Přejít na obsah

Festina - proč stojí za... ?


odjinud

Doporučené příspěvky

Zdar,

 

občas radím lidem okolo sebe, co si chtějí koupit nějaký hodinky a když dojde na Festinu - docela častý dotaz, tak po pravdě nevím, proč vlastně ty hodinky tady nemáme rádi.

Mohli byste se k tomu tady nějak racinálně vyjádřit, pls? Furt jen tvrdím, že to mám špatný poměr cena / výkon a že za ty peníze je to nekvalitní.

 

Slyšel jsem, že snad Frantík je tu přímo sbírá, ale můžete samozřejmě i ostatní...

:-)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 287
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Kamarád má rád hodinky a velmi omezený rozpočet. Na nákup hodinek má 5 - 6 000. Má rád cyklistiku a proto se mu líbí kolekce Tour De France. Jednou za dva roky si koupí hodinky na baterku bez údržby, když se s nimi něco stane, tak je vyreklamuje a je spokojený. 

 

Dalším důvodem je, že to byly jeho historicky první pořádné hodinky (cca 10-15 let nazpět)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když to beru podle sebe - taky byly Festiny moje prvni "švýcary" k 18-tym narozeninam a schovany je mam dodnes - tak mě nejvíc začlo vadit, že se z nich stal takový fenomen v ČR; ještě dneska v práci má půlka lidí nějaké Festiny. 

 

jinak by mě taky zajímalo, jak na tom vlastně jsou s kvalitou, počítám, že je to komplet čína - výroba i strojek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná až moc drahý. Nejlevnější hodinky stojej snad přes 2k a jsou to obyčejný plecháče s minerálem. Casio nabízí za tu cenu podobné hodinky se safírem a plné články tahu. Ale jako plus beru to, že nemají v nabídce snad nic vysloveně nevkusného.

Mě osobně začalo vadit jak jsou přerostlý. Na urostlým chlapovi to ale zle nevypadá o to nejde, ale... Mám problém s kvalitou trochu. První kousek měl dost velkou vůli v nastavení času a to že fakt velkou. Skoro 1,5 otáčky jedním směrem a ani pak se ručkám moc nechtělo. Druhý kousek po reklamaci to začal dělat asi za měsíc, kdy jsem to jen tak z legrace zkusil. Už to neřeším, téměř vůbec je nenosím. Uvnitř nějaký chrono, patrně miyota no jewels. Stálo to tři papíry, asi bych koupil i lepší hodinky, ale tenkrát jsem tomu ještě nerozumněl a vypadaly hezky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Strojek povětšinou japonský bezkamenový, Miyota, dříve i Eta Quartz nebo meca Quartz. Sem tam mechanika, automat. Původ nevím. Výroba Španělsko a Čína. Možná mne Franz doplní, přece jen je tvář značky pro celou střední a východní Evropu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár let zpátky (tak 10 a víc) dělali celkem i snesitelný modely a v rozumný velikosti (jedny ze starých dob mám - funkční chrono, 40mm, otočná luneta...). Pak to začali moc leštit, zvětšovat, dělat věci naoko (neotočná luneta...). Cenová politika je mi fuč, protože nerozumím politice jiných značek (a to i některých velmi zvučných) a chápu že většinu ceny sežere marketing, tak vyšší ceny ve srovnání s Casiem nebudu komentovat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...