Přejít na obsah

Jirka_C

Členové_50
  • Příspěvky

    50
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Návštěvy profilu

3 148 zobrazení profilu

Jirka_C's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Oni jsou v SF v pěkní šmejdi obecně. Když jsme kupovali Panerai, tak oba obchody mají stejného majitele. Ptali jsme se, jestli by nám neprodali Submarinery jako bonus k nákupu. Prodavač se šel zeptat a prý, pokud se rozhodneme okamžitě, tak nám prodají Submariner bicolor (to jsem nechtěl) a že klasické ne. Ptal jsem se, jaká je podmínka pro prodej klasických - tak když si koupíme ještě jedny Panerai, tak nám okamžitě prodají i ty Suby…. šmelináři…. Panerai jsem nechtěl, tak jsem měl smůlu.
  2. U mě toto nevyžadovali, ale v SF byla taky fronta a pouštěli po 2 lidech. Ve frontě byli spíše asiati. Tím, že jsem byl oblečený byznys formal, tak nebyl problém. Jinak v loňském roce si tam borec zrovna kupoval jedny hodinky a dávali mu je to papírové “lidl” tašky, aby to nebylo poznat. Kolega si kupoval ve vedlejším obchodě Panerai a taky mu je dávali do lidlovky kvůli bezpečnosti.
  3. V Rolex Las Vegas (Bellagio) - neměli nic. Když jsem se ptal na průměrnou dodací dobu Submarinerů / GMT, tak prý je to kolem 6 měsíců max.
  4. Aktuální info z Rolex (San Francisco), že skladem mají běžně k okamžitému prodeji modely DJ, a celou řadu bi-color modelů - zejména v kombinaci se zlatem. Proti loňskému roku se prý začínají zrychlovat dodávky a už to není prý tak, že když přijde někdo z ulice, tak nic nemáme. Situace u ocelových modelů je ale pořád stejná.
  5. Na PO mě fascinuje ten jejich dokonalý / oboustranný antireflex. Safírové sklíčko, jak kdyby tam vůbec nebylo, a to ani pod ostrým úhlem. Mj. Má to takto řešené ještě někdo? Na žádných jiných hodinkách jsem se s tím ještě nesetkal.
  6. Je pondělí, tak PO … Černá kůže jim neskutečně sluší. Hlavně k obleku…
  7. Jirka_C

    První hodinky Rolex

    Když jsem si byl vyzvedávat po cca. dvou letech OP 41, tak mi řekl k černým Subům to stejné. LV údajně díky extrémní poptávce z Asie cca. 5 let.
  8. Souhlas. I přesto, že se v Rolexu na Pařížské obměnil minulý rok management, tak pro nového zákazníka se nic nezměnilo. Těží z toho, že mají kolem sebe skupinu historických zákazníků, které si udržují a různě vytěžují. Legendární věta od majitelky Carollina byla, že Rolex si musíte zasloužit. Myslím si, že nemusím. U HB si velmi cením přístupu a pokory a přesně o tom je zákaznický zážitek. Přitom je to zajímavé v tom, že obě jsou to rodinné firmy.
  9. Jo, je na nich fajn, že ta modrá je takový chameleon. Jakmile se mění trochu světlo, tak přechází do různých odstínů modré. To se jim hodně povedlo. Černá je univerzální, decentní. Zkoušel jsem na ruce ještě šedé / stříbrné, ty mi vůbec nesedly a ta zelená je zase hrozně pastelová.
×
×
  • Vytvořit...