Přejít na obsah

Ghislain Lambert

Členové_50
  • Příspěvky

    72
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Tissot

Návštěvy profilu

697 zobrazení profilu

Ghislain Lambert's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Dělat fotky, aby tě odradily od koupě bych nerad. Byla by to škoda. Ty hodinky jsou fakt skvělé! Nějaké fotky jsem dělal na mobil, ale nejsou nic moc, tak je sem nedám. Udělám něco foťákem. Ale až budu mít čas. Dal jsem je teď na NATO a vypadají dobře. V Asii se, tuším, na NATO i prodávají. Ještě koupím pěknou kůži a pak to sem šoupnu.
  2. Vypadaji pěkně, safir, dobrá vodotesnost. Jen jsou na můj vkus dost velké. I tloušťka 14mm se mi zdá na tento typ hodinek dost. Ale za tu cenu...
  3. Pokud se ti bude něco líbit z nabídky značky Orient, nebál bych se. Uživatelé jsou s nimi celkem spokojení. Ceny začínají pod 2 000 Kč. Co jsem zjišťoval, tak spolehlivost celkem slušná. Poměr výkon/cena je u Orientu výborný. Moc jiných značek v automatu v požadované cenové relaci není. Něco bude od dalších japonských výrobců, ale tam už bude nabídka s ohledem na cenu značně omezená. Švýcarské značky začínají cca na dvojnásobné ceně. Pak teoreticky ještě nějaké Čína, ale preferoval bych osobně Japonsko.
  4. Zřejmě měl na mysli syntetické krokové ústrojí. Variant tohoto strojku je více, stejně tak jako jeho označení: Tissot a Certina - Powermatic 80 Hamilton - H10, H30, H40 Mido ? Caliber 80 Osazuje se jak klasické krokové ústrojí ocel kámen, tak syntetické. Dříve to bylo tak, že syntetické osazoval Tissot a Certina a klasiku Mido a Hamilton. Teď je v tom větší zmatek, protože i Tissot a asi i Certna začali osazovat klasiku. Více prozradí varianta strojku: C07.1x1 = 23 jewels, syntetické krokové ústrojí C07.6x1 = 25 jewels, klasické krokové ústrojí C07.8x1 = 25 jewels, klasické krokové ústrojí, silikonový vlásek Pokud je tedy klasické krokové ústrojí, není asi potřeba se bát krátké životnosti některých dílů, U sytntetiky asi ano, nicméně od té doby co je na trhu (tuším, že od 2013) s tím žádné problémy nejsou. Ano je to poměrně krátká doba, ale zda problémy budou ukáže až delší čas.Zdá se, že 10 let vydrží a pak se krokové ústrojí při pravidelném servisu vymění. Moc nevěřím, že by si kazili jméno a neprodávali ho jako náhradní díl a bylo potřeba měnit celý strojek. Přeci jen je to (byl) nejrozšířenější kalibr Swatch Group.
  5. Vem ty nejdražší. Mám je a jsem moc spokojen. O přesnosti jsem psal, zpracování je dobré. Jsou univerzální.
  6. COSC Tissot nemají, ale víc muziky tam je. Cetrina má syntetické krokové ústrojí. Tissot má klasiku kov a navíc křemíkový vlásek. Tissot mám a jdou přesně téměř na sekundu. Největší odchylku +4 sekundy za víkend jsem zaznamenal, když jsem je pokusně odložil na celý víkend na dýnko. Chtěl jsem vyzkoušet o kolik se zrychlí. Vím, že se v této poloze zrychlují. V běžném provozu jdou téměř dokonale přesně. Podle aplikace Atomiuc Clock Watch Accuracy Tool mám celkovou přesnost + 0,08 sek. za den. Výborný kalibr!
  7. Ještě jednou se všem omlouvám. Chtěl jsem jen umožnit si někomu koupit za poloviční cenu hodinky. Již jsem objednal svoz a půjdou zpět. Pokud nemáte 50 příspěvků, tak to neumožní prodejni vlákno vůbec založit. Kdežto před uplynutím lhůty to umožní. Já o tě podmínce pul rokudnů opravdu nevěděl. Očekával jsem, že když můžu vlákno založit, je to ok. Omlouvám se, že jsem si nedohledal všechna pravidla. Jsem si své chyby vědom, tak prosím žádné další urážky a narážky, nejsem žádnej kšeftař ani podvodník!
  8. Nesmyslná pravidla. Nesmyslné příspěvky. Omlouvám se všem. Ano, potřeboval jsem 50 příspěvků, abych mohl založit inzerát. Chtěl jsem dát možnost koupit někomu ze zdejších členů hodinky Christopher Ward, které jsem koupil za poloviční cenu ve výprodeji u výrobce, samozřejmě je můžu vrátit, což udělám. Myslel jsem to dobře, nechtěl jsem nic vydělat. Promiňte!
  9. Já to chápu, vše je jen a jen věcí nabídky a poptávky.
  10. Ghislain Lambert

    Novinky Ball

    Omlouvám se, ty se mi velmi líbí. Kromě celočerné varianty s černým řemínkem. Ty už vypadají na obrázku tak nějak plastově. V reálu to ale může být jiné...
  11. Ghislain Lambert

    Novinky Ball

    Osobně se mi nelíbí kyklop a velikost číslic 12, 6 a 9
  12. Pěkný hodinky. Dokonce 70 hodin power reserve. Dobrý!
  13. Třeba se mi to stane taky. To je celkem rozšířené. Když se v nějakém oboru něco dozvíš, začneš se tím zabývat, líbí se ti něco jiného, než když jsi tomu nerozuměl. Jen doufám, že důvod pak není jen ta vysoká cena.
×
×
  • Vytvořit...