Přejít na obsah

Dal

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Uh. Hradiště
  • Fanoušek značky
    Prim, Citizen, Nidor

Dal's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dá se říct, že je to taková hodinářská raritka v dnešní době používat strojek, vzniklý úpravou strojku s mimostředkou. Takový kousek živoucí historie, takto je třeba k tomu přistupovat :-)
  2. Jsem zvědavý, jak dlouho na tom VZV vydrží, třebas za rok zkus napsat jak fungují, jestli se změnila odchylka a tak. Držím palce!
  3. Dobře, tedy pokud vlastnost, nemůže to mít nějaký kladný vliv na zvýšení ochrany strojku při nárazu? Nebo to prostě jen plyne z konstrukce, a nebyl to vyloženě záměr?
  4. Citizen/Miyota 8200 je známý zastavováním vteřinové ručky při nárazu nebo prudkém pohybu hodinek. Chtěl bych se zeptat, jestli je to vada nebo vlastnost, a jestli to třeba není i záměrné opatření nějak chránící mechaniku před nárazy? Má někdo tento kalibr který se takto neprojevuje? Na netu se mi k tomu nepodařilo dohledat žádné bližší informace.
  5. Robert Merle - Malevil - jeden ze základních románů "postapo" literatury :-)
  6. Syrovar - malý pivovárek ze Syrovína s už docela slušnou tradicí, lze doporučit!
  7. Jen můj pocit, ale: šestihranná korunka bude dost nepohodlná namanipulaci, ikdyby neměla sloužit k natahování. Nožičky mi přijdou humpolácké (ač mám industriální design rád), možná by prospělo alespoň sražení hran v půdorysu.
  8. Dal

    Jaké Citizeny

    Já beru jako charakteristické pro Citizen NH8381 velká oranžová ručka co zpřehledňuje čtení času.
  9. Dal

    NIDOR

    Koupil je tam zesnulý příslušník rodiny za svou první výplatu, tedy věřím této informaci, leč je pouze ústně tradována.
  10. Zdravíčko, nenašel jsem zde vlákno o značce NIDOR, pokud jsem hledal špatně tak se omlouvám a toto prosím smazat. Nicméně, vložím foto svých NIDORů s otázkou, jestli o nich někdo neví něco bližšího. Já vím pouze to, že byly koupeny v cca 30. letech v Bohumíně, a mají 15 kamenový stroj.
×
×
  • Vytvořit...