Přejít na obsah

TAG HEUER 2000 AQUARACER


HB63

Doporučené příspěvky

Protože historii TAG HEUER přehledně popsal Kalifx, pouze dodám,že řada 2000 se objevila na trhu v r. 1982.
Představovaná modernizovaná verze byla poprvé představena veřejnosti v r.2003 a hlavním rozdílem oproti předchozímu modelu je zvýšení vodotěsnosti na hodnotu 300m.
AQUARACER jsou sportovní hodinky vhodné pro potápění s přístrojem a jedná se o vůbec nejlevnější model
mechanických hodinek v současné nabídce firmy.
Balení odpovídá věhlasu výrobce.V papírové krabici je umístěna kazeta v jejíchž útrobách trůní na obligátním polštářku předmět našeho bádání.Jako příslušenství je zde rovněž pouzdro s umělé kůže a uvnitř jsou uloženy návody k použití včetně češtiny a karta dvouleté mezinárodní záruky.
post-3565-1223702230.jpg


Pouzdro hodinek je vyrobeno z oceli a povrch je opracován kartáčováním.
Korunka na pozici 3 je válcového tvaru o průměru 6mm a je opatřena dvanácti zářezy rovnoběžnými s osou.
Hrany zářezů jsou dostatečně ostré,aby nedocházelo ke klouzání prstů při manipulaci.Zdobí ji značka výrobce a je samozřejmě šroubovací.Jednotlivé polohy pro manipulaci jsou klasika.1.nátah,2.rychlé překlopení data,
3.seřízení času , hacking.
Jednostranně otočná luneta je dvanáctihranná mírně zaoblená,boční strany jsou leštěné.Kroužek lunety je modrý s přehledně vyznačenými indexy a široký 5mm.Tradiční luminiscenční bod na dvanáctce.Aretovaných poloh je 120.Otáčení lunety jde dost ztuha což je jenom dobře-nikdo nechce aby došlo k nechtěnému posunu.
Sklíčko je safírové a o chloupek přesahuje horní okraj lunety.Je trochu škoda,že sklo není zaoblené ve stejném poloměru jako luneta,ale výrobce chtěl dosáhnout co nejmenší celkové výšky hodinek a proto je ploché.Navíc výroba plochého sklíčka bude lacinější.Průměr skla je 30mm.
Číselník má stejný průměr 30mm a je temně modrý.Hodinové indexy jsou kulaté kromě poloh 3,6,9 kde jsou indexy lichoběžníkové a na 12 kde je lichoběžník dvojitý.Všechny jsou vyplněny luminiscenční barvou.Datumovka a pozici 3 má bílý věnec s černými čísly.Toto provedení se nesetkává s nadšením některých lidí,ale je nelépe čitelné a o to jde především.
Hodinová a minutová ručka mají jednoduchý tvar,leštěné okraje a výplň s luminiscenční barvy.Vteřinovka je leštěná,v poslední čtvrtině lakovaná červenou barvou,šípovité zakončení má výplň s luminiscenční barvou.
Vše je přehledné a dobře čitelné.Jedinou výhradu mám k čitelnosti za snížené viditelnosti kdy svítivost by mohla být o něco delší.
Popisy na číselníku včetně znaku výrobce jsou vyvedeny bílou barvou,jsou umírněné a v optimální velikosti.

post-3565-1223702285.jpg
Dýnko hodinek je šroubovací a je opatřeno šesti symetricky umístěnými zámky určenými pro čelisti otvíráku.
Uprostřed dna je umístěn reliéf potápěčské helmy.Po obvodu jsou vyznačeny údaje o vodotěsnosti,druhu sklíčka, kód modelu,znak výrobce atd.

post-3565-1223702314.jpg
Rozteč nožiček pro uchycení tahu je 20mm a v základním provedení jsou zde uchyceny masivní koncové články nerezového náramku a na ně přímo navazuje tah samotný.A rovnou musím říci,že se podle mého názoru jedná o nejslabší část hodinek.Náramek má v místě připojení k plášti 20mm a postupně se zužuje na 17mm u spony.Tloušťka článků je 3,2mm a jsou ve třech řadách.Vnější řady jsou kartáčované,prostřední je leštěná.Celkově působí tah subtilním dojmem a myslím,že by mohl být o něco mohutnější.Potápky obecně by měly mít mohutné náramky.
A teď se dostáváme k překlápěcí sponě,která umožňuje rychlé prodloužení přes potápěčský neopren,svoji funkci plní sice bezchybně,ale je pouze plechová.Na vyšších modelech dává firma spony masivní,a proto zamrzí,když zrovna tady se nekoná.

post-3565-1223702333.jpg

Celkové provedení hodinek ovšem hodnotím jako velmi dobré a moje výhrady jsou spíše v rovině osobních preferencí.Mezi ně patří i to že se mi líbí modré verze hodinek.Modré provedení obecně působí chladným dojmem což v tomto případě ještě zvětšuje chlad,který vyzařuje náramek.Toto hodnocení je ovšem dost tvrdé a spousta věcí se dá napravit.
A protože pořádné hodinky vyžadují ?pořádnej? řemen,tak jsem si musel taky jeden opatřit.

