Přejít na obsah

huhu4d

Doporučené příspěvky

Taky na to vejram, ty doktorovy budou z nocni smeny na tankeru, ten font je divnej a index, nejen lumi, mi prijde odflaklej.

Souhlas, vypada to, ze jsou na betla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Senzace! Pomrvená GS!

 

Mám neskromný pocit, že - alespoň na fórech - se tímto stávám bezmála globálním průkopníkem. Jediná smůla je, že toho černého petra mám ve svojí tlapce. :-(

 

Začíná se mi i zdát, že by se dalo uvažovat o rozdělení vlákna, ať nestavíme Huhu4dovy fešáky do špatného světla.

 

Díky všem za reakce, ke všemu se pořádně dostanu večer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky huhu4d a Chocholousik, to přesně jsem si potřeboval prohlédnout.

 

Nie kludne to nechaj tu. Mne to neva.

Díky, jseš si jistý? Uvidíme, co se bude dít, až to tu navštíví nějaký zbloudilý Rolexista.

 

 

To bude len fotakom ten odtien a font. Kazdopadne to stoji za navstevu AD a kludne by som sa odvolal na toto vlakno.

Doktore kde si kupoval? Pragl?

 

GMT font: vypadá to, že je to opravdu dané konkrétní fotkou, aspoň subjektivně s tím na mých hodinkách ani pod lupou nic není. Mohl by být výraznější, ale to je jiná věc.

Fakt je, že rozdíl je to velký. Bylo by zajímavé je porovnat v reálu, čert ví, na co by se ještě třeba přišlo.

 

Nákup: ano, Pragl, ale shodou několika šťastných okolností v podstatě za výše zmíněnou street cenu.

 

Vroubkování u mě je, je to jen fotkami.

 

Reklamace se nebojím, už v minulosti byla zdárně u jiných GS vyřešena drobnější závada než tato.

 

Velmi si vážím taktu všech zúčastněných. Já sám sebe bych se totiž na prvním místě zeptal na toto: Proč sis ty h*vado blbé kupoval za takové prachy zmrvené hodinky s doje*anými indexy? Proto: na krámě měli původně hodinky s poškrábanou levou stranou pouzdra. Ne vlásečnici, ale fakt škrábanec. (určitě nějaký místní ženatý seikoúchyl, který si byl líný sundat při zkoušení snubák). Snaživá prodavačka je odběhla nechat hodinářům přeleštit :lol2:. Takže se objednával jiný exemplář z DE no a při jeho přebírání už moje pozornost polevila.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ti poviem pravdu, ze by som si to na predajni asi tiez nevsimol, hlavne ze sa nato prislo, ze to mas od OP a proste sa to poriesi reklamaciou. Stava sa to aj pri rolexoch, paneraioch a pod. Ja som daval do servisu uz vselico, takze GS tiez nieje vynimka.

 

toto je vlakno o sbge033, nie len mojich, takze kludne to tu nechame. Verim, ze ich skor ci neskor bude na fore este viac, fakt su to prdacke hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, to dopadne dobře.

 

Trochu OT, pardon:  Alpinisty jsou odstínem hodně jinde. Ne horší, jiné.

 

attachicon.gifScreen Shot 2016-10-05 at 23.48.23.png

moc dík za srovnání.Fotku jsem s dovolením uložil do archivu....Alpinisty se mi hodně líbí...Ale ta zeleň u GS - asi tento pojem neexistuje , ale označil bych ji za "královskou zeleň".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ti poviem pravdu, ze by som si to na predajni asi tiez nevsimol, hlavne ze sa nato prislo, ze to mas od OP a proste sa to poriesi reklamaciou. Stava sa to aj pri rolexoch, paneraioch a pod. Ja som daval do servisu uz vselico, takze GS tiez nieje vynimka.

 

toto je vlakno o sbge033, nie len mojich, takze kludne to tu nechame. Verim, ze ich skor ci neskor bude na fore este viac, fakt su to prdacke hodinky.

 

Jo, to člověku prostě uteče, žádná značka není svatá.

 

A k tomu, jak jsou prďácké - pořizoval jsem je jako alternativu ke konzervativnějším GS. Ta jsou teď často konzervativně v krabici. Přeháním jen trochu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moc dík za srovnání.Fotku jsem s dovolením uložil do archivu....Alpinisty se mi hodně líbí...Ale ta zeleň u GS - asi tento pojem neexistuje , ale označil bych ji za "královskou zeleň".

 

 

Doktore diky za srovnavaci foto s Alpinistama, ale rozbil jsi mi muj domecek, vedle GS vypadaj jak atrapa:( Ale je dobre na porovnani odstinu zelene.

