Kuřecí rolky zapečené s mozzarellou
O víkendu jsem koukal na MasterChefa, kde borci a borky připravovali kuřecí kapsy. Což mě navedlo na myšlenku prubnout podobný recept, jen místo kapsy jsem se vydal cestou rolky.
Bohužel němec zaúřadoval a já si vzpoměl, že bych to pro vás mohl cvaknout, až když jsem měl rolky hotové. Takže dneska cca půlka postupu a suroviny jen textově, a zbytek taky trochu zjednodušeně (mam ty recepty moc dlouhý).
Ingredience:
- kuřecí prsa bez kůže (na 6 rolek 3 prsa)
- 1x mozzarella
- 6 plátků šunky
- baby špenát
- ricotta
- sušená rajčata naložená v oleji
- brambory + koření dle chuti
- 2 větší rajčata
- pažitka
- bílý jogurt
Prsa podélně rozřízneme, obě půlky osolíme/opepříme a vopatrně rozklepeme plochou částí paličky přes mikroténový sáček. Na plátky namažeme tenkou vrstvu sýra ricotta, na to poklademe lístky baby špenátu a kousky sušených rajčat. Na prkno položíme plátek šunky, na to maso s náplní a vše společně zarolujeme. Nakonec stáhneme provázkem, jak po obvodu, tak na krajích, aby náplň neměla roupy vopustit domeček.
V pekáči, nebo v mém případě zapékací pánvi, rozpálíme olej a rolky zprudka ze všech stran opečem na barvu. Trvá to 2-3min z každé strany. Další cesta je směr trouba. Maso podlejeme deci vody. Trouba předehrátá na 180st. Doba 40-45min. Odsud už byla mozkovna v provozu, takže to máme včetně obrazové dokumentace.
No takhle, v provozu... jak se to vezme. Schvalně, co je na téhle fotce blbě?
Nevadí, naštěstí mi to došlo včas. Po tý cca třičtvrtěhodině saunování rolky vyndáme, zbavíme provázku, slijeme výpek (co neděláme? no? rozhodně nevyléváme!), vrátime rolky do pekáče, na každou plátek mozzarelly a šup s tim zpět - žádný čas, prostě až se sejra trochu rozteče.
Jako přílohu 1 jsem dělal pečené brambory. Nejdřív jsem je krátce povařil, jen do poloměka. Prohodil jsem je s trochou oliváče, kořením a solí a poslal je na plech. Maso se mezitim dodělalo, troubu jsem nechal na 180st. Zapnul jsem gril a brambory pekl cca 30-40min.
Příloha 2 je jednoduchý salát. Baby špenát a dvě rajčata nasekáme na hodně jemno. Přidáme pažitku a lžíci jogurtu. Sůl/pepř. Basta.
Nakonec doladíme omáčku. Což vlastně spočívá jen v zredukování výpeku na cca 1/3 původního objemu a zjemnění lžící másla. Rozhodně nesolit, už tak bude omáčka dost výrazná a chuť silná, jak nohavotkulečníku (slovy klasika ZP).
Hotofson.
Bon apetit
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now