Jak asi tušíte, nakoupil jsem u KUBSONa .V létě jsem při občerstvování pozoroval mladíka,lépe řečeno to co měl na ruce,a byl to FORTIS chrono,asi limitka-modrý číselník ,modrá luneta,červené ručičky chronosčítačů a modrý řemen s červeným prošitím.Ta kombinace vypadala vážně ďábelsky. Takže to byla moje inspirace.
Řemen vyrobila firma DI-MODELL a jedná se žraloka v tmavomodré.Jednoduché prošití je v barvě řemenu,nerezová leštěná přezka je střídmého vzhledu,ozdobena firemní značkou a svojí funkci plní bezchybně.Údaje vytlačené na rubu jsou umírněné a svědčí o tom že výrobce nemá potřebu se předvádět.Velká pochvala.Na řemínku je skvělá vychytávka v podobě firemní speciality?LOOP ARCHOR?,která spočívá v uchycení druhého poutka na provlečení volného konce řemínku na jakési ?vodítko?,aby pořád neutíkalo kam nemá.Setkal jsem se s tím poprvé a nemá to chybu.Řemen je v místě připojení široký 20mm a zužuje se na 18mm u přezky.
Že kombinace tohoto řemenu a hodinek bude fungovat jsem kupodivu vůbec nepochyboval.
A ono to vyšlo!Kombinace temně modrého číselníku,o něco světlejšího kroužku lunety a zase o chloupek světlejšího řemínku je vážně povedená,škoda,že na snímcích tak nevynikne.

post-3565-1223702385.jpg

Celkový vzhled hodinek se vylepšil naprosto neuvěřitelným způsobem a výše zmiňovaný chlad byl pryč.
post-3565-1223702396.jpg
Porovnání řemen-tah
post-3565-1223702967.jpg

Hodinky jsou pohodlné,přehledné a použitelné k mnoha příležitostem(i na moje ručičky-hůlčičky obvod zápěstí 17,5 cm).
Pro někoho kdo hledá kvalitu a věhlas výrobce se mohou stát číslem jedna při výběru časomíry pro každodenní použití.Překážkou může být hlavně vzhled a primární určení-sportovní hodinky-čistokrevné potápky.Pro toho kdo preferuje sportonější oblečení mohou být dobrou volbou.
Vzhledem k tomu že výšku pouzdra se podařilo stlačit pod 12mm by bylo možno je vzít i k obleku.
Tady může být na závadu modrá barva a primární určení,přece jenom se jedná o potápky.Nabízí se srovnání
s OMEGA Seemaster?James Bond?.Upřímě řečeno s těmi se TAG Heuer Aquaracer rovnat nemůže,protože bondovky jsou zcela někde jinde,samozřejmě výše. K dispozici je i verze v černé a ta bude jistě použitelná pro více situací.Já jsem si vybral modrou.protože většina toho co vlastním má modré číselníky,lunety atd.
Navíc komu nevyhovuje automat(a ještě ušetří nějakou korunu) si může pořídit verzi quartz,která se pozná na první pohled podle barevného znaku výrobce na číselníku.
Přesnost chodu je při celodenním nošení (ve dne,v noci) +4-6 s/24hod,pokud je odkládám +5-7 s/24hod
To pokládám za vyhovující přesnost.
Zmíním ještě,že hodinky poměrně hlasitě tikají což může souviset s celkem tenkým pouzdrem-zjevně úmysl výrobce o co nejnižší hmotnost a rozměry.
Hodinky se nacházejí v cenové kategorii 20 ? 30 tisíc korun a určitě tu nejsou sami.
Jako více či méně přímou konkurenci bych uvedl několik konkrétních kousků:
ORIS řady Diver a Sport
FORTIS B-42 Marinemaster
HAMILTON Khaki Navy Frogman
LONGINES Hydro Conquest

některá TTD: průměr hodinek 41mm
délka přes nožičky 48,3mm
šířka přes korunku 46,5mm
výška 11,7mm
váha : kompletní tah 151g
zkrácený tah (17,5cm) 141g
na řemenu 84g
použitý kalibr: TAG HEUER CALIBER 5 (ETA 2824-2)
vodotěsnost : 300 m
Ještě zbývá konečné hodnocení.Protože jsem vlastníkem těchto hodinek neberte ho až tak vážně vzhledem k odlišným preferencím každého z nás Na mé osobní stupnici 1 ? 10 obdrží TAG HEUER AQUARACER:
S kovovým náramkem 7 bodů, s řemenem o stupínek výše za 8.

