Přejít na obsah

Automaty do rachoty / SEIKO SNblabla-číslo-bla


Doporučené příspěvky

Tímto zdravím všechny majitele hodinek Seiko (a nejen ty) a hlásím se do klubu.

 

Dnes odpoledne před domem zastavila žlutá dodávka DHL a z ní vyběhl chlapík s žlutou krabicí, ve které se měly nacházet objednané levné automaty na nošení do práce. Pro znalé nic světoborného a na fóru jsou jistě známy více, než dobře. Konkrétněji: SEIKO SNZF15J

 

Hodinky jsem objednal čistě proto, že mi v quartz Casio za 15 Éček došla baterka a já si řekl, že místo nové baterky si na nošení do práce pořídím něco lepšího, ale zase nic exklusivního, aby mi pak nevyhnutelných škrábanců nebylo líto. Koukal jsem po Edifici, pak po Solárech od Casia i Seika a nakonec mi došlo, že za cenu, kterou jsem za pracovní" hodinky ochoten zaplatit (kolem 100 Jevro), bych mohl mít i nějaké automaty. Zaměřil jsem se tedy na Seiko a ejhle: nemýlil jsem se :)

Nakonec to vyhrály dle mne univerzální "potápky" (v uvozovkách, kvůli pro potápky nízké vodotěsnosti 100m a chybějící šroubovací korunce) SNZF15. Na fóru jsem pochytil, že rozdíl v číslování - SNZF15J vs SNZF15K - značí původ. Tak když už kupuju první Seiko, tak ať je z Japonska, přihodil jsem pár Euro a objednal ty SNZF15J. Stále jsem trochu pochyboval, protože jsem vlastně kupoval hodinky, které jsem nikdy na živo neviděl a to fakt nemám rád. Ale za tu cenu? Řekl jsem si VEM TO PES a do objednávky přihodil i dárkovou krabičku. Když už, tak už...

 

Hodinky objednány 21.8. a dorazily dnes (25.8.) - celkem masakr. To jednadvacáté století má přeci jen něco do sebe :rolleyes:

 

A pocity?

Chtěl jsem levné hodinky do práce, kde hrozí, že s nimi o něco kovového zavadím a škrábnu je. Hodinky automatické, ale takové, že mi jich nebude líto, kdybych je škrábl. Ehm... Omyl. Líbí se mi tak moc , že už teď vím, že mne každý škrábanec naštve :crying_anim02:

Na ruku sednou perfektně, temně modrý číselník je fajne, indexy dokonce plastičtější, než bych u tak levných hodinek čekal.

Jednosměrně otočná luneta se opravdu otáčí a kliká. Ručky se pohybují a ukazují čas. A dny v týdnu mohu mít i v arabštině - HURÁ  :clap: ha ha

Prostě vše jak má být. Tedy až na nějaké drobnosti, jako je u potápek chybějící šroubovací korunka, nedokonale napojený tah na pouzdro..,

Kruci, co to melu.... Za tu cenu? JSOU BOMBA :lol2: :wub:

A hlavně... SVÍTÍ JAK PRASE :wub: LUXUS

 

Shrnutí: za tu suprčupr cenu jsem nečekal tak fanový hodinky ani náhodou, Vím, že Seiko dělá super hodinky i v super cenách, ale netušil jsem že za tak málo peněz dostanu tak supr produkt - jsem opravdu mile nadšen a překvapen.

 

Jo a má to i dýnko s průhledem? Víte to? :rolleyes: Asi jo, a řeknete, že není na co koukat.... Já vím, ale vem to pes. Mně se to líbí.

 

Hned jak dorazily, nechal jsem zkrátit tah, dal si kafčo a cestou narazil na triko, které jsem v tom obchodě nemohl nechat, protože mi hned secvaklo a já věděl, že jako pozadí při focení by bylo fajn, tak jsem ho čapnul a letěl dom. Dnes mám prostě bezva japonskej den :oneeyed02: Tak jsem se s vámi chtěl podělit.

Omluvte kvalitu foto - má výmluva je, že když jsem se vrátil, venku stále zataženo a leje jak z konve, takže světlo fakt nic moc. Pokusím se někdy nafotit něco hezčího.

Že bych šel do kina na Godzillu? ha ha ha

 

 

 

post-17326-0-08293500-1408994966_thumb.jpg

post-17326-0-65989200-1408994971_thumb.jpg

post-17326-0-50866600-1408994983_thumb.jpg

post-17326-0-68579700-1408995000_thumb.jpg

post-17326-0-05517200-1408995012_thumb.jpg

post-17326-0-46566900-1408995022_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem je měl poprvé na ruce a jsem prozatím opravdu spokojený. Jediné mínus, kterého jsem si všiml je, že mám pod sklíčkem asi 3-4 drobné prachové nečistoty. Mám korejskou verzi, tak třeba u japonské dbají na větší čistotu :-) Ale jde vidět pouze při detailním zkoumání. A navíc jak píšeš, ZA TU CENU. Takže to neřeším. Ale ty arabské dny ti závidím, já mám pouze jako druhou variantu římské číslice. Pro mě k dokonalosti jim schází pouze vodotěsnost 200m a s tím spojená šroubovací korunka. 

 

post-36117-0-76440500-1409000261_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To HAFOKRUTÝ triko je stejná liga, jako Seiko - dělá radost za minimální peníz. Vyšlo na ukrutných 8 Euro :lol2:

Jak tak přemejšlím... Nakupuju levný pičoviny, který vlastně nepotřebuju, jdu po designu, ale chci ušetřit, a dělá mi to radost. Kuwa jsem jak ženská! :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..parááda..užij si je..jsou opravdu nedoceněné..jo a máš krásný kancl.. :lol2:

Bejt to můj kancl, tak nehledám pracovní hodinky kolem 100 Euro :whistling:

Avšak není problém se tam kdykoliv podívat. Jen nějak není na co koukat - pro mne nuda. :cool02:

BTW: pilot měl starý Breitling Aerospace - nutno podotknout, že mu ukazovaly špatně čas :)  Moje Seika ne :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je dobrý, gratulace k J - výkonu. Dávám 100 bodů za nápad i realizaci, Seika 5 s Jéčkem vždy potěší. 

Ještě bych doplnil Hibiki, Yamazaki  nebo Suntory whisky, to se dá, 12 let a více jde do krku lépe. 

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za chválu, jsem nečekal, tak pozitivní ohlasy na takový LOW ENDY.

Nejvíce ohlasů zde sklízí o dost vyšší liga, jako IWC, Omega, OP, Béčka... etc. Tak mne to těší o to víc

 

eloga: No teď sem dozobal poslední oříšky s WASABI - to jde taky :furious:

Upraveno uživatelem DarylVanHorne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...