Přejít na obsah

Fejk pred kupou originalu?


TomAnt

Fejk pred kupou originalu?  

122 hlasů

  1. 1. Bolo by podla vas OK kupit fejk hodinky pred kupou samotneho originalu? (nieco ako hodinkovy shareware)

    • Ano
      7
    • Ano, ale nie som s tym uplne happy
      4
    • Ano, za predpokladu znicenia fejkov hned po kupe originalu
      7
    • Nie
      104

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ano, ale tady se bere extenzivní definice, tedy fejk je podle ní i Kaipan :) Takže debata vtipkovala/skákala v rámci té extenzivní definice, zde zhusta prosazované... Já s ní nesouhlasím... Pro mě Kaipan ani hodinky Mark Military fejkem nejsou :)

 

A duše je věc strašně zvláštní.. někdo jí někde vidí, někdo ne :) Proto se asi stále tak pěkně prodávají dekorativní repliky mečů a lidi si nekupují na stěnu meče "pravé" .)

Ano, to souhlasím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 192
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Odpověď č.1

Ano - neřeším, ať si tahá každej co chce, k bleitlingům si pořídí asedas a nevím co dál, je mi to fuk, pokud to tady nebude zasírat prostor

Odpověď č. 2

Ano, ale nie som s tym uplne happy - totální magořina, proč si budu kuwa pro svoji potěchu kupovat něco, z čeho nejsem happy :suicide_anim:

Odpověď č.3

Ano, za predpokladu znicenia fejkov hned po kupe originalu - totální magořina. Pokud se budu chtít plácnout přes kapsu, vezmu si sváteční roucho, vyrazím do města si svoje OP, Rolex (dosaď si co chceš) prohlídnout, vyzkouším, zavzdychám, odejdu, vrátím se tam nebo pojedu jinam, prostě se tak dlouho zmítám v tom, co je nejkrásnější, a to je fáze výběru, až nastane den D. den rozhodnutí. Nad fejkama na pařátě se rozhodně ukájet nebudu a nebude to pro mě impuls pro nákup drahých originálů. Ty se mně spíš nošením fejků dřív zhnusej.

Odpověď č.4.

Nie na jakékoli hodinky, na které jsem si myslel, jsem měl možnost si sáhnout, prohlídnout atd. Např. zdejší studnice je skoro nevyčerpatelná.

 

Bolo by podla vas OK kupit fejk hodinky pred kupou samotneho originalu? (nieco ako hodinkovy shareware takhle znělo zadání ankety, tak nemelu vo mečích, autech a jiných věcech, kde se stejně h...o rozštípne, jen se to tady zase poštěká a výsledek se rozplizne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe říkam jednoznačně NE.

 

Když jsem si kupoval před cca rokem hodinky, nakonec jsem si vybral dražší model (viz podpis). Na malinkou chvilku jsem také zauvažoval o koupi fejku na zkoušku. Ale co vyzkouším? NIC. Prostě jen fejk, který se rozhodně jako pravé hodinky chovat nebude.

 

Takže NE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tome nevim jestli ti pomuzu dat podnetnou myslenku, ale minimalne je to osobni zkusenost..

 

Mel jsem nejake inspirace - Rotary Chronospeed (Breitling Navitimer), Marina Militare (Panerai) a zaver z techto zkousek je stejny, ac jsem mel inspirace a pozdeji i originaly, tak inspirace jsem koupil v domneni, ze mi pomuzou si najit cestu a duvody k originalum, ale nestalo se tak a rekl bych, ze globalne to tak vubec nefunguje z nekolika duvodu - at uz inspirace ci fejk maji spoustu rozdilu ci nedokonalosti oproti originalum, je to cesta spousty kompromisu, ktera te naopak spise odradi od nakupu, nez aby te k nemu presvedcila, fejk ci inspirace nebude tak kvalitni jako originalni model a tudiz ty nedodelky (nebudes-li znat original) v tobe zpusoby pochybnosti a nastvani namisto nadseni.. Me vzdycky presvedcila konfrontace s originalem, inspirace mi k nakupu nepomohly, spise naopak jej odsunuly do postrani..

