Přejít na obsah

stripping_welsh

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

stripping_welsh's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Mám plán - dneska jsem je natáh ručně. Uvidíme. Přes víkend provedu test - natáhnu ručně (těch cca 30 otoček korunkou podle manuálu) a pak je nechám ležet na dýnku. Kolik může, v případě že to třeba bude unavenná pružina nebo něco podobnýho, stát oprava?
  2. Zdravím, koupil jsem asi před měsícem od známého Steinharty OVM - kupovaný 2015 v Chronoshopu - všechno je vlastně super. Ty hodinky jsou pěkný, drží skvělý čas (asi +5 - +10 sek /týden). Problém je v tom, že pokud přes den míň chodím (to u mě znamená míň než nějaký 3 kilometry ) tak se mi přes noc zastaví. Chodím ráno asi kilák, odpoledne taky a přes den většinou další dva na oběd a zpátky. Večer po práci se psem na chvíli. Upřímně si mylsím že těch nějakejch 10 - 15000 kroků by mělo stačit na to, aby byly hodinky opravdu plně natažený. Včera jsem vynechal vycházku přes oběd a prosedel celej den, šel jsem jenom ráno a večer + se psem a dneska ráno koukám - hodinky stojí. Někdy ve čtvrt na devět. Je možný, že se prostě nezvládnou natáhnout plně? Příde mi to trochu divný. Jasně, nejsem asi uplně nejaktivnější, ale co lidi, který třeba nechodí denně 4 kiláky?
  3. A tak když se mi budou líbit, tak já si je klidne i koupím žejo :-)
  4. Asi dělám ve špatným oboru - žádnej z mejch kolegů nemá Rolexky, ani já ne... páč stojej asi tak desetkrát tolik co moje auto :-D
  5. Zdravím, chtěl jsem se zepta - mám v pácu pořídit asi nějaký TImex Expedition jako hodinky do lesa. Koukal jsem i na citizeny, ale vzhledem k tomu že dost často jsem tam fakt potmě, tak by se hodil dobře osvětlenej ciferník. TImexy tohle splňujou a jsou to prostě hodinky na zprasení. Problém je v tom, že jsem prostě takovej, že se chci na hodinky podívat, nepodařilo se mi ale ty hodinky nějak nikde moc najít. Nevíte o nějakým shopu v Praze, kde jsou TImexy k vidění v nějakým slušným počtu, nebo mám prostě objednat z TImeStore a kdyžtak je vrátit? Díky.
  6. No já bych si dost rád jedny koupil. Chci hodinky vyloženě jenom do lesa. Podle obrázkl se mi líběj klasický Scouty, viz ty posldní fotky, ale problém je v tom, že bych si je chtěl prostě prohlídnout a zkusit. Nevíte někdo o nějakým obchodě v Praze, kde by měli Timexy? Helveti nic, Koscom taky nula, přemejšlím, kam ještě zajít. Protože v takovejch těch zlatnictvích, tam mívaj většinou nějaký hrůzy jako Bentime a podobně.
  7. Super - díky za informace. Ta značka je záhada, ale fakt jsem nikde neobjevil nic identifikovatelnýho. A rozebírat je nechci. Jinak ještě zajímavost, nebo nevím nakolik, ale sklíčko mi přijde jako "plastový" prohnulo se mi, když jsme na to šahal. Je možný, že je vyměněný oproti původní verzi, nebo je to něco, co se vyskytovalo? Hodinky bohužel nejdou - respektive, natáhnout jdou, ale nerozeběhnou se. Pokud přizvednu západku, tak se pružinka vytočí. Předpokládám, že je tam vevnitř něco zatuhlý, nebo zarezlý. Asi zainvestuju, a nechám je opravit. Je to pěkná rodinná památka, a doteď se o ně nikdo nestaral. Myslím, že ležely někde ve skříni tak od 50tých let.
