Přejít na obsah

Mám debilní ruku...


petr_cha

  

109 hlasů

  1. 1. Nejčastěji nosím hodinky na ... ?

    • Nosím všechny druhy tahů a pásků a nemám problém..
      31
    • Nejčastěji nosím kůži..
      22
    • Nejčastěji nosím ocel..
      45
    • Nejčastěji nosím gumu..
      5
    • Nejčastěji nosím NATO..
      6

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Má debilní ruku?. Často se tu řeší hodinky, tvar pouzder, dýlky všech možných částí hodinek, ale ruka se většinou odbývá odkazem na tvar lovečák verus kulatý buclík, s tím že to je v pohodě? ale já mám prostě debilní ruku? co jsem na foru, tak jsem vyzkoušel 22 hodinek? jak na kůži, tak oceli, gumě, nebo NATO? měl jsem hodinky 37 mm v průměru, měl jsem hodinky 44 mm v průměru? a vždycky tam prostě něco bylo? nejsem hypochondr (určitě ne :-) ), ale není to prostě jednoduché najít tu ideální kombinaci, vždycky je něco špatně..

 

-          když mám malé hodinky, tak to vypadá tak nějak divně při mých 195 cm a dlouhých rukách..

 

-          když mám velké hodinky, tak to vypadá tak nějak divně, protože mám ruku jen 17 cm..

 

-          když mám hodinky na kůži, tak potřebuju docela širokou, ideálně skoro 24 mm u pouzdra, aby mi neklouzaly po ruce nahoru a dolu, a to není častý rozměr..

 

-          když mám hodinky na gumě, tak je většinou strašně dlouhá, a za dvanáctkou pak vykukuje ocásek...

 

-          když mám hodinky na oceli, tak je to u větších hodinek většinou docela tíha, což spolu s váhou hodinek není pro moje celodenního sezení u počítače ideál?

 

-          když mám hodinky na NATO, tak musím dost utahovat, aby opět hodinky neputovaly po ruce nahoru a dolu..

 

-          většina hodinek se mi na ruce přetáčí a utíká za dvanáctkou dozadu..

 

-          často mám problém u hodináře vysvětlit, že opravdu chci odebrat dva-tři dílky vepředu a žádný vzadu a že opravdu pak mám sponu zespodu na středu, že ne každý je holt symetrický?

 

-          když mám menší hodinky a chci je více natěsno, aby necestovaly, pak se dostávám do situace, kdy skoro neprostrčím ruku skrze tah s překlápěcí sponou přes klouby a palec..

 

-         už jsem došel i tak daleko, že některé hodinky nosím na levé ruce a některé na pravé, už mi to ani nepříjde.. na uštěpačné poznámky o vyvinutější pravé ruce jsem zvyklý.. :-)

 

 

Neříkejte, že jsem v tom sám.. prostě hodinkově zatracený.. já si ty hodinky snad přilípnu izolepou :-) přihodil jsem i anketu..

 

Kůži považuju za asi nejpohodlnější, ale je mi vždycky líto se do ní potit? NATO jsem si vyzkoušel, bylo dobré, ale nic k čemu bych se musel nějak zvlášť vracet? zůstává mi ocel a guma? jedny parádní hodinky na běžné nošení v rozumné váze a s výraznější zúžením ocelového tahu, který by asi nejlépe bránil nechtěnému cestování na ruce? a na blbnutí o víkendu a v létě druhé hodinky na gumě.. která může být i trochu na volno, neměla by být moc dlouhá a akorát měkká.. obojí v pohodě do vody.. prostě dvojice hodinek, které bych pak ani nemusel přezouvat.. to je asi moje vysněná kombinace :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja su taky vecne nespokojenej... Tah nekdy moc tezkej a neprijemnej, kuzi v lete, kdyz se mi poti ruka moc nemsuim, guma se mi na hodinakch obecne nelibi... Takze to hodne resim natem, no... Ale takovy bondovky zas zasadne jen na tahu, ale tam je jako ze sametu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PETR_CHA: A ty krasny nove porizeny GS jsi uz na ruce vyladil?

No... Spona nema regulaci, takze se musis spolehnout jen na puldilek... a asi neprekvapi, ze zrovna ja mam ruku presne mezi, takze je mam nakonec docela natesno... na coz jsem si ale prekvapive rychle zvyknul diky rozumne vaze.. ale pak je to zrovna ještě ten pripad, kdy mam problém prostrčit ruku dovnitr tim hodne zkracenym tahem, coz mi prijde asi nejkomictejsi a nejlepe dokreslujici moje patalie... Dobre se mi nosi, ale nemuzu se do nich dostat... :-)

 

post-15480-1490115697,69.jpg

post-15480-1490115704,5.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me sedi skoro vsechno, nevim proc ale...

