Přejít na obsah

sam77777

Členové
  • Příspěvky

    25
  • Registrace

  • Přítomen

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.ceske-kralovstvi.cz
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Ostrava

sam77777's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. K dotazu: ručíme za originalitu hodinek: Nejdříve napíšu co je dle mého názoru originál. Originál je vše co vyrobila firma Prim ať už dnes nebo před 50 lety. Neoriginální je podle mého názoru vše co nevyrobila firma Prim nebo co si nenechala vyrobit firma Prim. Pokud mám na webu psáno o ručení za originalitu pak se tím rozumí i hodinky které nemají původní (toto je zavádějící protože neexistuje katalog podle, kterého by se dalo jednoznačně určit co k čemu patří) ručičky ale jsou to ručičky Prim. Je tedy s tohoto pohledu garantováno, že v hodinkách není strojek Ruhla nebo jiný a všechny díly jsou vyrobené firmou Prim. Posuzovat bez možnosti doložit tvrzení o nesprávně zvolených ručičkách je irelevantní. Bylo by to stejné jako dát někomu pokutu za procházku v parku a když se dotyčný zeptá který zákon to nařizuje řekneme mu to je náš dojem, že se to nesmí. Jestli se mýlím nechám se rád poučit a jestli tu bude lepší pokusím se z dojmů odhadnout jestli vše je na hodinkách původní a rád tuto informaci dopíšu k popisu. Nerad bych pak byl kritizován, že byl můj odhad špatný. Jsem přístupný všemu a nejsem zatvrzelý, že tak jak to dělám je to nejlepší. Naopak pokouším se to dělat jak zatím umím a vím, že toho ještě mnoho neumím. Děkuji za reakce
  2. Marně se snažím dohledat informace o kalibru 57 typ strojku 016 ale původní dokument přehled kalibrů je fuč.... Řeknete mi někdo o 016 něco? díky
  3. Au... ta moje hlava... Omlouvám se netušil jsem, že je těch Cif tolik. Je to přípravek do koupelen. Power Clean do koupelen. Mám už také výsledek ciferníku potištěný sítotiskem. Je to sice pracnější nebo spíš lépe řečeno celá procedura trvá dlouho, ale výsledek s návodem zpracuji hned jak budu mít trochu času.
  4. Omlouvám se, že reaguji až teď nějak nemám moc času... Co se týče toho ručního malování chce to jen malilililinkatý štěteček :-) a před prvním použitím ještě pár hodin trénovat kreslení. Barvy v Ostravě. Pak jsi mluvil s tou prodavačkou, která taky nejdříve říkala, že nic takového nemají a ta druhá ji odsekla a hned je přinesla viz. obrázek 1 Čištění ciferníku: Na druhém obrázku je pro názornost jeden ciferník běžně zašpiněný a druhý, který není použitelný ale dávám ho sem pro představu co to udělá i s totálně špinavým ciferníkem. Obrázek 3 a 4 ukazuje jak máte ciferník zavěsit do roztoku. Návod na čištění: Zakoupíte v drogerii přípravek s názvem Cif Power Cream (měl by být k dostání snad všude) cena kolem 100 Kč. a podle obrázku 3 a 4 zavěsíte do nezředěného Cif Power Cream tak aby byl celý ponořený na 24 hodin. Nádobu s roztokem položíte na ledničku nebo něco jiného co mírně vibruje. Je nutné dodržet polohu ciferníku tedy tu viditelnou část směrem dolů. Po vyndání ciferníku nechte ciferník uschnout tak jak je. To znamená, že žádné umytí vodou a nesmíte se ciferníku ani dotknout protože nápisy a jiné by se hned smazali. Ciferník uschne asi za 1 hodinu ale já pro jistotu ho nechávám schnout 5 a více hodin. Budu také zkoušet původní metodu k potištění ciferníku (sítotiskem) tak pak dám vědět jak jsem dopadl.
  5. Barva drží jak přibitá... když jsem zkoušel nanést na holý kov pak dostat to dolů chtělo ostrý nůž, sloupnout nehtem to nešlo. V Ostravě je koupíš kousek od bývalého Tuzexu (kdysi Tuzex na hadry) jdi od Tuzexu směrem k bývalému kinu Vesmír a cca po 50 metrech je obchod "barevný svět" a mají tam toho hodně. Návrhy nějaké mám a večer je sem nějak hodím. Pokud máte staré ciferníky, které jsou jen špinavé a nejsou jinak poškozené tak včera jsem konečně po půl roce zkoumání objevil postup jak je vyčistit. Výsledek je velmi uspokojující náklady minimální. Jen nevím jestli to mám vytroubit do světa nebo si to ponechat pro sebe :-)
  6. Děkuji za reakce. Pokusím se tedy o návod: Materiál: Obtiskový papír je to velmi tenká folie, která se nanáší po namočení do vody (dá se sehnat na internetu jak pro inkoustové tak pro laserové tiskárny A4 stojí cca 70 Kč) kdo bude používat inkoustovou tiskárnu tak jako já bude ještě potřebovat bezbarvý autolak Acryl Spray nebo něco podobného stojí cca 100 Kč a nakonec dětské svíticí barvy na oblečení (koupil jsem celou sadu 6 barev za 130 Kč) ale podává se i samostatně asi za 30 Kč a je toho tak na 20 ciferníků. Takže asi investici 350 Kč naděláte minimálně 20 kousků. Postup: Nejlépe v Corel Draw nebo Adobe illustrator si vytvořit návrh. Nepoužívat potoshop a podobně jen něco na vektorovou grafiku jinak bude výsledek neostrý. Vytisknete na obtiskový papír, sprejem nastříkáte vytištěnou část aby se nám ve vodě nerozpila. Tak mě napadá, že to asi bude ctít fotodokumentaci... takže stručně dokončím zbytek a když tak vám udělám postup nafocený. Po dokonalém zaschnutí vystřihnete výtisk o 1 mm větší ponoříte do teplé vody a když uvidíte, že má potisk tendenci se z papíru oddělit pak jej vytáhnete z vody a jemným tahem přesunete z papíru na ciferník. Jde to velmi snadno jen to nechce těžké ruce. I když se netrefíte na poprvé s přesností lze s potiskem ještě asi další 3 minuty po ciferníku pohybovat. Poté jemným štětečkem nanesete svítící barvu (musíte ji nanést v jednom tahu jinak bude povrch hrbolatý) je hustá a pracuje se s ní poměrně snadno (ne tak těžko jak s jinými barvami) po zaschnutí je svítící vrstva tvrdá jako kámen a dokáže i po nasvícení dokáže dost dlouho svítit alespoň oproti běžným hodinkám svítí jednou tak lépe a 3x déle. To je ve stručnosti vše.
  7. Chtěl bych znát pár názorů co si myslí. Mám doma spousty starých ciferníků Prim a protože mi bylo líto je vyhodit zkusil jsem renovovat po svém a protože jsem nechtěl vyloženě napodobovat původní vzhled zkusil jsem jiný. Je to první kousek a tak je tam pár kazů, ještě je mám v černém jen se mi to už nechtělo fotit. Co vy na to? Kdyby byl zájem mohu sem dát postup jak takový ciferník udělat chce to jen šikovné ruce, náklady jsou minimální a téměř nestojí za řeč.
  8. - Originální hodinky jsou ty jenž mají originální součástky a jako celek představují konkrétní značku. Jestli poskládané nebo z novo výroby originál může být pouze jeden a ne DVA!!! - Oprava hodinek se většinou dělá když něco nefunguje :-) - Renovací hodinek beru jako akci při niž se zachová co nejvíce původního materiálu a velmi poškozené části se zrenovují jakýmkoliv způsobem, který se přibližuje co nejvíce původnímu stavu. - Repliky dělím na dvě části: První je "Podvod na kupujícího" když prodejce vydává repliku za originál, Druhá je, že na repliku je kupec upozorněn a pak je vše v pořádku.
  9. To mi ani nerikejte... Jeste nedavno jsem mel hodne novych pouzder a nikdo to nechtel. Prodaval jsem to 100 let a nakonec to slo za par kacek... zustali mi asi jen 4.
  10. Spousta hodinaru ma i pouzdra. Rozhodne se prvni poptej a mozna te i prekvapi co vsechno maji na Primky.
  11. sam77777