 

Královská zeleň - to zní dobře! Nevolník Alpinista je zelený za všech okolností a nemá na výběr. GS jsou chameleoni, jasně zelenou hodí jen, když na ně pěkně svítí a zrovna se Jejich Výsosti zachce.

 

Arthure, domeček neboř, spíš si postav druhý. Kdyby Alpinisty měly klenuté sklíčko, hluboko posazený ciferník, masivní indexy a trochu větší průměr,  srovnání by vyznělo dost jinak. Alpinisty tak, jak jsou, mají svoji identitu. Jejich GS verze by teda ale byla neodolatelná, třeba ty ručičky by k GS logu na ciferníku pasovaly jak zadel na hrnec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co se týká té zeleni GS ,jen tip , omluva za OT!

sarb007 , jinak zelené...ale zajímavé.

 

Jo, ty jsou dobré, odstín se zdá být tak akorát mezi. Moser ať táhne zpátky do Švajcu, my máme Seiko fumé ciferník!

 

Ale teď už to tady vážně trochu začínáme zasír*t, srovnání těchhle dvou hodinek ale napadá leckoho, tak to není úplně mimo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Mám je teď asi tak rok a pár měsíců, nejvyšší čas o nich ještě něco napindat:

post-38718-0-18608600-1500328220_thumb.png

Pořád platí, že jsou prostě povedené: v ostrém světle lahůdka pro milovníky barvy, u které je lidské oko schopno rozeznat největší množství nuancí. Dost tmavý odstín přitom propůjčuje hodinkám univerzálnost, jsou přitom ale pořád svojí barevnou kombinací zelené, bílé a červené dost rozpustilé. Je-li to ale třeba, rychlé pochopí situaci a zvážní. Bílá vnitřní luneta s GMT stupnicí, broušené ručičky a indexy, které ale mají vydlabaná lůžka pro luminiscenci, to všechno dohromady znamená, že je ciferník fakt 3D, většina produkce GS je ve srovnání skoro nudná.

Ještě drobnost k ručičkám: obecně se jim říká ?dauphine?, dauphin byl po staletí u žabožroutů titul následníka trůnu, dauphine by byla jeho manželka, v UK je to vlastně Princess of Wales, teď by to byla ta Charlesova cuhtle. Nikdo ale zdá se neví, proč se tomuhle stylu ručiček říká právě takhle.

Broušené ručičky se vsazenou lumi jsou trochu kompromis z hlediska čitelnosti: na dobrém světle nejsou tak výrazné, jak by byly bez lumi, jejich úzký profil ale znamená, že se na ně té lumi zas až tak moc nevejde a nějaká extra čitelnost ve tmě vás nečeká. Třeba u SBGE001 je alsepoň hodinovka znatelně širší a lumi tak zřejmě bude funkčnější. Obrázek je teda spíš propagační:

post-38718-0-70931300-1500328525_thumb.png
Nejsou extra tenké (ale tam GS prostě není přeborník). Se SBGA jsem je přímo neporovnával, ale jsou o ždibec vyšší kvůli zvýšené vnější lunetě (12,5 VS 13,8 - pokud jsem teda dobře googlil). Jako všechna ocelová zaratsu opracovaná pouzdra jsou cibule hodně náchylné na mikroškrábance. Dá se se s tím žít, pokud člověk není vyloženě citlivka. Kdesi jsem zaznamenal dobrý point: že obzvlášť u značky, která tolik staví na výjimečném procesu povrchové úpravy, je trochu škoda, že je ta úprava zároveň tak citlivá. To akceptuju, komu se to nelíbí, ať si ***** políbí a koupí si něco v titanu. Zaratsu je mimochodem mimořádně příjemné na omak, přejíždět prstem po straně pouzdra je fajn (pokud jste ten správný typ úchyláka).

Docela dlouho jsem si zvykal na GMT ručičku, resp. na to, že její bílošedá barva nezaručuje na první pohled snadnou odlišitelnost od hodinovky a minutovky. Už jsem vycvičený, ale není to optimální.

post-38718-0-47741700-1500328600_thumb.png

Teď budu za dementa: před chvilkou jsem si s chutí přečet, jak jsem o pár stránek dřív něco kázal o tom, jak hodinky nepůjdou na tah. No tak šly, zejména v létě mi toho krokouše bývá líto. Kratší/nedírkovaná část tahu je taky dost krátká, což vede k tomu, že mám sponu vždycky nesmyslně vycentrovanou, i když strany řemínku prohodím. Spona je dost užitečná u jiných GS :-) Jinak kombinaci zelené a hnědé není co vytknout. Tah je jinak pro tato pouzdra standardní D252AB, čili není problém dokoupit, i za adekvátní peníze (řekněme desetina až patnáctina ceny hodinek). Člověk se musí taky obejít bez mikroregulace.
post-38718-0-72239500-1500328823_thumb.png
Tah není kdovíjak masivní, čili těžší hodinky se na něm trochu zbytečně bimbají, dovedu si představit lepší rozložení hmotnosti. Sedí jinak skvěle, prostě ergonomicky dokonalý Seikobanán.

