Přejít na obsah

Thunderbird11

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

255 zobrazení profilu

Thunderbird11's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Krásný dobrý den na tomto úžasném vláknu úžasného fóra. I já snad přispěji do diskuze tím, jaké hodinky (prvorepublikové Eterny) se nyní ke mně dostaly a možná objasním i kdysi zde vyřčenou myšlenku uživatele Petr_P, který k první domnělé sérii těchto hodinek napsal viz. níže + zhotovil databázi všech známých hodinek Eterna MVS, kterou zde taktéž přidávám. Mé hodinky, které Vám zde zasílám jako přílohy by mohly skutečně pocházet z oné první série i díky tomu že nápis MVS je doplněn velice nízkou číslicí 100023. Co je taktéž zajímavé a snad to i potvrzuje myšlenku Petr_P, je to, že číslo strojku je 2690295 a je to model s kalibrem 520 - tudíž dle tabulky by mohl pocházet z roku 1937! Vás všechny tak moc prosím o vyjádření a informace, zda tomu tak skutečně je - a já tak vlastním prvorepublikové hodinky, které museli být na 100% předány československé armádě možná již v roce 1937. Dále bych Vám byl také moc vděčný za jakékoliv informace, které by dokládali útvar armády, který tyto hodinky obdržel. V poslední řadě trošku bojuji s gravírováním nápisu MVS, který se mně stejně jako Petr_P zdá jako by byl vytvořen nedávno. Co si o tom myslíte? Je tento nápis dobový? Pokud na přiložených fotografiích hodinek naleznete jakoukoliv nejasnost či historickou neautentičnost napište mi ji prosím sem. Moc Vám všem předem děkuji za Vaše odpovědi a doufám, že tento příspěvek snad povede k ujasnění/objasnění situace dodávky švýcarských Eteren do československé prvorepublikové armády. Eterna-Majetek_vojenské_správy_2014-12-24.pdf
  2. Popřípadě byl by tady někdo, kdo by mi poradil/poslal foto jak vypadá originální korunka na prvorepublikové vojenské Eterny s kalibrem 520? Předem děkuji za odpovědi.
  3. Zdravím všechny tohoto úžasného vlákna a mám hned na Vás prosbu. Našel by se tady někdo, kdo by věděl nebo by měl na prodej originální korunku na vojenské prvorepublikové eterny se strojkem 520? P.S. Pro možnou potěchu oka Vám všem přikládám tuto zajímavou přílohu z roku 1938 :-)
  4. Dobrý den, byl by tady někdo, kdo by byl tak moc hodný a ochotný mi poradit jaký řemínek by k prvorepublikovým vojenským eternám doporučil? Popřípadě existoval za první republiky nějaký výnos/nákres k řemínkům u hodinek v prvorepublikové armádě? Předem moc děkuji za odpovědi.
  5. Mockrát děkuji. Jinak nenašel by se prosím ještě někdo kdo by doporučil servis a opravy ve specializovaném hodinářství na staré prvorepublikové eterny? A poslední otázka - jaký řemínek byste k prvorepublikovým vojenským eternám doporučili? Popřípadě existoval za první republiky nějaký výnos/nákres k řemínkům u hodinek v prvorepublikové armádě? Předem moc děkuji za odpovědi.
  6. Krásný dobrý večer Předem se moc omlouvám, že můj dotaz nespadá do tohoto vlákna - prolistoval jsem totiž skoro všechny vlákna zde na chronomagu a odpovědi se mi nedostalo, respektive dostalo, ale informace nejsou aktuální. A nyní již k mému dotazu. Protože se mi právě dostaly do rukou vojenské prvorepublikové Eterny (předválečné) sháním pro ně pochopitelně tu nejlepší možnou péči a servis. Chtěl bych Vás tedy moc poprosit, pokud byste věděli (z vlastní zkušenosti či ze spolehlivého zdroje) o hodinářství, kde se, co se servisu a oprav týče, přímo zabývají prvorepublikovými eternami a jsou v tom opravdu hodně dobří, byl bych Vám moc vděčný. Předem moc děkuji za odpovědi.
  7. Krásný dobrý den všem na tomto úžasném vláknu. Sháním vojenské prvorepublikové Eterny (předválečné). Kdo by o nějakých věděl, popřípadě by mi dal tip, kde je sehnat, prosím ozvěte se mi. Předem moc děkuji za odpovědi.
  8. Dobrý den všem, Další dotaz. Chtěl bych se Vás zeptat, co si myslíte o těchto hodinkách, mohli by pocházet z doby cca 1937 - 1938 a jedná se o originál? Když mi sem napíšete i nějaké informace o stavu a historii budu moc rád. Předem děkuji za odpověď.
  9. Tak to je jasné, ale podrobnější název, be nebyl? Přecijen těch Eteren bylo. A co historie a stav těch hodinek?
  10. Pokud by mi někdo mohl k těmto hodinkám říci název, historii, v jakém jsou stavu, byl bych moc rád a vděčen.
  11. Děkuji Vám všem co jste mi odpověděli. Nedá mi to však a musím se Vás zeptat ještě na jednu věc. Byl byste někdo z Vás natolik ochotný a mohl mi najít na internetu/sehnat originální vojenské prvorepublikové hodinky Eterna (pokud možno z roku 1938) ve velmi dobrém stavu za cenu max. 20 tis.Kč? Předem Vám moc děkuji za odpověď.
  12. Krásný dobrý den, píši tuto zprávu, abych se Vás zeptal na následující. Na tomto fóru jsem našel velice užitečné info ohledně prvorepublikových hodinek, které se užívaly u pluků útočné vozby. Chtěl bych se Vás zeptat, co si myslíte o těchto hodinkách, mohli by pocházet z oné doby (cca roky 1937-1938) a jedná se o originál? http://www.antik-hod...-hodinky-eterna Předem děkuji za odpověď.
×
×
  • Vytvořit...