Přejít na obsah

KFL

Členové_50
  • Příspěvky

    5 167
  • Registrace

  • Přítomen

9 sledujících

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

18 285 zobrazení profilu

KFL's Achievements

MegaXXLzávislák

MegaXXLzávislák (8/8)

  1. Neboj se toho! Bude to jízda
  2. A co bys chtěl slyšet? Za mě je to "ostrej" výběr, čili pokud máš rád kořeněný/ostrý věci, fajn. Není v tom žádná "uhlazená" vůně, každá z výše uvedených něčím vyčnívá. Jako uživatel Mortelu a French Lovera a historicky též Dark Lorda (nakonec jsem ho dal přítelkyni, která se po něm mohla utlouct; beztak jsem ho koupil kvůli ní) nemůžu říct proti výběru vůbec nic . Jen se připrav na "tvrdý přistání", ani jedna z těch vůní tě "nepohladí", jestli mi rozumíš. Ale voní krásně! A nezapomeň - nesoudit absolutně podle prvního dojmu, byť je důležitej.. je potřeba každý vůni dát aspoň 10-15 minut.
  3. KFL

    Rubber strap

    Potvrzuju.. RubberB jsem měl na rolbách, tudorech, pamech i bigpilotech a vždycky skvělý
  4. Jedna z nejtěžších věcí na soužití se psem je situace, kdy mu musíte najít nový domov. Posledních pár měsíců se potácím v totální pasti. Na baráku mám dva psy po mámě. Díky tomu jsem uvrtanej na Vysočině a nemůžu se odsud reálně hnout na dýl než pár hodin. Vzít si je s sebou do Prahy nemůžu - jednak kvůli bytu v nájmu, potom taky proto, že starší pes je tu od narození a štěně je aktivní plemeno, který by v bytě (kdyby to šlo) trpělo. Zvažoval jsem všechny možný varianty řešení a vychází mi z toho jen možnost, že každýmu z nich (nebo oběma naráz, byť je to nepravděpodobný) najdu náhradní domov. Někoho, kdo se o ně postará a dá jim čas a prostor, což já výhledově zkrátka nezvládnu. U "dědka" na dožití (2-3 roky), u štěněte prakticky na dalších 10-12 let. Na Vysočinu se zatím trvale přesunout nechci, komplet život mám v Praze. Sice tady teď můžu být a jsem posledního 3/4 roku, nicméně tenhle stav nepotrvá věčně. Plus - psy mám rád, ale nejsem psí člověk = sám bych si psa nikdy nekoupil, protože vím, co to obnáší. Takže teď se ve mně pere racionální uvažování versus vztah k těm dvěma chlupáčům, který za nic nemůžou a dostali se do situace, o který ani neví. Jak jsem psal, vyčerpal jsem všechny varianty možností - od přechodných pobytů psů u zbytku rodiny (míněno u exmanželky ), po časově velkorysý "hotel" u kamarádů, stěhování se, pronájmu jiný nemovitosti se zahradou namísto bytu atd. Nic prostě není ideální. A proč to sem píšu? No třeba kdyby někoho napadlo, že by potřeboval domů dalšího parťáka (nebo dva). Popřípadě kdybyste věděli o někom, kdo se zaobírá podobnou myšlenkou. Jak jsem avizoval, rád bych jim našel fakt milující domov, kde se budou mít stejně dobře (nebo lépe) jako tady. Časem poptám i skupiny na FB, ale říkal jsem si, že nejdřív rozhodím síť tady. Jeden je 8,5letej německej ovčák bez PP. Takovej klasickej štěkač na plotě, lehce reaktivní na jiný psy (rvačky nevyvolává, ale nekamarádí se), nemá rád kočky, ale jinak je to srab a mouše by neublížil. Velmi slušně vychovanej, netahá na vodítku, přivolání funguje (pokud zrovna nezmerčí srnu, kočku nebo zajíce), je zvyklej bejt doma na pelechu i celoročně venku, nic neničí. Lehce "kroutí" PZ nohou díky zranění kolenního vazu, ale jinak je OK. Druhej je 10měsíční Flat coated retreiver s PP. Totální tele, mazel, zcela neagresivní vůči lidem, prakticky neštěká (jen když se rozčiluje), vítací pes. Výchova a socializace in progress, přivolání, chůze u nohy, aport, sedni/lehni/zůstaň - je šikovnej a učenlivej, nicméně pořád tele v pubertě, takže aktuálně občas zkouší ignorovat, kdo řídí tuhle show. Plus kouše všechno na zahradě atd. Nejvíc bojujeme se skákáním na lidi, který chce olízat. Zvyklej na spaní v kleci uvnitř, nerad jezdí autem a je to ultracitlivej a hodnej pes. Tj. změny zaběhlých pořádků nebo stres (pozitivní i negativní) ho vždycky vynervujou. Jinak je zdravej jak řípa . Tak.. jsem si tu ulevil a jdu dál přemejšlet, jestli není nějaký řešení, na který jsem zatím nepřišel.
  5. Gratulace a vitej v GS klubu! [emoji846]
  6. Kdybych toho nemel uz vic jak plnou kabelu, je Syntetic Jungle/Nature jasna volba na leto. Hrozne zajimava vune a ty narezany stonky s korenim jsou bezva. A jsem rad, ze jsem se s tipem aspon trosku trefil [emoji3].
  7. Co chceš slyšet? Kup je, jsou fajn!
  8. Na tohle mě neužije a nějakej vymletej Helmův žleb mě fakt neláká . Ale ortoped měl moc sympatickou sestřičku, která si se mnou povídala, řekl bych, o trošku víc, než bylo potřeba . A to jsem dneska měl jen MFK Grand Soir...
  9. KFL