  8. Ahoj, vidím, že je tu už docela dobře rozebráno co a jak s vojenskýma hodinkama. Já bych připojil ještě jednu věc, proč na vojácích nejsou většinou vidět drahý hodinky, který by si i třebamohli nafasovat - viz GSAR / TSAR od Marathonu. Je to jednoduchý - hodinky za 1000 USD už nespadají do sekce odepsatelnejch položek, tzn. vydávají se proti podpisu. A vzhledem k tomu, že hodinky se můžou rozbít, tak na ot každej radši kašle a koupí v PXu Gshocky a kašle na to. Protože stejně potřebuje čas a možná stopky. Ceny v PXech jsou velmi nízký, a ty hodinky vydržej dost dlouho, takže to nikdo neřeší. A nemusí platit 1000 dolců skladníkovi, když je rozmlátí. Pryč jsou starý časy, kdy se u námořníků fasovaly Rolexy (Ať už 5517 u Royal Navy / SAS / SBS nebo klasický Submarinery u Navy SEALs), protože dneska už ty hodinky prostě jsou levný a fungujou. Takže je to akorát pro pacienty, který chtějí mít to nejlepší. Navíc automatům, byť kvalitním prostě vojenská práce nesvědčí. A to se nebavíme o ceně kvalitních automatů. Žádnej soudnej voják neobětuje svůj půlroční plat, aby si koupil hodinky, který nejspíš zničí. Vždycky mě uchvacuje když se v sekci "tool watch" objevujou věci jako IWC nebo Rolexky.
  9. Zdravím dobří lidé, takže měl bych dotaz. Projížděl jsem fora všude možně. Prostě mě zajímá, co za rodinný dědictví to tady mám - tříplášťový hodinky s leptáním. Viz fotky plus tady v tomhle odkazu jsou další fotky: https://1drv.ms/u/s!AqnLDnk-uBtei6kNoMnVGJTTGx76Qg?e=8mLHMm Dostal jsem tyhle hodinky od pratety. Josu v krabičce na který je firma zlato-stříbro-hodiny J.Martinek PRAHA VII Bělského 28 Podle Prahy VII je to někdy mezi 1923 a 1949, kdy a) existovala Praha VII se Dukelských hrdinů jmenovala Bělského silnice / třída. Bohužel na hodinkách není absolutně nic podle čeho bych moh hledat, kromě zcela tuctovýho názvu na zadní straně pouzdra. tzn. klasický: REMONTOIR Ancre Ligne Droite spiral Breguet 15 rubis Strojek je bez značek a dalších věcí, punc na korunce je k nepřečtení a na pouzdře jsou jenom vidět číslovky 6 a 7. Na ciferníku taky žádnej nápis, jenom jsou tam rukou červeným inkoustem dopsaný arabský číslice pro 24h systém. Moje google-fu je normálně docela mocné, ale tady jsem fakt nepořídil. Tipoval bych nějaký 30 - 40tý léta, asi česká výroba, žádnej zázrak. Měli jsme "svoje lidi" u drah, takže to mohly bejt nějaký hodinky darem, nebo fasovaný od dráhy? Měl by něko odhad, ze kdy ty hodinky jsou a kdo je mohl vyrobit? Teda jestli je nevyrobil někdo přímo pro p. Martinka Díky.
  10. Zdravím dobří lidé, jmenuju se Honza - Chronomag forum pročítám už nějakou dobu, a prostě dorzál čas se přihlásit, už jenom abych se moh podívat na fotky u článků a recenzí. Vlastně taky začínám shánět hodinky. Odešly mi moje letitý Suunta Vector, co jsem nosil do lesa a taky jsem si uvědomil, že nechci svoje Certiny nosit uplně každý den. Ne že by byly nějaký super, nebo super drahý - Jsou to asi 10 let starý DS First, ale dostal jsem je k promoci, takže mají prostě citovou hodnotu, ikdyž jsou to quartzky. To co se mi líbí a co zkoumám jsou automatický potápky a klasický fliegery. No a tak čtu, hledám, koukám a hodnotím.
×
×
  • Vytvořit...