Přejít na obsah

Hodinky do 5000Kč, ideálně automaty


Doporučené příspěvky

Dobré odpoledne přeji, 

 

jsem tady na chronomagu nový a rád bych požádal o pomoc s výběrem hodinek (ne úplně prvních, zato prvních pořádně vybraných). 

Něco ke mně - jsem student, hodinky nenosím na manuální práci, takže jim většinou nehrozí žádná újma. Směřuji k práci v kanceláři a podle toho se i oblékám - košile, polokošile, rifle, občas oblek. Moje poslední hodinky byly nějaké fashion Tommy Hilfiger, ale byly to automaty a vydržely zhruba 5 let, což mě při jejich ceně zhruba 4000Kč a původu nejspíše v Číně nijak nepřekvapilo a asi ani nevadilo. 

 

Zatím se moc nevyznám v různých typech strojů a značky znám také jen tak povrchově, takže si rád nechám poradit a doporučit po čem koukat a čemu se raději vyhnout.

 

Něco k požadavkům:

1) Ideálně automaty (pokud se v této cenové relaci dají nějaké normální pořídit)

2) Líbí se mi různé průhledy na strojky a komplikace, ale to v této cenovce bohužel asi nenajdu

3) Zápěstí mám cca 17,5 cm, ale netuším, jak velké hodinky na takové zápěstí sedí

4) Raději nové, ale pokud by byly nějaké použité v pěkném stavu, nebudu se jim bránit

5) Líbí se mi spíše elegantní hodinky s nějakým zajímavým prvkem, než sportovní

6) Určitě chci kožený pásek

 

Když jsem hledal na netu, tak se mi zalíbily například tyto:

http://www.chrono24.cz/orient/orologio-automatico-orient-bambino-fer2400db-er2400d--id3158540.htm

http://www.hodinky.cz/festina-multifunction-6846-3.html

 

Ty Festiny jsou ale přes rozpočet a co jsem koukal tady na fóru, tak nejsou považované za zrovna dobrou značku, takže ty beru spíše jen jako ukázku designu, co se mi líbí. 

 

Předem děkuji za všechny rady a tipy.

Upraveno uživatelem Miro_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zkus se mrknout někde venku na Seiko,Orient,Citizen nic lepšího v této cenové kategorii asi nenajdeš.

Třeba něco takového...http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/89793-orient-open-heart-fdb08004b/

Upraveno uživatelem Bembeg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od Orientu třeba Bambino, to je taková klasika. S oblekovejma Seikama je v týhle kategorii podle mě trochu problém, většina těch modelů je spíš sportovní. Nějaký kousky se najít daj, prohrabal bych Seiko 5 vlákno v Seiko sekci fóra.

edit: Případně si vyfiltrovat Seika třeba tady a projít si to:
http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-watches-69/index-1-3a.html

Většina se prodává na šitovým ocelovým náramku, ale to neřeš, pokud má standardní uchycení, půjde vyměnit za libovolnej řemen, kterej seženeš za pár stovek.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bembeg: Ty Orient Open Heart jsou hodně pěkné, bohužel jsem je ale našel jen na Amazonu zhruba za 7000Kč :( 

 

USER47: Ty Bambina se mi líbí, ty jsem dával jako vzor v úvodním příspěvku. Dají se někde ty Orienty koupit dobře v ČR, nebo je potřeba je objednat někde venku? Seika se mi popravdě moc nelíbí. Může to být ale způsobený těmi kovovými náramky, nějak si to nedovedu představit na koženém. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Orient Bambino je hodne dobra volba. Jsou to ty prvni, co mas ve vyberu. Jen bych se mozna podival na verzi se svetlym cifernikem. Ty cerne se stribrnyma ruckama byvaji obcas hur citelne. Mrkni do Bambino vlakna u me v podpisu.

Orient ma pak jeste nekolik automatickyh modelu v teto cenove relaci, viz bembegova odpoved.

