kilometrům v hodině). Kolem mě budou lidi lítat 130 .. ti nezodpovědní .. a já zodpovědně pojedu 60 protože někdo vymyslel takovejhle zákon. (V DE takovouhle blbost do zákona implementovaou nemají). S tou rychlostí je to furt dokola, ale zodpovědnej má bejt ten kdo sedí na tý motorce, kdo drží ten volant v ruce, ne ten kdo tu situaci nezažil, ale bude říkat (a vynucovat! za pomoci neadekvátně tvrdejch trestů) co má druhej dělat. Pokud je jednání vyloženě nebezpečné, nejsem proti zákazu řízení (viz ten exot co předjížděl přes přechod snad 150 když nemohl vidět přes auta jestli je někdo na přechodu .... v jiném vlákně nedávno) ... ale brát řidičáky za prasklou žárovku, to už je trochu úlet. Nebo ne?
  8. Za 92 namerenych po odectu tolerance myslim samozrejme kde se to uz davno netvari jako obec ale stale je to obec, treba tady .. https://www.google.com/maps/@50.1080324,12.7907054,3a,75y,132.72h,92.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1s2eFL5BknEHHxseQXYTkibA!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu Typicka ceska vlastnost? Ja zas 90% casu travim na silnicich v nemecku a asi uz nemam silu to dal rozebirat, kazdej ma svoji pravdu.
  9. Tak snad budes stejne vdecny az ti je seberou za prasklou zarovku na pul roku (max rok a pul).. Auto vetsinou neni napsany na ne, pac maj exekuce .. a zbytek je jim uplne egal .. to nema reseni. S prvni casti prispevku vesmes souhlasim, u druhe uz tolik ne. To pozadi, zavislosti a ta psychika je daleko slozitejsi, nerekl bych ze prevychova je k necemu .. resp. v ramci prevychovy to bude fungovat, dokud z ty prevychovy clovek neodejde .. a nevrati se do puvodnich koleji. Stejne jako v lecebnach, kde se vetsina lidi "uzdravi" a jakmile z lecebny odejdou tak zacne naprosta vetsina znova. Ten system by mel bejt nastavenej tak aby kdyz se nekdo dostane na dno, tak aby se z toho dna taky dokazal sam dostat, u nas je to zatim obracene. Kdyz uz bereme papiry lidem za 92 kmph mezi polema .. proc jim je brat na pul roku a ne treba na mesic, tak jak je to v civilizovanejsich zemich? Pokud je nekdo na aute zavisly, mesic ho bude stat treba cela dovolena v praci plus veci kolem. Ale pul roku .. ten clovek je automaticky bez prace a v dluzich. Takze system nastavujeme tak abysme ty lidi kteri nemusi dopadnout takhle, v tom utopili uplne, prakticky jim jako spolecnost znicime funkcni (nebo castecne funkcni) zivoty. To spis oni prevychovaji nas, skrz nase zakonodarce.
  10. tesim se na predavani, snad k tomu dojde
  11. Jenze oni potrebujou aby je chytali furt dokola, aby se mela na zaklade ceho prosazovat vetsi represe. To je soucasti toho vseho. Funguje to tak celou dobu .. "potrebujem zprisnit zakon, kouknete .. oni na to serou" .. a zakon se zprisni uplne jinak nez proti temhle lidem .. a za chvili znova a znova a furt dokola.
  12. To ja mam na bazosi furt neco v inzerci a kupuju tam taky vesmes pravidelne a zadny problem, spise naopak, potkal jsem i lidi co nemeli problem s vracenim zbozi kdyz nefungovalo (a penize hned zpet na ucte). Clovek ale musi vyfiltrovat ty zjevny vojeby, kdy chce clovek zalohu hned a tak. To treba mam z minulyho mesice zkusenost s vracenim z eshopu .. celkem znameho a nebudu jmenovat. Objednal jsem tam neco .. po tydnu furt neodeslali, tak sem jim napsal ze to chci stornovat. Oni ze to nejde ze balik uz maji na ceste a ze to budou odesilat. Tak jim rikam ze to tedy vratim ve lhute 14ti dnu. Zmrdali me ze priste at objednam jen kdyz opravdu neco potrebuju a tak (pritom sem tam objednaval vicekrat uz a nikdy zadnej problem). A ze to teda stornujou. No po 14ti dnech od stornovani a jedne me urgenci stale nemam penize zpatky na ucte. Zlatej bazos, tam clovek taknejak hned odhadne s kym ma tu cest.
  13. Tys o papiry jeste neprisel, vid? ... myslim jako .. nikdy. To bys pak psal jinak.
  14. Zacina to zajimave, tesim se na pokracovani zitra.
  15. Nevim kudy jezdis, denne potkam tak 4 hlidky, ktery jen cekaji za kym se rozjedou nebo koho seberou. Za posledni tyden sem potkal 3x mereni rychlosti laserem. A kdyz uz se bavime o bezpecnosti, letos je u nas tak bezpecno, ze zakaz rizeni se udeluje i za prasklou zarovku. Co bys chtel vic?
×
×
  • Vytvořit...