 

Pokud vahas nad nekterymi hodinkami, je nejjednodussi a nejprimejsi cesta, potkat nekoho z chronomagu a pri pokecu u kafe ci piva si hodinky vyzkouset a podivat se na ne, pripadne se o nich neco dozvedet, nebo navstivit prodejce a vyzkouset je v obchode a uzit si, jak se ti nekdo s vetsimi ci mensimi znalostmi venuje - to jsou veci, ktere ti pomuzou vybrat to co hledas a nebo te donuti hledat neco jineho kdyz v realu nepusobi tak jak sis myslel..

 

Co se tyce fejku, existuje asi vice kategorii, nektere jsem videl, jine znam jen z legend.. Repliky na stancich na oblibenych dovolenkovych destinaci v cene desitek ? te spis naserou a rozhodne ti ani v nejmensim nepomuzou v rozhodnuti zdali mas jit do originalu a pokud je uvidi temer kdokoliv i komu jsou hosinky uplne volny, rekne si, ze jsi fake-frajer a udela si o tobe obrazek, nejakej.. Pak budou fejky v cene Seiko 5 az Seiko Samurai, ktere ti taky moc nepomuzou, sice na nich bude mozna i funkcni chronograf, ale material ci zpracovani detailu te necha na pochybach jestli by original vubec stal za to, lidi, kteri hodinkam neholduji te budou mit za boha co ma Rolexky (pokud budou vedet co to je) a lidi na chronomagu nebo ti, kteri uz si kvalitni hodinky v radu desitek tisic nekdy koupili budou vedet ktera bije a spis se pousmeji nebo ti hodinky v legraci pochvali a budou se bavit odpovedi na pochvalu at uz bude jakakoliv.. No a potom ty legendy, repliky v cene 10-20.000 ktere by mely byt zpracovanim na vysoke urovni a mozna budou pusobit i na znalejsi lidi jako original, nikdy vsak pro tebe nezamaskuji svuj puvod a i kdyz oklames okoli, sebe tim nikdy neoklames a bud budes spokojenej jak jsi nad tim vyhral a nebo te budou stvat vyhozeny penize, protoze koupit si fejk za 15 litru od hodinek co stoji na krame 70 (na chronomagu treba 40) ma jedinou vlastnost, od vlastneni originalu te pouze posune dal, protoze namisto nakupu "dobryho cool" fejku a jednoho jako bonus jsi se mohl skoro dostat k originalu, kterej bude mit koule a za kterej se nemusis stydet..

 

Co se tyce inspiraci, je to o pocitech kazdeho, spousta lidi bude mit spoustu nazoru a chapu pokud si nekdo koupi inspirovany model o kterem vi ze si jej nikdy nekoupi (asi), protoze je pro nej zbytecnost davat za hodinky spoustu penez.. no a taky je to o vyvoji jak psal Kamil, spousta z nas si drive hodinky vice ci mene inspirovane byla ochotna koupit a nosit, ale u vetsiny lidi co zde znam to slo cestou cim dele na chronomagu, tim mensi tolerance k inspiraci, neni to jenom poza, ale osobni poznani a touha mit neco extra, coz napriklad treba Steinhart Ocean 1 Comex neni (alespon pro me) :)

 

---

 

V ankete ti nehlasuju, je postavena celkem spatne a jeji vypovidajici hodnota je prakticky nulova, tak snad ti pomuze alespon osobni pohled na vec..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz dlouho jsem chtel pomilovat nejakou peknou indianku, ale zadnou neznam a do Ameriky se mi kvuli tomu letet nechce. Letenka je draha a dolar nam nejak posiluje.

Tak jsem dnes sbalil v Praze na nadrazi holku podobnou sve vysnene Pocahontas. Take byla opalena a mela krasne dlouhe cerne vlasy.

Bylo to s ni celkem fajn. Hlavne ty penize, ktere jsem usetril na letence, me tesi.

Jo a jmenovala se Dezo Demeter.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spiderer dik, rozhodne zaujimave citanie. Lepsie ako hlasovanie v ankete.

Anketu som zbuchaval dost narychlo, vyplynula z jednej viachodinovej diskusie :) Uznavam ze je asi menej kvalitna a odpovede mohli byt postavene trosku lepsie. Ked sa na to spatne pozriem, odpoved cislo 2 som mohol asi uplne vynechat, alebo preformulovat.

