Přejít na obsah

SEIKO 5


instant

Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

eda jak se mi většina pětek nelíbí, tyhle jsou hodně pěkný...Akorát by Seiko mělo vylepšit ty náramky a spony.:/

To platí obecně pro všechny Seika? Já jsem s tahem i sponou na mých pětkách Neo Monster spokojený.. Jak zpracováním, tak pohodlností nošení..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak obecně to asi neplatí, třeba takový Grand Seika budou mít určitě náramky bezproblémový:-D. Ale u levnejch automatů a quartzek Seiko často používá náramky ze všelijak ohnutýho plechu, a ty spony bejvaj vyloženě fórový (a maj málo dírek na regulaci dýlky:)). I tady u těch pětek je vidět, že dílky tahu jsou přehnutý, přitom valná většina konkurence používá u hodinek v podobný ceně náramky z plnejch dílů, a to i značky jako Fossil, Festina apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je složité. Většina 5 Sports má plechové dílky u pouzdra, dílky tahu jsou z ohnutého silného plechu. Jenže pak jsou i výjimky jako Frankenmonstra, kde je vše z plného materiálu a dokonce dílky u pouzdra sedí líp než u Sumo či Stargate(Frankenmonster jsem měl 3ks a u všech stejné vůle,spíš nevůle).

 

lub: Paráda, mezi ostatníma pětkama mi tyhle přijdou jako z jiného světa. Pouzdro, ciferník, vše hodně vybočuje z možností pětek. Jen je škoda, že tento kus má trošku šibnutou datumovku, což je mimochodem poprvé, co něco takového u 7sX6 vidím. Potkalo mě to u Orientu, ale u Seika nikoliv(aspoň si to nepamatuju). Fotky máš výborné, musím pochválit. Necháváš si je?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

seiko 5 (klasiky o průměru 37-38mm) mají dílky a koncovky z ohnutého plechu, seiko 5 sports mají tah z plných masivních dílků stejně jako tyhle snzh, koncovky většinou z plechu. vím jen o jediných sports, které mají tah z plechu, ale nevím teď označení.

 

ggrand - dík. datumovka je ok, ostatně jako na všech seikách co mi prošly rukama. viz poslední fotka. ty předtím jsou focený, když už bylo datum v záběru, to jsem moc nevychytal..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

lub : Zrovna SNZH, stejně tak i SNZF jsou typickým příkladem tahu z neplného materiálu. Sice působí částečně jako plný materiál, ale není to nic jiného než kvalitně ohnutý kus silného plechu(viz čárečka z boku dílku) a bohužel musím říct, že je tak nějak lehčí/působí laciněji než např. na Monstrech.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...