Přejít na obsah

Hamilton

Členové_50
  • Příspěvky

    61
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Hamilton's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Vezmu-li v potaz, jak ten tvůj výběr vykrystalizoval, šáhl bych po JLC Master Control. Jsou to nádherný nadčasový hodinky, který si budou s nadšením předávat ještě tvoji pravnuci. A navíc je to JLC, což je značka, která má prostě jiný zvuk než Omega nebo IWC.
  2. Jorga Schauera jsem dodnes neznal, ale z téhle pětice má podle mě nejhezčí hodinky. Jo, líbí se mi víc než Omegy, u kterých mi vadí poněkud přežitý tvar pouzdra a lehce tuctový tah. Alpiny vděčí za svý kouzlo kvalitní fotce s dobrym aranžmá, na ruce budou imho fungovat podstatně hůř. Brajtle, jak už jsem psal vícekrát, nejsou můj šálek čaje, a ty TAGy jsou snad nejmíň povedený Carrery, jaký jsem kdy viděl. Za víc jak čtvrt mega je to tedy opravdu kauf. Snad jedině kdyby je dávali k tomu McLarenu zadarmo.
  3. Nádhera, díky tomu vintážnímu řemenu z nich ten historickej odkaz doslova sálá. Přispívá k tomu i absence loga výrobce, což se na klasických pilotkách vždycky cení. Kdyby mělo pouzdro o půl centimetru menší průměr a místo toho automatickýho strojku by tam byl kalibr s ručním nátahem, bylo by to perfektní.
  4. Ad Storm - jedná se prostě o normální asijský módní hodinky, který nemaj s opravdovou hodinařinou nic společnýho, ale můžou fungovat jako hezkej šperk, když si vybereš nějaký vkusný. Navrhujou to lidi na Západě, který imho o designu něco vědí a alespoň dřív se v jejich sortimentu daly najít nápaditý a pohledný kousky. Než jsem objevil chronomag, sám jsem pár hodinek Storm měl a přítelkyně je nosí dodnes - z hlediska funkčnosti nebo trvanlivosti materiálů proti nim nemůžu říct křivýho slova. A image značky je pro mě osobně mnohem lepší než takový Diesel, kterej mám zafixovanej jako značku pozérů z vidláckejch diskoték, anebo nějaký čínský bazmeky prodávaný pod značkami GANT, Lacoste apod. O fejcích z tržnic ani nemluvě.
  5. Dvě Targy spolu s takhle krásnýma Hujerkama, to je opravdu rajcovní kombinace. Mimochodem "výstavu" Porsche v Arkádách vřele doporučuju - unikátní je hlavně výřad všech generací 911tek od 70. let až po současnou generaci 991 vedle sebe (chybí jenom 996ka, ale to myslím vadí málokomu).
  6. Opět velmi povedený hodinky, myslím tedy kombinaci cifu ve slonovinový kosti a hnědýho řemenu. Naopak černý cif a černý řemen, to je na mě příliš monotónní.
  7. Mně se tyhle jednoručky náhodou moc líbí, je to zajímavá protiváha standardnímu tříručkovýmu modelu. Oceňuju, že kromě dvou ruček zmizelo i číslování minut a datumovka, takže hodinky teď působí maximálně uklizeně a jednoduše, což je imho smysl jednoruček. Jenom škoda, že má pouzdro přes 42 mm, to je na mou ruku vzor japonská školačka už opravdu moc, 41 mm jako u Teutonia II by bylo akorát.
  8. Paráda, což je dílem nejen hodinářů z Laco, ale taky tvýho fotografickýho umu. Škoda, že já jsem v týhle činnosti tak levej, kolikrát si říkám, jak by některý moje hodinky mohly na fotkách vyniknout... Ale nedá se nic dělat, hlavně, že vydají dobře na vlastní oči.
