Přejít na obsah

Hodinky pro manželku-Seiko automat nebo podobné


Doporučené příspěvky

Tak mám takový menší problém, na manželce hodinky jen hoří, ne že by je rozbíjela, ale za posledních 10 let už jsem ji kupoval asi páté, prostě smůla. Je fakt, že to nebyly žádné top hodinky, většinou šlo o quartz, ale řádově se pohybovaly v cenových relacích 2-4 tisíce korun, poslední Exit se safírem a taky už je po nich. Nicméně moje paní nejraději vzpomíná na první Seiko 5 v automatu, nevím označení, ale byl to ten klasický model s plným datumem, vlastně zmenšené pánské, viz. http://www.hodinkyego.cz//hodinky/3719-seiko-sym703-automat .Ty jí taky vydržely nejdéle a kdyby je neutopila v domnění, že jsou vodotěsné, možná by jí chodily do dnes jako mně.Bohužel jsem zjistil, že výběr tady na netu je v dámském provedení velice žalostný nebo neumím hledat a nevím, kam se podívat a i ta cena mi přijde na "obyčejné" pětky dost vysoká. Tak bych potřeboval poradit, kam se podívat a odkud objednat, nemám vůbec zkušenost s koupí ze zahraničí. Samozřejmě nemusí jít o Seika, nebráním se jiným návrhům, podmínka je automat a podobný styl, nejlépe zase s plným datumem - den v týdnu+datum. Vzhledem k tomu, že se tady většinou řeší hodinky pánské, uvítal bych i něco ve větší vodotěsnosti, třeba obdoba potápek od Seika, jestli se něco podobného pro ženy vůbec dělá. Manželka je učitelka a hodinky nestřídá, tak by mělo jít o nějaký trochu univerzální model, aby ho mohla nosit do práce i na volný čas, tj. aby se v případě "potápek" nejednalo o obrovské hodinky, které se k sukni nehodí. Samozřejmě bohatě stačí 100m, takže můj požadavek na potápky berte s rezervou. Prostě když jsem si domů přinesl Atlasy, moc se jí líbily, že by mi je hned sebrala, kdyby nebyly tak těžké a vysoké. Jo a to hlavní, cenové rozpětí. V případě Seiko 5 nebo něčeho podobného bych se rád vešel do 3000kč, pokud by bylo něco lepšího, je to pro mne zajímavé kolem 5000kč. Moc děkuji za případné návrhy,případně za návod, jak zakoupit v zahraničí. Nebráním se i koupi zde na foru, ale jsem tu krátce, tak bych musel přes SZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cha, prej 5 hodinek za 10let. Za 2 roky tady jsem vystřídal možná 4x víc :D

Ale k věci. Můj tip : Posted Image

Posted Image

SNZF23/25, 38mm, 100m WR, automat.

Edit: ty SNZF23 jsou na černé kůži s bílým prošitím moc k sežrání.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ggrand: To je v pohodě a rád věřím, ale manželka je spotřební a ne chronoblázen, tak nosí jedny hodinky dokud šlapou. Ale těch 5 co měla šlo regulérně do koše jako neopravitelné nebo nemělo smysl je opravovat z finančních důvodů. Děkuju za tip, ty druhé jsou moc pěkné. Ale asi tady ze sebe teď udělám debila, ale to je spíš ta pánská velikost, sice 38, označovaná jako unisex. Manželka má malou ruku a je ze starý školy, tak moc netíhne k současnému trendu velkých hodinek, spíš opravdu tu velikost, jak uvádím v odkazu. Jestli jsem ty fotky špatně pobral, tak se omlouvám. Netuším, jaká je udávaná velikost u mnou odkazovaných dámských Seiko. Ale moc děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

karel hb: Tvůj odkaz mi vlastně nefunguje, odkazuje někam na email. Menší nic, co má připomínat potápky(jakžtakž elegantní) nebude. Nějaké starší Seika sice jsou, ale ty se blbě shánějí a jsou to zkrátka echt potápky,ale v malém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ggrand: Děkuju za trpělivost, za ten odkaz se omlouvám, blbě jsem to zkopíroval, teď by to mělo fungovat http://www.hodinkyego.cz//hodinky/3719-seiko-sym703-automat, alespoň doufám a pokud ne, nevadí, ten Tvůj odkaz je přesně ono, to je ten výběr, kterej mi tady chybí. Ohledně potápek jsem psal proto, že manželka dělá s hodinkama vše i na zahradě a ráda by se s nima i v létě koupala, tak jsem si představoval něco trochu fortelnějšího, ale ještě tak na hranici společenskosti, ne čistokrevné sportovní robustní hodinky s lunetou. Ten příměr s potápkama od Seika byl myšlen spíš co do výdržnosti a srovnatelnosti parametrů než vizuálně. Proto taky nebazíruju na Seikách, jestli jiná cenově rozumná značka nabízí něco podobného, nemám problém. Jinak se spokojím s těma automatama, jen mi tam vadí ta nižší vodotěsnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Chumpus: Moc děkuju za tip, ale tuhle velikost mám doma, zkoušeli jsme to a fakt to moc nevypadá ani se moc nelíbí. Tak bych radši zůstal u těch menších.