    Rodinné foto

    Místo oblekovek mám LLD 39, který přišly minulej tejden, plus ještě do počtu ty TV Mido barevný; pak bych si ještě rád zpátky stáhnul BPčka, který jsem prodal loni, a nic dalšího už nechystám . Zn.: končim!
  10. Vyzkoušel jsem díky tipu od @Bukoowsky vzorky od nový značky v Ingredients, Perfumer H. Modely Ink, Smoke, Bergamot, Rainy mood a ještě něco. Zatím teda zklamání, zhruba jako u Marly/Mancera. Prvních pět minut bezva, něco z toho i celkem zajímavý (Ink typicky), další hodina klesající intenzita a nakonec to všechno skončí v takový "univerzální" vůni, která nenadchne, ani neurazí. Lineární, drydown bez nápadu, vůně působí hrozně ploše a jednoduše, nic v tom člověk nemá touhu hledat, ani objevovat. Za mě totální průměr, navíc s nic moc výdrží. Slovy klasika - not great, not terrible .
  11. To taky nesmim. A nezapomeň, že jsem asi jedinej člověk na planetě, co si totéž koleno zprasil při plavání 6 let zpátky .
  12. No.. koupil jsem si svihadlo a skakal dva dny po 40 minutach. K tomu beh, drepy, kolo, vypady a tak… za me klasicky pretizeni, kdy jsem do Vanoc nedelal extra nic moc a pak do toho skocil zas naplno. Pak jsem se zvedal z podlozky, pichlo me v koleni a od ty doby se mi stehuje pnuti zezadu dopredu a naopak. Pockam ty 2-3 tydny, jestli se mi ulevi a pak kdyztak budem s doktorem pokracovat .
  13. Nakup svihadla 2 mesice zpatky zjevne nebyl nejlepsi napad. Dvoje skakani a poslednich 7 tejdnu me poboliva koleno. Dneska ortoped, poprve v zivote injekce do kolene a narizeny 3 tydny klidu. Muzu prej max chodit, ale kolo, beh, drepy, plavani - nic. Achjo. Tak hlavne aby to pomohlo, prej je jinak kloub v zasade v pohode.
×
×
  • Vytvořit...