Přejít na obsah

Atewa

Členové_50
  • Příspěvky

    54
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Seiko

Návštěvy profilu

787 zobrazení profilu

Atewa's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Atewa

    Seiko SDGM

    Přesně. Já jej mám taky na svých SARX 045 a sedí tam luxusně. Dokonce bych řekl že je to i decentní prvek.
  2. Díky. Tyto jsou bezkonkurenčně nejblíž mým představám. Kouknu na to pořádně.
  3. Díky. Tyto jsou bezkonkurenčně nejblíž mým představám. Kouknu na to pořádně.
  4. Díky všem za doporučení, nějak mě ani nenapadlo se poohlížet po českých nožířích, ale jak na to koukám, dost mě to oslovuje. Budu hledat i v těchto vodách.
  5. Ahoj, chtěl jsem se zeptat znalejších nožířů zde: mám několik zavíracích nožů a nejvíc využívám CRKT CEO (jelikož je tenký a poměrně nenápadný i do obleku) no a sháním k nim alternativu s pevnou čepelí. Tedy nemáte někdo tip na nůž s pevnou čepelí (s délkou čepele tak od 6 do 10 cm přibližně), který by se dal nosit denně? Preferuji řekněme gentlemanské nože klidně s dřevěnou rukojetí, cokoliv jen ne typy jako CRKT Minimalist nebo Ka-Bar TDI law atd. Vizuálně něco obdobného tomu, co přikládám jako obrázek z netu. Kdyby někdo znal např. i nožíře co to umí vyrobit, budu rád. moc díky za případné reakce.
  6. Občas je nutné i při práci z domu vyvětrat hodinky.
  7. Jako rodilému Kopřivničákovi odkojenému tatrováckou rodinou si mi udělal velikou radost. Určitě přijedu, až tam zas bude hezky stát. Díky!
  8. Mám za to, že by to chtělo více informací k tomu co chce, jakože řemen či tah, styl apod. Jinak je to jen lovení v hodně velkém rybníku jen s údajem cena, věk a pohon.
  9. Nehodnotím nijak krok ohledně smáznutí MaldaCZE, protože mi to nepřísluší, ovšem pro dokreslení situace z mé strany uvedu následující. Založil jsem před 14 dny téma ohledně nákupu Primek (opravdu se v nich vůbec nevyznám), ostatní uživatelé radili, MaldaCZE se ozval přes zprávu se soukromou inzercí a odkazem na Diplomaty. Jelikož se v tom nevyznám, zneužil jsem služeb Jeronima s žádostí o konzultaci. Jerimo měl dojem, že korunka je měněná. S tím jsem oslovil MaldaCZE, který na to reagoval s tím, že by to mělo být origo, pak že se v tom vlastně nevyzná a že to nepozná a nakonec že on s tím nic nedělal a neměnil to nakonec přestal raději reagovat. Pokud čtu, že ten člověk v Primkách nějakou dobu jede, přijde to mě minimálně podezřelé, ale jak jsem psal: nehodnotím, v Primkách se nevyznám, jen sděluji svůj zážitek.
  10. Díky všem za ohlasy a pomoc. Nejvíc díky Jeronimovi za jeho čas a ochotu, už ho týden prudím soukromými zprávami. Předběžně to vypadá, že půjdu do Traktorů nebo prvních sportů a budu hledat případné prodeje či aukce. Mám holt velkou ruku a na ní diplomaty prostě nejsou dělané. Opravdu díky všem za Váš čas a ochotu. Pod stromeček si naordinuji knihu Primky od Hovorky a začnu se vzděláváním. Za mě se může dané téma ukončit a zhasnout. Díky za prostor.
  11. Moc díky za odpovědi k inzerátům. Rovněž díky jak za odpověď Maldovi tak za zprávu. Nezdil jsem zatím nic, jen jsem byl v zahraničí, přijel na den a zase jsem mimo. Dorazím až týden před vánoci, tak se na to pořádně mrknu. Rovněž ti záhy posílám soukromou zprávu. Moc díky všem za reakce a váš čas.
  12. Moc díky všem za promptní reakce na můj dotaz, nějak jsem proletěl ten antik a zaujaly mě asi 4 jednotlivé hodinky: 1. https://www.antik-hovorka.cz/obchod/vzacne-luxusni-hodinky-prim-automatic-21-jewels-komplet-top-export-pouzdro-18603.html Tyto jakože "bauhaus" se mi velice líbí, připomínají mi Junghans. Vypadají na ten věk 2. https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-atomatic-bauhaus-chrom-funkcni-10073.html Stejný model, jen levnější, nejspíše z důvodu poškození a celkového opotřebení. 3. https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-diplomat-chrom-17678.html Stříbrné Diplomaty. 4. https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-diplomat-stribrne-vyvozni-18353.html Stříbrné Diplomaty, ale prý původní stav, nad to je dýnko v angličtině a na cifru napsané incabloc. Nevyznám se v tom a proto nevím, zda mohlo jít skutečně o kus co mířil do zahraničí apod. Chtěl jsem se ke všem výše uvedeným modelům dotázat Vás, zkušenějších, co si myslíte o stavu, ceně, autenticitě (vím, že je v Primkách prapodivně moc replik). Co si myslíte o těch daných modelech a který se jeví jako vhodný k případné koupi. Nad to by mě zajímalo, zda si myslíte, že je vhodné koupit takové, nějaké horší a poslat do Eltonu na repas? Budu rád za každou reakci a taky za to, že mi nějaké z nich případně nevyfouknete :-) Díky
  13. Ahoj všem, a priori se přiznávám, že jsem spíše nadšenec do Primek, než-li znalec. Jakékoliv chyby či nepřesnosti v mých odpovědích a sděleních plynou z nezkušenosti, nikoho nechci urazit a nechci být upálen na hranici. Tolik na začátek, nyní k dotazu. Mám delší čas v sobě touhu si pořídit Primky, abych je střídal s tím, co mám. Po delším hledání mě nadchly konkrétně dva modely: Prim diplomat střibrné a Prim rolex stříbrné. Obojí bych nosil na černém řemenu, zlaté cifry mě neoslovily. Mám dotaz dvojího typu: 1. ad Rolex, našel jsem bazarově nějaké do 3 tisích a pak na webu prosteprim jedny za 3.5K (odkaz: https://www.prosteprim.cz/collections/panske/products/prim-rolex-stribrne). Jde o akceptovatelnou cenu? Není to nějak málo nebo naopak moc za ty Primky? Nemůže jít o nějaké frankenstein skládačky apod. Kupovali byste raději z daného webu prosteprim nebo raději z bazoše apod? 2. ad střibrné diplomaty: nepodařilo se mi nikde na netu najít, že by je někdo aktuálně prodával. Hodně běží ty zlaté, stříbrné nikoliv. Objevují se čas od času? Má cenu na ně číhat / čekat? Je nějaký web, kromě klasických aukro, bazoš a bazar, případně antiků, který se vyplatí sledovat? Je vhodné i tady na webu zakládat sekci koupím s těmito dvěma modely, že by se někdo z členů fóra ozval? Nakonec, kdyby někdo z přítomných věděl o obdobných Primkách, co jsem uváděl, takže lepší stříbrné oblekovky, které by stály za zmínění, budu rád za jakýkoliv nápad i reakci. Děkuji všem za Váš čas Kuba
×
×
  • Vytvořit...