Přejít na obsah

CamelB

Členové
  • Příspěvky

    4
  • Registrace

  • Přítomen

CamelB's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. CamelB

    Omega hodinky - Rada

    Ano toho loga jsem si všiml hned jak jsem to trochu poleštil. Jinak už jsem trochu pohledal a našel dokonce dobový leták, kde jsou. Dokonce jsem narazil i na možnost pořízení nové lunety za cca 140 usd, ale nevím, jak bych to řešil. Asi se budu zabývat jen nějakým servisem strojku a řemenem, uvidím na co narazím a co by jim slušelo.
  2. CamelB

    Omega hodinky - Rada

    Tah je asi úplně obyčejný, značka CITIZEN. Jinak jsem sklíčko zkusil hodinku přeleštit švédskou utěrkou a zubní pastou a úplně prokouklo.
  3. CamelB

    Omega hodinky - Rada

    Právě, že co jsem našel, tak jen odkazy na podobné obchody, nic ofiko, tak jsem zkusil najít radu tu. https://www.chrono24.com/omega/geneve-diver-stainless-steel--id6310764.htm#gref https://www.watchpatrol.net/listing/675332/ https://www.auktionen.li/katalog/omega-geneve-diver-automatic/?lang=en
  4. Dobrý den. Po cca 20ti letech jsem vytáhl ze šuplíku hodinky po dědovi a jelikož jsem laik, rád bych kdyby se na ně podívalo zkušenější oko v tomto oboru. Zajímají mě klasické věci jako jaký je to model, jak moc běžně se vyskytuje, období výroby a podobně. Dále mě zajímá, jestli se dá říct, že jsou hodinky v původním stavu, nebo je na první pohled něco jinak, sám poznám jen že tah tam nepatří. Dále by mě zajímalo, jestli je možné pro ty hodinky něco udělat. Zatím mi běží jen pár hodin, ale strojek vypadá, že funguje perfektně přesně, ale určitě by si po těch letech zasloužil nějakou kontrolu, vyčištění, seřízení? Sklíčko, je podřené (dá se přeleštit či pořídit nové?). Luneta je na tom asi nejhůře je po obvodu nahoře a dole doslova zhoblovaná. Je přímo součástí pouzdra, nebo je to samostatný díl? Případně je to vůbec reálné sehnat jinou? Samotné pouzdro je oproti zmíněným docela ok, případně dá se taky nějak přeleštit? Koncovka minutové ručičky mi příjde trochu jakoby zkorodovaná zase dá se sehnat jiná? Patří na tyto hodinky kovový tah nebo řemen? Jednoduše stručně má cenu se tím zaobírat, nebo prostě mám tyto hodinky nechat tak jak jsou a brát je jako památku?
×
×
  • Vytvořit...