Přejít na obsah

minex

Členové
  • Příspěvky

    19
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli minex

  • Datum narození 19.1.1965

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    FORTIS

minex's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. minex

    Fortis a přesnost

    Zdravím pokud by se někdo pustil do seřizování- Mám B-42 day/date něco víc než rok. Ze začátku dělaly +5s denně, postupně se zpomalovaly až asi na -1s. Ani odmagnetování nepomohlo. Na obrázcích je vidět o kolik jsem je posunul a tenhle posun dělá cca +3-4s do plusu. takže teď dělají asi +2s denně.
  2. minex

    Fortis a přesnost

    Jen pro zajímavost, byl jsem s hodinkama u Dušáka, velmi ochotná pani na recepci, hodinky na počkání změřili a odmagnetovali. Prý byly značně zmagnetované, vše zdarma. Nyní už zase dělají stabilně svých normálních +5s denně. Takže to vypadá že B-42 OC moc odolné proti zmagnetování nejsou, vůbec si neuvědomuji jak se to mohlo stát.
  3. minex

    Fortis a přesnost

    Zdravím, nevíte někdo jestli jsou B-42 OC odolné proti zmagnetování? Mám je asi 3 měsíce a dělaly stabilně +5s a najednou skokově dělají -1s denně, tak mě napadlo že by to mohlo být zmagnetováním. Děkuji.
  4. minex

    Fortis B-42 OC

    Zdravím všechny Mán jen otázku, jsou tyto B-42 OC hodinky antimagnetické?. Jde mi o to zda je možné že by se po styku s magnetem začaly zpomalovat. Děkuji.
  5. minex

    Fortis a přesnost

    Zdravím mám B42 OC s kalibrem ETA 2836-2, asi měsíc a dělají standardně cca +5s denně ale nemůžu přijít na polohu při odkládání na noc, při které by se nejvíce zpožďovaly. Nemáte někdo prosím vyzkoušenou polohu na odkládání pro maximální zpomalení. Zatím se mi zdá že je to poloha na "devítce". Děkuji.
  6. Zdravím Dnes jsem získal tyto primky, je v nich kalibrt 52.1 s tříramenou setrvačkou bez vyvažovacích šroubků. Předpokládám tedy že jsou vyrobeny až v druhé polovině období 1958-71.
  7. Ahoj potřeboval bych poradit, získal jsem tyto hodinky a mají posunuté mezikruží s minutama, je to na fotce vidět. Když vyndám strojek tak kroužek s minutama zůstane v pouzdře, mě se zdá že je pod sklíčkem a je pro posunutí nitné sklíčko vyndat. Nebo to lze i jinak?? Dík.
  8. Zdravím Mám možná hloupý dotaz ale všiml jsem si že tady leckdo prodává kožený řemínek bez spony, myslím tím normální sponu, zajímalo by mě jak se ta spona do toho řemínku dostane, mě se zdá že to snad ani nejde, protože ten rámeček je vcelku. Dík za odpověď.
  9. Ahoj chtěl bych se zeptat, mám kalibr 68.4 ale u seřizování chodu mám ještě stupnici + a -, tady na obrázcích ta stupnice není. Dalo by se z toho usoudit z jakého jsou roku?? Dík
  10. No jo asi jdou 6x za vteřinu ale stejně se pořád nemůžu dopočítat. Jinak maximální spokojenost, za ty peníze.
  11. Mám tomu rozumět tak že jdou 6x za vteřinu?? Asi je to možné, asi nedovedu tak rychle počítat, já si dokonce dlouho myslel že jdou 4x za vteřinu a to už mi vůbec hlava nebrala. Dík za odpověď.
  12. Mě se tedy taky moc nelíbí, nějak se v nich ztrácí ručičky. Mám jeden možná hloupí dotaz, mám Orient Blue Mako, dle dokumentace mají 21600 půlkmitů za hodinu což je 6 půlkmitů za vteřinu ale mě se zdá že vteřinovka jde 3x za vteřinu. Je možné že je tam ještě nějaký převod??? dík. Jinak je mám přesně měsíc a ještě jsem je neseřizoval, teď mají +3v. Naučil jsem se je držet pomocí polohy přes noc.
  13. Tak jsem konečně našel polohu ve které se moje orient mako lehce předcházejí a je to nastojato ale vzhůru nohama tzn. 12 dolu. jinak dělají pořád cca -1s deně.
  14. To porovnání ETA a ORIENT je super, zdá se mi ale že snad u Orintek je tam nějaký třecí převod nrbo co, to první kolečko u závaží namá žádné zuby. Jinak jsem kdesi na netu opravdu našel zmínku že Orient 469 má oboustranný nátah. Dík.
×
×
  • Vytvořit...