A i mezi Seiko5 najdes pekne modely, viz co napsal User47.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AndyAaron: Teď jsem zrovna otevřel tvoje vlákno a jen co jsem viděl bílý ciferník + modré ručičky tak mi srdce zaplesalo :) Modré ručičky = můj splněný sen. Jen jsem se zarazil u informace, že nejdou natáhnout korunkou - chápu to správně tak, že s hodinkami musím hýbat, aby se natáhly a není možné je natáhnout běžně korunkou? U těch Tommy Hilfiger, co jsem měl, bylo možné natahovat i korunkou a bylo to pohodlnější, protože jen pohybem ruky jim to "z nuly" trvalo relativně dlouho, než se rozběhly. 

 

Matthias: Ty Seika jsou také hodně pěkné, ale líbí se mi na první fotce, na té druhé už mi nepřijdou tak zajímavé. Takže bych na ně určitě prvně musel mrknout na živo jak vypadají. 

 

Jak je to ještě s doporučenou velikostí hodinek? Ty Orient Bambino mají 40 mm jestli koukám správně? Mám zápěstí 17,5 cm a nedovedu si to takhle představit, jaká velikost je přiměřená. Ty minulé TH měly 44 mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ja mám práve tie Bambina čo si sem dával to prvé vlákno, úplná spokojnosť, za tie peniaze veľmi vydarené hodinky a ako na začiatok to môžem len doporučiť. Ináč ako už tu písali ostatní a hlavne čo spomína ANDY vyššie ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče velikosti, tak 40mm je u oblekovek až až. Nižší řady strojků od Seika a Orientu nemaj ruční nátah a hacking, takže je musíš rozběhat tím, že s nima trochu zamáváš. Pokud chceš u Seika novější strojky s hackingem a ručním nátahem, hledej modely se strojkama 4R36, nikoli se staršíma 7S26.

Ovšem ruční nátah by se u automatů stejně měl používat zřídka a jen na počáteční rozběhnutí, častým natahováním korunkou se opotřebovává nějakej odlučovač či jak se tomu nadává.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak něco levnějšího a modré ručičky...:-)

http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-automatic-semi-skeleton-fdb08005w0-fdb08005w-db08005w-4262.html

Jsem si nějak nevšimnul Sold Out..:*(

Upraveno uživatelem Bembeg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegovia nado mnou ti dobre radia. Orient Bambino a SEIKO "5". Ja by som volil Bambino a ziaden open heart :)

Tie s tymi modrymi rucickami, ktore kupil Andy vyzeraju perfektne. Podla mna nic lepsie nenajdes. A mas in-house caliber!

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste k tomu rucnimu natahu. On neni vubec potreba. Bambina chytnes do ruky a uz se rozbehnou. Jednou zatreses, nastavis cas a das je na ruku a hotovka. Jak pise User, rucni natah by se nemel pouzivat k uplnemu dotazeni, jen na rozbehnuti hodinek.

Bila bambina s modryma ruckama se ti budou hur shanet. Pekna jsou i kremova s modryma ruckama a nebo bila se zlatyma ruckama. Vsak to omrkni a uvidis. Mozna to ale bude chtit trpelivost a cekat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mav.

Ja u automatu zacal s Orient Golden Eye i po rade na zdejsim foru. Dodnes nelituji. Jsou to oblekovky se safirem. Nechtel jsem datumovku abych nemusel casto serizovat datum, kdyz je nosim jen obcas. Krasne se nastavuji. Korunka jde vytahnout jen o jednu pozici a krasne lehce. Maji cca 38mm, tak to je takovy univerzal. Open heart jsem chtel, aby to zvyraznilo automat rodokmen a taky proto ze hodinek bez komplikaci a se safirem v teto cenove hladine je malo. Mam cerny cifernik. Jen ten manualni natak chybi. Hacking mi chybet nebude. A otec dnes k narozkam dostane modry. Stale jeste maji na Flore v MOON bilou variantu. Dokonce o tisic levnejsi, za 4.5k po sleve za registraci. Pro mne je bila az druha nebo treti volba, ale nekoho muzou naopak oslovit. Je fakt, ze ten nelesteny strojek zespoda vypada i oproti Seiko 5 moc stroze, funkcionalisticky. Z ciferniku je ten pruhled ale krasny. A ty spicate rucicky bez lumi, ktere moc u oblekovek nedava smysl, jsou povedene. Ani nevim, jestli SARB nebo SARX za dvojnasobnou cenu budou hezci. Nejdriv je ale budu muset v Praze najit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mav.