To ggrand: Pokud se neobjeví nic jiného, určitě bych si vybral z toho odkazu od Tebe. Problém je ale v tom, že jsem opravdu úplný neználek a s angličtinou tak v hrubých základech, tak bych potřeboval trochu pomoct. Navíc ty, co bych vybral, tam momentálně nemají, ale ta cena v akci je luxusní. Šlo by asi o http://mywatcheshub.com/seiko-5-automatic/seiko-lady-5-automatic-4207-fashion-sport-watch-nib-symh09k1-p-8506/ nebo jejich světlou variantu, ty jsou úplně super. Tak jak to nejlépe zaonačit či sehnat jinde. Budu vděčný za každou radu a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SNZF25 jsou nadherny. Akorat se uz spatne shaneji. Z mywatcheshub.com jsem 23.5. objednaval prave SNZF25J1 (a pro sebe SNZF11J1). Pocity lehce smisene. Poslali mi sice skoro ihned tracking number (Fedex), ale to bylo stejne jako nejaka uplne jina zasilka a po case ze systemu Fedexu zmizelo. Status moji objednavky na mywatcheshub.com je porad "processing". Ale vcera volali z Fedexu, ze mi v pondeli privezou zasilku ze Singapuru s hodinkama - pry jednema. Tak jsem zvedavy, co vlastne poslali..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník eleven
  • po 2 týdnech...

Tak po velkém bádání jsem vybral optimální hodinky pro manželku, které jí snad chvíli vydrží. Je obrovský problém sehnat dámské automaty ve velikosti kolem 30mm s WR 10, navíc s plným datumem a lumi podsvícením a ještě aby vypadaly univerzálně a ne moc sportovně a byly za dobrou cenu. Tady v republice vůbec nic a co mám kontakt na pána, který se tím zabývá, tak vyšlo v podstatě pouze tohle http://www.skywatches.com.sg/reviews/citizen-pd3390-52a-automatic-ladies-sports-100m-watch-pd3390-news-best-price.htm , ale z jiného obchodu. Cena je 125 dolarů a možná to klapne bez DPH, tak by to vyšlo ještě levněji. Líbila by se mi jiná barva cifru, třeba modrá, ale dostupné jsou už jen bílé, asi výroba ukončena a je to doprodej. Manželka tvrdí, že je musí vidět na živo, ale myslím, že to klapne. Jen bych se rád zeptal, Citizen moc neznám, jak jsou na tom jejich automaty, je to srovnatelné se Seiko nebo výrazně horší? Předpokládám, že za ty peníze tam bude ten nejzákladnější kalibr, je to inhouse jako u Seika? A podsvícení lumi, je v pohodě? Omlouvám se, tyhle dotazy bych měl směřovat asi do kategorie Japonské hodinky - Citizen, ale nechci zbytečně zakládat nové vlákno. Tak co myslíte, objednat, je to dobrá koupě? Děkuji.

 

PS: Ještě poděkování členu eleven za tip na tyhle Citizeny a všem ostatním za podnětné odkazy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Takže snad vyřešeno, po nulové reakci tady na automatické kalibry od Citizenu se mi do toho moc nechtělo, ale přesvědčil jsem manželku na Seiko SRP199K1 http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190673336216 . Už jsou objednané z jiného obchodu, odkaz na eBay je z důvodu krásných fotek. Původně jsem chtěl SRP189K1 http://www.ebay.com/itm/SEIKO-5-SPORTS-MIDSIZE-SILVER-DIAL-DAY-DATE-AUTO-ST-STEEL-SRP189K1-SRP189J1/200737401378 ,ale ty už nejsou dostupné za rozumnou cenu. Manželce se ale kupodivu víc líbí ty objednané, tak to mám jednodušší. Tak snad jsem se rozhodl dobře, 133 dolarů za strojek 4R36 mi přijde hodně dobré, i když připočtu dopravu a DPH. Vím, že mají ruční nátah, jak je to s hackingem? Taky se mi líbí víc lumi, kde jsou celá čísla, ale to jsem nakažen z Atlasů. Tak co myslíte, dobrá volba?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volba výborná, jenom teda tyhle hodinky by mě nikdy nenapadly pro ženskou, protože mi přijdou jak spíš pro puberťačku. Ale já je nosit nebudu a je to věcí vkusu.

Hacking= zastavení vteřinové ručky po vytáhnutí korunky do poslední polohy.

Tak se pak pochlub s fotkama a zkušenostima, 4Rxx tu moc lidí nebude mít.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To byla rychlost, děkuji za schválení. Taky mne překvapila manželky volba, já bych zůstal u těch druhých, ale uvidíme, až přijdou v reálu. Snad to nebude tak zlé, puberťačka už rozhodně není, ale má ráda, na rozdíl ode mne, barevné věci. Hacking vím co znamená, jen by mne zajímalo, jestli ho má tento kalibr. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4R36 (a spol.) má hacking a ruční natahování, máme ho doma v těch SRP189K1

Nějaký fota najdeš tu: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47452-damske-quartz-hodinky-asi-styl-potapky/page__view__findpost__p__774163

Ty cos nakonec vybral budou docela podobný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Martine, byl si mi inspirací, ale ty 189 si vykoupil, tak na mne zůstaly tyto. Ne, dělám si legraci, jsou úplně stejné, jen jiný design. Nevěděl jsem, jestli jde ruční nátah ruku v ruce s hackingem, tak jsem rád, že tady u toho kalibru to tak je. Moc dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...