Koncové články a další smetí.

post-3565-1223702439.jpg
Na ruce ? tah.


post-3565-1223702450.jpg
Na ruce ? žralok.
post-3565-1223702462.jpg

Na úplný závěr děkuji za téměř jakékoli názory na výše uvedené a vítám i případné doplňující dotazy.pokusím se je v rozumném časovém období zodpovědět(pokud bude mít někdo vůbec zájem).HB63.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výborná recenze, díky! O těchto hodinkách jsem uvažoval. Nakonec jsem sice koupil Seamastery, ale špatný pocit jsem z Aquaracerů rozhodně neměl.

Měl bych jednu prosbu ke všem recenzentům do budoucna. Bylo by moc fajn klíčová slova v té které části recenze podpořit boldováním ;) . Zjednoduší se orientace a také později se dá v textu snadněji hledat. Ale je to jen můj návrh...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyto hodinky jsem měl nedávno několik minut na ruce a byl jsem nemile překvapen hlavně provedením tahu. Říkal jsem si, že nemůžou být pravé. Měl jsem z nich podobný pocit jako z hodinek nabízených mi v Římě neodbytným černochem na ulici. I když tam se jednalo o Rolex.

Důrazně doporučuji si je před koupí vyzkoušet.

Jedná se pouze o subjektivní pocit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budeš chtít, dám tvoji recenzi na hlavní stránku

Tvá nabídka uveřejnit můj výtvor na první stranu je jednou z nejvetších pochval,jaké se mi mohlo dostat a děkuji za ni.Rovnou řeknu ne.Důvodů proč odmítám je více.Tím největším bude zkutečnost,že celkem běžný popis věci patří tam kde je jeho místo a to je mezi recenzemi.Druhým zásadním důvodem je odmítnutí kalifxe,jeho příspěvek hodnotím výše,i když jsem mu ho přímo nepochválil,takže tak činím se zpožděním nyní-dobrá práce.Odmítám i přesto,že na titulní straně není ani jeden příspěvek o firmě Heuer/TAG Heuer což je škoda a tato v oboru nepřehlédnutelná značka si to nezaslouží.Dovolím si něco navrhnout.Vzhledem k tomu,že recenze kalifxe obsahuje popis historie firmy a představení vintage hodinek zatímco ta moje představuje hodinky současné,tak vhodné spojení našich výtvorů by představovalo něco co by už hlavní stránku uneslo.Je to docela opovážlivý návrh,ale spojení dvou částečně souvisejících příspěvků by mohlo dát něco lepšího a s větší informační hodnotou.Samozřejmostí je vyjádření kalifxe a jeho souhlas nebo nesouhlas.Pokud řekne ano jdu do toho taky.Všem ostatním děkuji za příznivé přijetí mého výtvoru a pokusím se zase něco spáchat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paradne hodinky, paradna recenzia gratulacia.

 

Osobne aquaracery hodnotim ako designovo a uzitkovo najvacsiu konkurenciu Seamasterov. Myslim ze su to jeny z mala podarenych novodobych diversiek ktore by nikoho nekopirovali neboli preplacane blbostami ako je heliak alebo priehlad alebo neposobili na ruke ako zavazie. Oproti semasterom je tam sice o cosi menej luxusny stroj a tiez tam asi nie je antimagneticka vlozka ale oboje je bohato vyvazene lepsou cenou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvá nabídka uveřejnit můj výtvor na první stranu je jednou z nejvetších pochval,jaké se mi mohlo dostat a děkuji za ni.Rovnou řeknu ne.Důvodů proč odmítám je více.Tím největším bude zkutečnost,že celkem běžný popis věci patří tam kde je jeho místo a to je mezi recenzemi.Druhým zásadním důvodem je odmítnutí kalifxe,jeho příspěvek hodnotím výše,i když jsem mu ho přímo nepochválil,takže tak činím se zpožděním nyní-dobrá práce.Odmítám i přesto,že na titulní straně není ani jeden příspěvek o firmě Heuer/TAG Heuer což je škoda a tato v oboru nepřehlédnutelná značka si to nezaslouží.Dovolím si něco navrhnout.Vzhledem k tomu,že recenze kalifxe obsahuje popis historie firmy a představení vintage hodinek zatímco ta moje představuje hodinky současné,tak vhodné spojení našich výtvorů by představovalo něco co by už hlavní stránku uneslo.Je to docela opovážlivý návrh,ale spojení dvou částečně souvisejících příspěvků by mohlo dát něco lepšího a s větší informační hodnotou.Samozřejmostí je vyjádření kalifxe a jeho souhlas nebo nesouhlas.Pokud řekne ano jdu do toho taky.Všem ostatním děkuji za příznivé přijetí mého výtvoru a pokusím se zase něco spáchat.

 

No a právě proto jsem nakonec opravil překlepy a chyby (snad všechny) a napsal Safimu, že pokud chce, tak recenzi může dát na úvodní stranu Chronomagu. A taky doufám, že to přesvědčí další členy fóra k psaní recenzí. Osobní postřehy jsou k nezaplacení. Pokud seženu dost zajímavostí a přijdu na to, jak napsat recenzi na tyto hodinky nějak zajímavě nebo netradičně, pustím se do obsáhlejší recenze na Steelfishe...

Upraveno uživatelem Kalifx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...