Přejít na obsah

Prasrýc

Členové
  • Příspěvky

    10
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    ancre levees visibles

Návštěvy profilu

377 zobrazení profilu

Prasrýc's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Nejde mi poslední post editovat takže doplním: Kdyby toho zlata bylo 1/3 s ryzostí K14 (?). tak bych dostal 12.792Kč. To je na 64 bas piv v akci
  2. A co s tím? Jak píšu, nabídl jsem to strožitníkovi v r. 1992 a on by dal 10 tis Kčs. On řekl abych počkal, že to bude za čas lepší. Po 26-ti létech to lepší není. Tak jaký poklad? Když to nemá cenu víc než zlomkové zlato? Tak je mám nechat zase ležet v kredenci, aby mi je nějaký šmejd, co se se vydává za plynaře ukrad? Nebo až natáhnu brka, tak se je vezme ten první co otevře kredenc? Kašlu na to! Jenže už asi 20 let jsem nikde na výloze neviděl "výkup zlomkového zlata". Určitě nechci jezdit do Prahy a třídit kupce na poctivé a podvodníky = hledat starožitníky (všichni to chtějí jen do komise a pak řeknou, že se mu cibule ztratily, nebo je tam už jiná firma. Nechci se s tím už trápit- PRYČ S TÍM! Mám ještě pár prstenů, tak to hodím do igeliťáku a asi půjdu do první zástavárny. Těch je v Chomutově hafo. Zvejkus - Ale oni normálně fungují, jen se musí občas natáhnout. Bateriový strojek by byl sice lepší, ale kdo by se s tím tahal po kapsách. Máš mobil? Tak víš kolik je hodin ne? Posílám fotku hodinek na kuchyňské digitální váze - váží dost přesně. Taky průměr.
  3. Co s nimi? Proč kazisvět, když mají jen hodnotu zlomkového zlata? Na tátu vzpomínat nemusím, ratolesti nemám. Za to zlato budu možná mít 50 bas piva - aspoň něco, to nebudu mít rok žízeň . V r. 1992 jsem je přines starožitníkovi a ten mi tenkrát nabíd 10 tis Kčs (to ještě byly Kčs a ne Kč). Pak mi řekl, abych počkal, že budou mít za čas větší cenu. Ale jak vidím, tak asi ne. Ok, jak určíme cenu zlata bez toho, abysme je vykuchali?
  4. Aha! Cenzura! Omezování humoru !?!?. Aha ... pošlem to dál ... ať to vědí také ostatní. Heh. Je to jen ubohá zbabělost před humorem. Bojíš se legrace? Tak si hoď smyčku!
  5. Možná je to toto. Divím se, že prodejce hodinek si dává na strojek i na plášť svoji značku?
  6. Těch značek je asi milion. Kašlu na to. Vykuchám strojek a zlato prodám.
  7. Jsem laik v poslední dekádě života. Mám darované náramkové vodotěsné Omegy Genéve Automatic (?)Jewels. Nějaké rubíny tam jsou, ale nenašel jsem nikde napsáno kolik jich je. Ty běžně nosím, ale nemusím, protože mám k nošení ještě CASIO Quarz. Omegy jsou velmi přesné, snad pro tu stabilní sílu po automatickém natahování (?). V podstatě je nepotřebuji a rád bych je zpeněžil. Pokud by byla cena slušná (kolem 20k Kč). Chtěl bych vědět, jestli jsou skutečně pravé a takové, které by se prodat někde daly? Číslo na strojku je 27935656. To je r. výroby 1968? Prodávali se někdy v Čechách? foto: http://nevyn.szm.com/c.jpg http://nevyn.szm.com/b.jpg http://nevyn.szm.com/a.jpg http://nevyn.szm.com/d.jpg
  8. Jsem laik v poslední dekádě života. Ve skříni se mi po tátovi léta létoucí válí funkční zlaté kapesní hodinky. Je v nich mj. psacím písmem napsáno Ancre Levees visibles 16 Rubis Chaton 964 K14.... Je tam také číslo 260964. Pak ještě nějaké značky. Na ciferníku není žádný nápis. Na strojku je nějaká značka. Mám sice dobrý foťák v mobilu, ale neumím udělat pěknou a detailní fotku. Když tak přidám na požádání další. Cibule jsou trochu špinavé, protože je od války nikdo nečistil. Zajímá mne kdo je vyrobil, odkud pochází, zda jsou originální, co znamenají ty nápisy a značky. No a jestli by se vyplatilo je někde slušně prodat. To ale jen pokud by cena byla kolem 50k Kč. Jinak je nechám dál válet ve skříni k prospěchu dědiců. Tady jsou fotky a video (aby bylo vidět že fungují): http://nevyn.szm.com/1.jpg http://nevyn.szm.com/2.jpg http://nevyn.szm.com/3.jpg http://nevyn.szm.com/4.jpg http://nevyn.szm.com/5.jpg http://nevyn.szm.com/6.jpg http://nevyn.szm.com/7.jpg http://nevyn.szm.com/8.jpg http://nevyn.szm.com/video.mp4 Díky za každou radu.
  9. Jsem tu jen k získání vědomostí protože chci zpeněžit ..... ........ Snad se tu něco naučím. Předem dík za rady.
×
×
  • Vytvořit...