Přejít na obsah

Vanila

Členové_50
  • Příspěvky

    138
  • Registrace

  • Přítomen

3 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Omega, Sinn, Bell & Ross

Návštěvy profilu

1 347 zobrazení profilu

Vanila's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Vanila

    SEW 2019

    Neuvažuje se o tom, že by se přednášky natáčely a byly pak přístupné online?
  2. Vanila

    Nova limitka bondovek

    Mám Omegu rád, asi nejvíc ze všech značek, ale tohle ždímání a každý druhý model v "limitce" je děs
  3. Vanila

    SEW 2019

    Ahoj, chtěl jsem si koupit lístek přes web, ale docela mě znejistělo, že chcete číslo karty a všechny další údaje o kartě vepsat do webového formu. Proč to není řešeno přes zabezpečenou platební bránu?
  4. Ahoj, prosím, nebudete mít někdo dnes, přes víkend nebo v pondělí cestu z Ovy do Prahy? Jde o hodinky :-) Díky moc Kuba
  5. Tohle mi uteklo, pokud je to ještě možné, tak prosím o zapsání k náhradníkům.
  6. Díky všem za reakce, jak za ty konstruktivní, tak za ty prázdné mudrující. Zároveň díky i za nabídky právní pomoci. To mě utvrzuje v tom, že jednání ze strany makléře a kupujícího prostě správné a korektní nebylo a není. Smlouvu nám revidovala právnička se kterou celou věc řešíme. Teď bych spoustu věcí udělal jinak. Aneb jak se říká - po bitvě je každý generál. Bohužel jsem ještě typ člověka, který řeší obchod čistě a podáním ruky. Stejný přístup čekávám naivně i od druhé strany. Můžu jen říct, že pokud to nakonec nedopadne vzájemnou dohodou, tak z principu půjdu do soudního sporu nehledě na fakt jak dlouho se to potáhne a kolik to bude stát peněz. Minimálně jim to znepřijemní jejich fungování, život a makléři třeba i pověst.
  7. Mně přijde nelogické, abych řešil s realitním makléřem, že prodal něco jiného než inzeroval. Já s ním přeci nemám uzavřenou žádnou smlouvu, tu s ním má bývalý majitel domu. Všude se uvádí, že se jako kupující mám primárně obracet na bývalého majitele domu. Pokud to zvojtil makléř, tak ať se spolu s původním majitelem domluví na společném řešení. Kdybych prodával nemovitost, tak bych si jako prodávající ohlídal co za mě někdo nabízí.Nicméně podle vašich reakcí to vpadá, že jsem v tomhle asi naivní. Snažil jsem se s nimi domluvit lidsky, poslal jsem návrh řešení, který nám doporučila i sama právnička. Bývalý majitel s tím ústně nesouhlasil, odvětil, že to předá právníkům a máme si počkat na vyjádření.
  8. Ono to není o realitce, je to makléř, který dělá sám na sebe. Čekal bych, že se s ním bývalý majitel domluví, protože dle zákona, se já jako kupující mám obracet na majitele nikoliv na realitku.
  9. Díky moc za postřehy a reakci. V zásadě mi o 3 roky starší dům a trubky nevadí. Vadí mi to, že dělají, že to vlastně není žádný problém. Koupil něco jiného než inzerovali a oni teď dělají, že se vlastně nic nestalo. To mi vadí a vadí mi to hodně. Ono je to o to složitější, že poté co jsme se nastěhovali, tak jsem nechal udělat revizi na plynový kotel. Plynař odmítl udělat revizi s vyjádřením, že ten kotel zakazuje provozovat, proto že je životu nebezpečný. Oslovil jsem tedy původního majitele, ten si pozval svého plynaře který konstatoval to samé. Poslal jsem mu tedy nabídky kotlů, které jsme dostali a informaci, který kotel jsme si vybrali (BAXI za 115k). Původní majitel tvrdil, že je ochotný na kotel přispět a ptal se jaká je moje představa. Navrhl jsem tedy, že kotel vyřešíme 50:50 a pak budeme řešit ono stáří domu a energetický štítek nebo že může uhradit celý kotel a já nebudu chtít řešit stáří domu a štítek. On mi řekl, že to, že zaplatí polovinu kotle je pro nás výhodná nabídka. Jinak že to vyřeší tak, že nám nechá namontovat obyčejný repasovaný kotel za 20k a že z principu nám celý kotel prostě nezaplatí. Také mi řekl, že stáří domu a energetický štítek si mám řešit s makléřem a né s ním. Skončilo to tak, že řekl, že to celé předá právníkům, takže lidská domluva bohužel padá.
  10. Mám printscreen inzerátu na srealitách, kde všechny tyto informace tvrdil. Takže důkaz mám. Zprávu ke štítku nám dal až při předání nemovitosti (byla vypracována cca dva dny před termínem předání), což dokazuje, že v době kdy dům inzeroval a uváděl, že to je třída B, tak to nemohla být pravda.
  11. Makléř dělá sám na sebe. Rád bych to vyřešil domluvou, ale zatím se to moc nedaří. Původní majitel si ho přizval na schůzku a on se na ni kroutil jak mohl, v podstatě mi to vyznělo tak, že jsem s tím měl počítat a zjistit si to předem. To, že inzeroval něco jiného než prodával ho vlastně vůbec nezajímalo.
  12. Odstoupení je jedna z variant, ale až ta poslední.
×
×
  • Vytvořit...