    Victorinox

    Tak tohle je hodně velká paráda. Jen mi uniká význam toho polštářku...
  12. To je hezké protože v tom případě jsem měl i zbytek. Ciferník byl v sáčku s tímhle pouzdrem ale myslel jsem, že se tam dostal omylem a tak jsem pouzdro někde pohodil a uchoval jen ciferník. Jdu hledat někde pohozené pouzdro...
  13. Takže přeci jen jsem našel něco zajímavého. Škoda, že k tomu nemám ten zbytek... Původně jsem myslel, že jsem tak neznalý a jde o další typ Prim Diplomat protože ta neznalost mě nepřestává udivovat. Každý den narážím na něco nového co už všichni znají jenom já ještě ne
  14. Přeji hezký den, nebudu vytvářet omáčku, a rovnou říkám, že jsem žil dojmem o skutečnosti pouze jednoho druhu Diplomatů. Malé rozdíly v indexech nepočítám za jiný druh. Ale ciferník na mé fotografii pokud je pravý je velmi odlišný a jestli nejsou informace o tomto ciferníku návykové prosím jejich poskytnutí. Na mě ciferník působí věrohodně...
  15. Helvetia cca 1940 design pouzdra je okopirován od Breitling z roku 1932 a myslim, že vrchni část už nemáš puvodní ma vypadat trochu jinak. Zajimal by mě strojek jestli byl použit stejny budeš spokojen je to nexničitelny nezmar.
×
×
  • Vytvořit...