Přejít na obsah

Nováček24

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

Nováček24's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. To PH: Tak to jste mne docela překvapili-samozřejmě nepříjemně... A jaký je důvod, jestli se jako mohu zeptat? Není to kšeft za 10tis, nebo jsem tu moc nový... ? Jiným tady "chytíte a pozlatíte prdy" a tohle nejde? Jen pro zajímavost ostatním- napsal jsem výrobci a ten to přeposlal na zastoupení servisu zpět do ČR. Kontaktovala mne firma z Prahy, nabídla fotky vzorků ručiček... Bohužel to COVID-19 prozatím stopnul.
  2. Zdravím a měl bych dotaz na kluky z PH... Dostal jsem asi blbý nápad, ale chtěl bych si nechat vyměnit ručičky( ty malinké ne) za nějaké výraznější- jsem slepý jak patrona a už se mi několik let válejí doma. Je to tak trochu nostalgická památka- dostal jsem je od matky... Jde o Jacques Lemans G-188A Díky za info.
  3. Zdravím, hledám informace, jestli je možné si někde v Praze, Kladně a pod. nechat vyměnit tyto původní ručičky za něco výraznějšího... Nevidím na ně a tak jsou několik let nepoužívané.
  4. Mohl by jsi mi prosím tě dát pár příkladů dobrých "mikrobrandů"... .
  5. Tak s tou údržbou -to je pro mne nová informace. To jsem nevěděl. Ach jo a mám pocit, že jsem zase na začátku... A jak se pozná dobrý bateriový strojek? Měl jsem kdysi jedny potápky a ty mi odešly. Hodinář řekl, že tam je malý strojek který se utahal. Měl tam prý být větší kalibr...
  6. Ano, chtěl bych výlučně automaty, nejlépe s možností ručně dotáhnout. Kinetic- to je to nabíjení pohybem kondenzátoru, že? Obávám se, že časem ztratí kapacitu, nebo tak nějak... Prostě mě láká čistá mechanika.
  7. To Tombas: ted se zeptám jako "Lama" a jak by to bylo s případným servisem, když už je výrobce nevyrábí? Ted koukám, že mi u bodu č.4 -vypadly nějaké znaky...správně je RA-AA0C05L19B-modrá. jsou k mání za 3tis.
  8. Díky všem za informace, je toho na jednu hlavu opravdu dost... Asi více budu tíhnout ke klasičtějšímu typu než k potápkám. Hodinky budu nosit převážnou-ne-li výlučně k obleku- Tak bych snad i uhlídal minerál sklo, pokud nebude vypouklé jako u těch Zeppelínů... 1- jsou nějaké strojky-automaty, kterým se raději vyhnout? 2- Geckota k-01-C v02 výše zmiňovaný model je také zajímavý, ale zaráží mne, že na of. stránkách je za 350eur a ten český prodejce za 6 tis...není to nějaké 2 jakost? 3- Zeppelin 7656-2 nebo 1 (bílá verze za 4,600,- a černá za 5,900,-) Jen mne zarazila odpověd jednoho obchodu:...tento model máme od dodávateľa potvrdený ako nedostupný. Žiaľ nemáme bližšiu informáciu, či model nie je dostupný z dôvodu dočasného pozastavenia výroby, alebo bola výroba tohoto modelu úplne ukončená. Je velké riziko, že pokud by se již nevyráběl, bude problém se servisováním? 4- Orient RA-AA0C0L modrá a RA-AA0C6E19B- zelená -přiznám se vzhledem k ceně a s hezčím koženým páskem ???... jen co je tam za strojek a s čím bych asi mohl vzhledem k ceně počítat?
  9. Líbí se mnoho věcí- klasika i potápky, kůže i ocel tahy... např. Swiss Military Hanowa 05-4287.04.007, ale nejraději bych světlý ciferník a černé indexi- nejsou. Trochu mi nesedí ten obyč pásek, ale to se dá prohodit. nebo: orient RA-AA0C6E19B- ale mají jen minerál Seiko SSA295K1, mají safír, ale něco se mi na nich nezdá a nemohu přijít na to co... potápky/Orienty- RA-AA0002L19B -modré,safír, 200m - jen mne zaráží to rozpětí cen tohoto modelu: 5300,- -9500,- Jde pořád o stejné hodinky" nebo levnější- FAA02002D, modré ale jen minerál. nebo FEM7J007D- ale proč jsou sakra tak drahé? -alespoň se mi to zdá... No a nakonec CITIZEN NH8389-88LE- ale zase jen minerál. Co tam ale je za strojky/kalibry- jak je to s kvalitou, přesností to se těžko dohledává. Když se zeptám prodejce, dostanu vyhýbavou odpověd... Otázkou je, jestli to řešit- snad 10let vydrží každé a pak už budu slepý dědek, který stejně ztratil pojem o čase... Ty Lemansy mají pro mne slabé ručky a nejsou moc vidět. Ptal jsem se v Koscomu, jestli by šlo dát jiné- výraznější, ale nechce se jim do toho...
  10. Zdravím vas Pred par lety jsem si pořídil Jacques Lemans/ Geneve G183. (8 tis) Ale byla to unáhlená koupě. Velmi rychle po koupi se mi zhoršil zrak a bez brýlí na ně nevidím. Byl jsem tenkrát hlavně natěšeny na to, ze mám?Švýcary?. Od té doby jsou v krabičce a provětral jsem je parkrat do divadla... Inu, i takové věci se stávají... Ted mám max 6 tis a chtěl bych si pořídit první automaty. Nevím ale co vybrat za značku, aby mi vydržely a daly se servírovat co nejdéle. Není to jen na 3 roky. Je mi jasné, ze to není veliká částka, ale já více dat nemohu. Prosim o rady, nebo varování na co dat pozor, popřípadě čím se řídit při výběru hodinek. Jaký napr. strojek je problemovy a pod. Dekuji za Vaše postřehy .
  11. Ahoj, prosím o radu ohledně obchodu www.21jewels.com Tady se o tomto obchodu bavíte, jako že je OK. ale když jdu na ty stránky( hledám automaty 4- 6 tis kaček), tak se mi ukazují jen nějaké ptákoviny a reklamy... Např. hodinky za 100kč a pod. A ten "Freddy" je prosím kdo? Díky za pomoc.
×
×
  • Vytvořit...