 

V kazdom pripade, kedze neocakavam uz nejake extremne prirastky alebo rozdiely v rozlozeni "sil", osobne som konkretne na Chronomagu ocakaval drvivejsie vitazstvo odpovede Nie. Sameho ma to prekvapilo ze to nebolo drvivo jednoznacne.

 

Na druhej strane, ako by asi dopadla podobna anketa polozena "beznym" ludom na ulici? Odhadom? Mame predstavu?

 

 

Este k tej analogii so shareware, zvolil som ju schvalne, nakolko ani pri shareware castokrat nie je dostupna plna funkcnost softu, pripadne su tam ine obmedzenia a shareware tiez moze od kupy realneho produktu odradit a nie prilakat. Vo svete softu je to zlozitejsie, tam je fejkom de facto vsetko co vykradne niekoho myslienku, napad a moze sa to kludne volat uplne inak. Preto som radsej zvolil analogiu shareware :)

 

P.S. Cisto teoreticky, s rovnakymi vysledkami by mala dopadnut anketa s otazkou: Pouzivali by ste pred kupou realneho softwaru jeho kopiu ako nelegalny software?

Ci nie? Mate iny pohlad na "fyzicke" veci a iny na "nehmatatelne"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tome, co se tyce analogie se SW bylo by to spis nejak takhle fake=kradeny SW, inspirace=shareware - ani jedno ti neposkytne dobry pocit vlastneni toho co chces.. Ale myslim, ze analogie se SW je celkem trefna..

 

Co se tyce beznych lidi na ulici bylo by to asi jinak a myslim, ze v drtive vetsine asi nejak takto - "koupim si fejk za par ?, nevidim duvod vyhazovat desitky tisic za neco tak zbytecneho jako jsou hosinky" a nebo "koupil bych si hodinky za rozumne penize, ale fejk nechci".. Jinak myslim, ze odpoved 3 je jeste vetsi blbost nez odpoved cislo 2 :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Viděl jsem fake Submarinerů, který jsme položili vedle originálů a nebylo nic poznat. Až po podrobném prozkoumání lupou byly trny na korunce téměř neznatelně užší než na originálu. Jenže jak známo, Rolex vyrábí Submarinery desítky let a ani každá série od Rolexu není úplně totožná. Poznali jsme to až po otevření, ve faku byla 2824. Takže normální člověk by je mohl několik let nosit a nepoznal by on ani nikdo jiný, že se nejedná o originál.

Taky jsem viděl fake Hublotů se skvělým antireflexem, funkční 7750 uvnitř, který nebyl k poznání vůbec.

 

Takže nakonec to bude jen o vlastním pocitu. Nosil bych faky, stojí mi to za to, vyrovnám se s tím? Většina z nás ne. Ale jak už jsem psal, ty druhé neodsuzuji, je to jejich věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz dlouho jsem chtel pomilovat nejakou peknou indianku, ale zadnou neznam a do Ameriky se mi kvuli tomu letet nechce. Letenka je draha a dolar nam nejak posiluje.

Tak jsem dnes sbalil v Praze na nadrazi holku podobnou sve vysnene Pocahontas. Take byla opalena a mela krasne dlouhe cerne vlasy.

Bylo to s ni celkem fajn. Hlavne ty penize, ktere jsem usetril na letence, me tesi.

Jo a jmenovala se Dezo Demeter.

No jo, ale napínavá část příběhu teprve přijde, ne? :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník SukHoi
Takže nakonec to bude jen o vlastním pocitu. Nosil bych faky, stojí mi to za to, vyrovnám se s tím? Většina z nás ne.

podtitul vlákna je "sociologický průzkum"

 

tak mně napadlo se podívat do vlákna prodej /na první stranu/

 

rolex nikdo nechce

panerai nikdo nechce

breitling nikdo nechce

GP nikdo nechce

omegu nikdo nechce

 

jsou to vesměs luxusní hodinky za velmi příznivé ceny a nikdo je nechce - divné

 

 

naproti tomu NO NAME hodinky jsou pryč za 5 minut - divné

 

 

co z toho plyne ? je tu nějaký sociopat, který by to rozklíčoval ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V doterajsom priebehu ankety 76 ludi odpovedalo NIE.