Přesnost SD je u mě asi tak plus osm za měsíc. Utilitární styl zdobení strojků se mi líbí, žádná modrá, u SD ale navíc ve srovnání s mechanikami zabroušené zkosené hrany. Další dotaženou věcí je třeba proříznutý průhled na jedno z koleček pro ruční nátah (zelený kroužek na detailu), čili si vychutnáte nejen pohled na otáčející se pérovník, ale i na další součásti mechanizmu.
post-38718-0-16304800-1500328865_thumb.png
Co jsem nečekal a stal jsem se na tom závislým: plynulý chod vteřinovky u SD známe, OK. Takže když se člověk dívá na strojek v chodu, vnímá svistot glidewheelu, ale: to druhé kolečko hned nalevo od něj se pohybuje asi tak jedna otáčka za minutu (v červeném kroužku). Hm, a jako co je na tom?
post-38718-0-80835500-1500328910_thumb.png
Tohle, trochu zeširoka: Pokud se člověk kouká na stojek normálních mechanik, vidí neurotickou setrvačku, a pak občas krokové kolo, nebo centrální vteřinovku, a/nebo mechanizmus spouštění chron, chronovteřinovku a tak. Pokud ale nepočítám nějaké totální vychytávky, turba nebo extrémně zpomalenou frekvenci a ergo hodně zpomalenou setrvačku, vždycky člověk vidí buď něco, co sebou vrtí moc rychle, nebo moc pomalu. Koukat se na lidskému vnímání přiměřeně rychlý kontinuální přenos energie z pérovníku do zbytku strojku si s kapacitou indukovat trans nijak nezadá s plynulou vteřinovkou. A to jsem ještě neřekl, že pod tím zakroužkovaným kolem při troše snahy uvidíte ještě jedno, které se ale také ještě znatelně otáčí.

Jediná věc, která se mi tak úplně, ale spíš jen filozoficky, nezamlouvá, je pattern cutting regulace přesnosti, která je podle všeho použitá už při výrobě a není jen rezerva pro případné budoucí servisní zásahy.

Nakonec info o průběhu reklamace: spravili index u 6, vyměnili ručičky a ciferník. Fajn. Nově zasazená lumi u 6 trochu šedne (Seiko normál), nepřesně mi zasadili GMT, index pod GMT dvojkou je teď mírně šejdrem. Dva kroky vpřed, tři kroky vzad. Takže brzo přijdu k další Seiko transportní krabičce. Prudí mě to, ale i přes všechny zmíněné nedokonalosti mám tyhle hodinky fakt rád, troufám si tvrdit, že po SBGV019kách, které už jako jediné definitivu mají, jsou tyhle v těsném závěsu.
post-38718-0-50576100-1500328968_thumb.png







 

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě drobnost k té kožce: hodinky jsou na ní při své výšce trochu bubnovité. To se dá obecně jakžtakž zamaskovat nějakým vertikálním brusem mezi nožičkami, ale tady to tak pochopitelně není. Otrava je hlavně ta nerovnoměrná délka obou půlek řemínku, vychrtlé JPN zápěstí fakt nemám.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doktor krasny popis. Ja ich mam tiez aj na tahu aj kozke ale nosim vacsinou na kozke. Musim sa priznat ze ich velmi nenosim, taham ich hlavne na sluzobky kde gmt vyuzivam / hlavne usa/. U mna su to tiez definitivky, ja som sa chytil na ten cifer. Teraz som vsak videl nejaku limitku sgbj daco, hihg beat automaty so sedym cifrom a gmt. Z toho som si sadol na zadok.. seiko proste ciferniky vie.

 

U mna su indexy ok, 24hr bezel som nejak neskumal, zdalo sa mi ze na mojich bolo vsetko ok, ale ja niesom nejaky pedant ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to budou asi sbgj013 v titanu, pekny kousek

Doktor krasny popis. Ja ich mam tiez aj na tahu aj kozke ale nosim vacsinou na kozke. Musim sa priznat ze ich velmi nenosim, taham ich hlavne na sluzobky kde gmt vyuzivam / hlavne usa/. U mna su to tiez definitivky, ja som sa chytil na ten cifer. Teraz som vsak videl nejaku limitku sgbj daco, hihg beat automaty so sedym cifrom a gmt. Z toho som si sadol na zadok.. seiko proste ciferniky vie.

U mna su indexy ok, 24hr bezel som nejak neskumal, zdalo sa mi ze na mojich bolo vsetko ok, ale ja niesom nejaky pedant ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...