  9. Zdravím vespolek, z hloubi jednoho zaprášeného stolu v jednom bytě jednoho rodinného známého jsem vytáhl hodinky, jejichž neumělé fotky přikládám. K hodinkám nemám žádný doklad a současně už není nikdo, koho bych se mohl na jejich původ zeptat. Neuměl by hodinky někdo místní blíže určit (tedy kromě značky Titus, kterou jsem si na cifu samozřejmě přečetl taky a o který jsem toho popravdě moc nedohledal)? Hodinky jsou funkční, mají ruční nátah a průměr bez korunky sotva 33 mm.
  10. Však to je úplně normální obrázek toho, kolik je většinová populace ochotná utratit za takový "absurdní přežitek", jakým jsou podle většiny náramkový hodinky. Mimochodem ani pro průměrnýho Němce nejsou hodinky za 2k euro žádná láce. A když už chce podobnou sumu za hodinky utratit, hádám, že se v tématu vzdělá do tý míry, aby je neutratil za Gucci, Junkers nebo Tissot. Jinak je na tom seznamu řada pěkných hodinek, za sebe dávám hlas zejména Glashutte, Orisu a Tudorům.
  11. Škoda, že se tu tohle vlákno neobjevilo před týdnem, kdy jsem vybíral strýci dárek k narozeninám, takhle je to trochu s křížkem po funuse... Ale tak aspoň teoreticky - volil bych Lange, jednak pro mou slabost pro Glashutte a jednak proto, že spolu s Vacheronkama jako jediný ještě vypadaj jako hodinky. Mimochodem o tomhle skvostu vytvořili na Hodinkee.com docela zajímavý video -
  12. S NATO strapem bych byl opatrný, spíš by mě to táhlo k těm vintage řemenům, které tu už zmiňoval jeden kolega. Ale jen to zkus a dej fotky, třeba to k sobě půjde dobře. Mimochodem z fotek i popisu tvého přístupu k oblékání je zřejmý, že ty nebudeš mít problémy kombinovat tyhle hodinky s patřičným outfitem, takže to s těmi žabkami ber spíš jako takovou obecnou poznámku ke tvým hodinkám. Mimochodem v oblékání jsem stejná konzerva jako ty, samozřejmě míněno v tom nejlepším slova smyslu.
  13. Mám jedny vintážní hodinky s manuálním nátahem, ale jinak preferuju automaty. I když ruční nátah se mi ohromně líbí, jak pro to samotný natahování, tak proto, že ty moje ručně natahovaný hodinky naprosto kouzelně tikaj. Dotaz ostatním diskutérům - to hlasitý tikání je specifikem hodinek s ručním nátahem, nebo můžou stejně nahlas tikat i automaty? (Každý starý hodinky s ručním nátahem, který mi prošly rukama, tikaly jako blázen, zatímco automaty musím vždycky přiložit až k uchu, abych vůbec něco slyšel.) Ale zpět k meritu věci - navzdory mýmu sentimentálnímu zalíbení v ručním nátahu ti doporučuju automaty, protože se o ně (maš-li jenom 1 - 2 hodinky) zkrátka nemusíš vůbec starat, akorát je jednou za pár týdnů seřídíš. Navíc je (mezi mechanickýma hodinkama) mnohem větší výběr automatů než hodinek s ručním nátahem, který taky obvykle splňujou podstatně menší nároky z hlediska vodotěsnosti ve srovnání s automaty.
  14. Až teď jsem tohle vlákno objevil a musim smeknout jak před tvými fotografickými schopnostmi, tak před prací soudruhů z Damaska. Když se tyhle dve věci skloubí, je z toho velká krása a super vytržení z kancelářský šedi a rutiny.
  15. Gratuluju, pěkný kousek za fantastickou cenu. Jako zastánci evropský produkce by mi trochu vadil ten japonský strojek, ale tuhle mojí úchylku samozřejmě nemusí sdílet každej. Naopak oceňuju jednoduchej, konzervativní, silně retro design. Jenom je třeba zohlednit, že takovýhle hodinky nejsou úplně univerzální, tedy že na člověku asi nebudou vypadat nejlíp, když si např. vezme šortky a žabky, případně když dotyčnej právě oslavil 16. narozeniny, což ale hádám není tvůj případ
×
×
  • Vytvořit...