 

Otazka do plena a na vnutorne zamyslenie. Vsetci 76ti pouzivate vyhradne legalny software? V pripade ze nie, cim si to vnutorne pripadne ospravedlnujete a cim sa to lisi od nosenia fejkov? Nemusite odpovedat, ale za pripadne odpovede samozrejme vopred dakujem.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslete si co chcete, hrozně se mi líběj PAM 292, nikdo z okolí je nemá a krám na dosah taky nemám. Chtěl jsem vyzkoušet, jestli mi nebudou velký, moc placatý a já nevim co a jestli můžu bejt zamilovanej dál. No co, objednal jsem si z HK noname poskládaný podle mejch požadavků, za celkem směšnou čásku. 3 dny na ruce stačily na to, abych zjistil, že tohle je opravdu ono a noname "radiomir" jsem prodal. teď už nemusim mít obavy, že když bych náhodou splašil cca 10k$ a objednal bych si je, že byc byl kvůli něčemu zklamanej.

 

ano, toto je jediny pripad kedy by som si aj ja kupil fejk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sukhoi, a nie je ta ignorancia luxusnych hodiniek dana tym aka priblizne je zivotna uroven v byvalej CSR /gro clenov na tomto fore/..? V spolocnosti, ako takej, relativne viac ludi co si mozu spravit mesacne radost za par tisic ako tych co si mozu spravit radost za par desiatok tisic..

 

co sa tyka fejkov, aby som bol k teme, ja som si take priniesol z dovolenkovej destinacie. radost pominula pomerne rychlo, uz na hoteli som sa pytal sam seba, ci som vlastne v poriadku... /generalne som predtym o hodinkach vedel tak akurat, ze ukazuju cas a viac nic./

Vnutorny pocit bol divny..

Prisiel som domov, nejake som rozdal ako suvenir z dovolenky /prislo mi vtipne kupit v krajine kde je vsetko fejk, prave fejk, co ine, okrem koberca alebo shisha fajky.../ 2ks mi zostali, ale hanbim sa ich nosit.

Radsej nosim 'no name' quartz ktora sa mi pacia, ale na nic sa nehraju. Dnes mam vyse 20 rocne Buler Supernova, jedine svajcky kt. mam.

 

Fejkarstvo je o zlom vnutornom pocite, sebaklame... Okrem tych inych veci este...

Inych clovek oklame, ale klamat sam seba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz dlouho jsem chtel pomilovat nejakou peknou indianku, ale zadnou neznam a do Ameriky se mi kvuli tomu letet nechce. Letenka je draha a dolar nam nejak posiluje.

Tak jsem dnes sbalil v Praze na nadrazi holku podobnou sve vysnene Pocahontas. Take byla opalena a mela krasne dlouhe cerne vlasy.

Bylo to s ni celkem fajn. Hlavne ty penize, ktere jsem usetril na letence, me tesi.

Jo a jmenovala se Dezo Demeter.

 

Nevadilo ti ze mela pindoura?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano, toto je jediny pripad kedy by som si aj ja kupil fejk.

Ještě jenom abych uvedl souvislosti na pravou míru, nekupoval jsem si fake, ale homage. Aspoň já to tak beru. Fake se snaží do detailu vypadat jako originál a přihlížejícím se tak prezentovat. Homage na sobě nemá zavádějící nápisy, loga atp. Je jedno, jestli je homage poskládanej v číně, itálii, nebo německu..

Tohle za fejk osobně nepovažuju:

post-8501-1272442210.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Black Seal Ceramic, to bych rád viděl, co bys zjistil na fejkách z niklu.

Zjistíš, že například velikost 45mm u polštářkového pouzdra je naprosto v pořádku na zápěstí 17,5mm. Jsou dost nízké na to, aby se s vhodným řemenem daly nosit k obleku, a že tě nebude s..t korunka když se opřeš o stůl. Všechno ostatní je bonus, kterýho si budeš užívat až po zakoupení originálu. Stejně, osobně, než bych utratil bezmála 200k Kč, bych měl jistotu, že mi budou proporčně vyhovovat. Ikdybych je někde na srazu viděl, myslim si, že pět minut na ruce je málo na nějaké závěry.

Konec

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...