Kuzi a nato nenosim z duvodu prakticnosti.

Bohuzel Ti neporadim :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to podobně, ideál je pro mě DJ - pohodlná velikost, muší váha, velké rozpětí microregulace.

 

Zkoušel jsi třeba glidelock? Nebo tu sponu s pružinkama od Tudor?

Rolexky s glidelockem mam asi aktualne jako metu... Jedne hezky mensi rolexky v oceli na paradu a jedny vetsi seika na gume do vody... A jsem spokojený.. snad :-) ted mam kombinaci menších GS a k tomu Sumo..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Haha :-) S velikostí jsem to cítil podobně - nech se vyfotit a zkus se na sebe podívat jinýma očima - takhle jsem zjistil, že mi Orient Symphony byly moc velké a SARBy jsou ideální. Hodinky mi za 12kou utíkaly vždycky, kůží jsem vyzkoušel několik a NIKDY, opravdu NIKDY jsem nenarazil na řemen, u kterého bych nepotřeboval dírku přesně mezi.. Jsou mi buď velké tak, že se hodinky otáčí nebo zastavují krevní oběh. Kdyby byly nějaké spony s mikroregulací v 16mm šířce, asi bych je vyzkoušel - obávám se ale, že by mi nestačila ani mikroregulace, určitě bych potřeboval zase dírku mezi :-)

 

A odebírání dílků tahu jen z jedné strany taky znám moc dobře :-) Nosím v podstatě jen tah. Na to, že mi hodinky leží na výstupku ruky nad kloubem, už jsem si zvykl :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to o zvyku na ty hodinky obecně? Možná je to blbej dotaz. Jak dlouho nosíš hodinky? Já jsem na ně třeba zvyklej od mala (1. třída), nosím je volnější, tah, kůži, nylon, plast, nemám rád gumu, taky od mala. Je pravda, že občas třeba při pocení jsou mi taky nepříjemný, nebo spíš je víc vnímám, ale jinak tím, jak jsem na ně zvyklej dlouho mi nevadí, že trochu cestujou nebo se pootáčí, samozřejmě nijak dramaticky, ale na to může mít každej jinej pohled.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, taky s tím furt bojuju. Zrovna teď u kůže na DA44. Jednou mi přijde, že lepší je to na těsno a už už si zvykám, tak se mi zdá, že lepší to přece jen bude volněj a jak hodinky někdy cestujou, nahoru, dolu, atd. atd. Škoda mluvit. Myslím, že to asi moc řeším, ale holt už to tak mám.

Jednou to cpu k zápěstí jednou nad kůstku, no nekonečnej příběh. Teď jsem hodil Damaska na nato a jsem spokojenej, ale už jsem taky zkoušel volněj/napevno. Ono aby toho nebylo málo, tak se ještě v průběhu dne průměr ruky mírně mění. Dřív jsem všechno nosil navolno a byl jsem v klidu, ale v poslední době mi to nějak vadí a tlačím hodinky čím dál tím výš a utahuju čím dál tím víc. :D tak asi tak.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ruka cca stejně tak, možná ještě o pár mm menší. Jsem tahovej a zatim jsem měl docela kliku v tom, že cokoliv jsem koupil jsem byl schopen na ruku nakonec jakštakš nastavit. Včetně Moonů bez mikroregulace. Nejvíc jsem se nakonec asi pral s GMTc, kde jsem ubíral dílky a posouval mikro, pak zas přidával dílky a ubíral mikro, atd. atd. Nicméně naprosto chápu frustraci.

 

Co je paradoxně horší, jsou řemeny/gumy. Cokoliv koupím na blind je většinou dlouhé ; viz. jak píšes konec řemenu kouká na druhé straně ruky na 12. hodinu. Buď se s tim smířim, dodělam dírku a nosim, anebo častěji už se rovnou obracím na místní kožaře. Teď mi zrovna janko šije na Speedy Reduced, myslim délku 110/70.

 

Co mě ale sejří nejvíc v kontextu mé aktuální chronomysli, že ruka je spíš vysočina než lovečák a proto třeba kamarádovi jen s o málo větší rukou, ale lovečákem, vizuálně sednou hodinky ala Panerai o řád lépe.

 

Je to boj holt!

 

Každopádně k GS gratulace a víš jak... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...