Hlavne kremova, ale asi i bila Bambina s modryma rucickama jsou big problem. Zda se ze vyprodano. Hledal jsem a zatim nastesti nenasel, tak zatim posetril. Jsou to hezky hodinky, ale chtelo by to videt na zivo. Zatim jsem vsechny koupil pote az co jsem je videl v obchode. Spousta hodinek vypada na e-shopech jinak, snad i oskliveji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomu ručnímu nátahu - pokud se nemá používat často k natahování hodinek, tak to možná bude důvod, proč ty moje minulé automaty umřely a to jsem myslel, že umřely protože to byl čínský šmejd a já je přitom možná zničil špatným zacházením, holt neznalost. Protože na nich se ošoupalo právě to ozubené kolečko, které je u ručního nátahu. Na druhou stranu se ale samy skoro nerozběhly pouhým pohybem. A ten hacking je co, prosím?

 

Aha to jsem netušil, že ty Bambino nejsou už běžně dostupné, těch je škoda. Ještě jsem ale našel pěkné kousky od Orientu, které mají power reservu, což mi přijde jako důstojný náhradník open hearthu (měl jsem ho na minulých hodinkách a neokoukal se mi za 5 let ;) )

 

http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-curator-collection-automatic-power-reserve-ffd0j003a-mens-watch-5631.html (na těch se mi ale moc nelíbí ty široké ručičky)

http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-automatic-power-reserve-fez09004w-mens-watch-5629.html

http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-automatic-fez09003b-power-reserve-4663.html

 

Jen nevím, jestli ty světlé nebo tmavé. Poslední jsem měl s tmavým ciferníkem a zamlouvá se mi víc.

 

Odkud posílají ty creationwatches.com? Respektive je ta cena na stránkách konečná, nebo k tomu ještě musím připočíst DPH a clo? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mav.

Koukni na Orient Curator. Dostanes je pod 7k i v CR. Nemaji doomed crystal, ale je to zase safir. A tu komplikaci rezervy chodu maji. Hacking je zastaveni vterinovky pro presne serizeni na sekundy. To se asi hodi spis pro chronometry za tisice USD nebo zdarile serizenou stredni tridu.

Jestli chces mit neco super a dokazes se vzchopit nad 6k, tak koukni do vlakna Prodej na ty cerno stribrne Orient Star. To je uz jejich premium line. Lepsi uz hned tak nekoupis a nebo za ranec. Jestli chces mit jen jedny automaty, tak idealni volba. Sam to vlakno sleduju a sedim si radsi pri tom na rukou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mav. Jo ty Orient Curator jsem dával v příspěvku nad tebou. Jen se mi na nich moc nelíbí ty široké ručičky. 

Aha a jak se teda seřizuje čas bez toho hackingu? Normálně se při tom hýbe vteřinovka? (to jsem ještě nikdy neviděl)..

7k, už je asi trochu moc cena, rád bych byl +- na 5000. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mav.

Ta cena 160 USD je skvela. DPH je loterie, ale asi bude. Clo byva relativne pakatel. Asi to bude dovoz do EU. Schvalne to srovnej s Orientuhren.de z Nemecka. To je uz z EU, tedy bez cla a DPH a ceny tomu odpovidaji. Stejne tak na eBay jsou z HK a SG za pakatel v porovnani s DE nebo IT.

 

S hackingem vytahnes korunku, vterinovka se zastavi, pokas na pocitac az dohoni vterinovku na hodinkach, vratis korunku a hotovo. Ja vterinovku bez hackingu vubec neresim. O sekundy mi u automatu nejde. Na to mam kremik s DCF. Na foru jsem ale pochopil, ze to nejak taky dokazou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...